wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.680
- Поени од реакции
- 34.167
mislam go ima uste u prvata epizodaТоа го има веќе неколку пати низ серијата. Во втора сезона кај Fist of the first men, после кај цртежите во пештерата кај Dragonstone минатата сезона, и мислам заборавам уште некое. Како да имаше објаснување што значи (не во серијата), ама ич не ми текнува.
mislam da i ke ima takvo nekoe sranje najverojatnoМоже ли Бран да влегува во змејовите?
Во некои коментари на ФБ се сугерираше дека можеби онаа смешната сцена кога змејот демек реагира на односот на Џон и Калиси всушност е Бран кој што преку змејот ја следи ситуацијата па поради тоа инсистираше брзо да му се каже вистината на Џон
na vtoro gledanje na simnata verzija imase recap pred da pocne epizodata i sve bese u sekundi flash sceni ama go dadoa bran kako warga i odma posle nego zmej otvara ocite
logicno e da moze spored mene
ne gi branam samo sakav da probam da si objasnam zaso vaka ni pravat ama i kako sam sto kaza, prikaznata e enormna, milion prikazni ima i kolku i da imaat vreme i pari ne mozat sve da vmetnat i objasnat u serijava bez da stane teska za sledenje naizmenicno sve za obicen gledac, zatoa vmetni od sve po nesto pa imas osnova za spin off, i religija i first men i decata od sumata i sve mozat seaНиту едното ниту другото нема оправдување. Немање време - за каде се брзаат? Зошто им требаше цела една сезона за да ја претстават религијата во Кингс Лендинг како нешто непотребно? Зошто дебелиот Сем ја изнаеба Гили кога можеше по шорткат да оди да чита книги? Зошто имаше misleading subplots како Лејди Стоунхард и сл? Поголемо губење време од тоа амин.
ГоТ е најгледана серија во светот и би го држела приматот до кога што сака. Епската форма на раскажување дава милион можности, ете Брејкинг Бед следеше една приказна со неколку subplots, а во ГоТ можеш да црпиш материјал до утре и да развиваш ликови и никој да не се буни.
Другото, дека епизодите биле скапи за снимање. Па не ставај сиџиај монтажна секвенца од двајца кај што пет минути летаат змејови за да се исклецаат во природа. Ама не може така затоа што новата публика на ГоТ сака да гледа летање змејови и ќе летаат, немаат избор кутрите. Нема оправдување и тоа е.
Се сеќавам дека ја гледам серијава од првата епизода кога излезе. Ако ја пуштам првата епизода и ја споредам со оваа, ќе паднам во депресија. А целиот сетинг им е ист освен змејовите.
п.с. она за што ми е премака е дека и џуџето го оглупавија на ниво на Џои од Френдс.
eve kolku najavija, 5 spinoffa?