Вака коментираш дека се работеше за ситуација против Арсенал и тоа за Тотенхем..доколку беше за Арсенал или уште пореално доколку тебе самиот те турнеа онака како што го турна Сократис ќе видеше дали ќе го имаше истото мислење..очите ќе му ги извадеше на судијата.Smesno e vakvi penali da se sudat. Ne mora da go isfrli od 16tnik ama nemoze da ne go dopre voopsto, duel e. Kane se mesti pred topkata i se buta so gzot pozadi u Sokratis, pri trk normalno deka ke ima kontakt. Ete minatata nedela imase penal bez da padne Salah pa bese cist penal.
Слична ама сепак различна ситуација...овде Варди е во трк и му се пика во дефанзивецот каде контакт е неизбежен и потоа паѓа(нема пенал)..во ситуацијата на Кејн тој веќе ја има топката и си застанва за овај да се удри во него и да падни(искусно местење).И за мене не е пенал, зашто се местеше на контакт, и практично се обиде да исценира контакт. Истава ситуација како кога Варди испи црвен.
И во двата случаја, играчот кој ја има топката, се мести на контакт поставувајки ги нозете пред играчот до нив што трча. Горниот дел на делото му тргнува во пливање, во исчекување на нозете да се удрат во противничкиот играч долу. Гледаш и по самата пост реакција на Кејн дека сфати дека лошо го извел местењето. Разликата во случајот со Калверт Луин е што овој го потурна за нијанса повеќе, па изгледаше дека го исфрлиле од топ.Вака коментираш дека се работеше за ситуација против Арсенал и тоа за Тотенхем..доколку беше за Арсенал или уште пореално доколку тебе самиот те турнеа онака како што го турна Сократис ќе видеше дали ќе го имаше истото мислење..очите ќе му ги извадеше на судијата.
Јасно е дека Кејн се мести ама и тоа е умешност и знаење,колку што се сеќавам вакви пенали се имаат свирено и немаше да биди грешка доколку го свиреше ама ете околностите пресудија што беше дерби,тврд натпревари и претходно се свирна пенал за Тотенхем..што покажува јасно дека пак ВАР системот неможи да ги минимизира сите грешки и недостатоци и го користат по потреба.
Автоматски споено мислење:
Слична ама сепак различна ситуација...овде Варди е во трк и му се пика во дефанзивецот каде контакт е неизбежен и потоа паѓа(нема пенал)..во ситуацијата на Кејн тој веќе ја има топката и си застанва за овај да се удри во него и да падни(искусно местење).
Ако имаш играно фудбал ќе разбериш..тврдам тебе да ти се случи онакво нешто како Кејн има очите да му ги ископаш на судијата ако не ти свирни пенал..сосем различни мислење ќе имате.
Јас неам приметено дека Салах се мести на овој начин за пенал.Истово многу често го прави и Салах.
педерски е, неморално и нечесно, исто ко да мамиш во било која игра.
може грешка сум.Јас неам приметено дека Салах се мести на овој начин за пенал.
Сега може не дајва, лани на неколку утакмици имаше такви акробацииможе грешка сум.
Класичен ДноевНикогаш не е крив.
не ми звучеше како заебанција, али ајде нека ти биде.Аман еј, полека со емоцииве и племенската одбрана. Како прво ова е шала и на моја сметка зш и јас сум дијспора па ако подразмислиш самата се вреѓам. Заебанција е, се погоди приликата да го пишам ова зш и Сократис сјеба и зш Колашинац му ја зеде од нога на Обамејанг.
хахахаахахахаБреј сега ми текна,абе во прво полувреме на Колашинац што му се деси кога се проби од левата страна до шеснаесетник скоро? Зошто мозочен удар доживеа? Пресмешно изгуби контрола,ставете видео мора да има.
Тој еден лик 100% си бил ти и си умрел од нервоза уствари,го имаш расколнато босанецот 100мајки си му ебал.хахахаахахаха
Пошо ја глеав у клаџа и еден лик ја чекаше ГГ прво сите станавме еееееееј ПЕНАЛ БЕ СУДИЈА, абе чист пенал бе ај не ме јеби ти ебам и ВАР и све, и даваат успорена снимка овој глупаков од крт се сопна, на кртица налета и очи истера дното го проби. ЗГора на се и смешно падна, како гром да го акнало, му ебам тоа тепачот.
Иначе Колашинац утна зицер за 2-2 у второ, од метро успеа празен гол да промаши, треба и за тоа талент.
ЈунајтедОфицијално и Микитарјан отиде во Италија на позајмица. Се одлучивме ли кој тим беше повеќе оштетен од трампата? Помалку веројатно беше од освојувањето на Лестер да предвидиме дека и двајцата после 1,5 година ќе играат во Италија