- Член од
- 24 февруари 2010
- Мислења
- 599
- Поени од реакции
- 407
Да ми кажеше некој пред 5 години дека Санса ќе ми биде во топ 3 ликови во серијава ќе го направев улав.
Не верувам дека Џејми ќе ја преобратува, долго време ги буткаат двајцата у правец на меѓусобен антагонизам. Можда чак сега Џејми да биде валонкарот од пророштвото. Као надркан оти Серси му забива нож в грб на човештвото и слично. А и нема уопште да му се свиѓа аферата со Неурон. Тоа интеркорсот беше, чинам, задња шајка у ковчегот на нивната меѓусобна афекција и инцестна блискост што ја имале пред тоа. Башка и ги споија географски сеа, Џејми и Бриена.кул ми е друго шо серси уште постои и праи сплетки и бек ту бек со тој неурон или како и да е се баш забавни, али кучката стаи хит на главите на браќата и ебате лудачата, можно е да не се сите сплотени и да изгубат баш ради неа, освен џејми ако не ја преобрати на стварно конечно, лик кој најјако си го изградија, коа се сретна со бран какви флешбакови на сите не спукаа, најјако е кинг слеерот ако стане куиин слееер пошо оваа моше исто да полуде ко таргаријанецот ко шо е тргната и баш ќе ја снајде поетик џастис ко шо сака сеа да спроведе, убедливо најјакиот лик во серијава од старт, а и уште нај ебабилен - серси љубави издржавме <3
На Брон ваљда мислиш.Ариа може да ја убие Серси, да се маскира ко неа и БАМ! Вестерос е политички обединет, Бран не мора да ги убие браќата, 20.000 платеници плус Ланистер војската се борат против мртовците, ако го победат Страшо, Серси/Ариа ќе го остапи тронот на Џон или ќе го подржи Џон против Дајнерис.
Тхе енд.
Брон излезе многу паметен лик, неколку пати во разговорите со Џејми повтори дека не му треба злато ако е мртов човек, а ова што му го понуди Серси е баш тоа. Така што очекувам дека планот за елиминација на браќата преку него нема да и успее.филер епизода хххх @Peja989
кул ми е друго шо серси уште постои и праи сплетки и бек ту бек со тој неурон или како и да е се баш забавни, али кучката стаи хит на главите на браќата и ебате лудачата, можно е да не се сите сплотени и да изгубат баш ради неа, освен џејми ако не ја преобрати на стварно конечно, лик кој најјако си го изградија, коа се сретна со бран какви флешбакови на сите не спукаа, најјако е кинг слеерот ако стане куиин слееер пошо оваа моше исто да полуде ко таргаријанецот ко шо е тргната и баш ќе ја снајде поетик џастис ко шо сака сеа да спроведе, убедливо најјакиот лик во серијава од старт, а и уште нај ебабилен - серси љубави издржавме <3
Целото третирање на ликот на Бран во серијава е тотален нонсенс уште од почетокот. Ликот игра најважна улога во универзумот, а никогаш не го претставија како нешто повеќе од еднодимензионален лик, од обичен набљудувач. Не може единствениот лик што испомеша тајмлајни, влезе во перцепцијата на Најт Кинг и направи триста други срања, да не биде центар на внимание кога сите останати ликови се собираат околу него. Како што велиш, тој кажува абе има таму некој змеј преобратен е, а Џон Сноу е оглупавен до немајкаде, умот му е во клецање.Бран типов лабаво им вели ви го поебаа змејот че ни расплачат маме сега, овие не трепнаа...добро дечко од кај знаеш ти такви ствари, дај да му ја мислиме некако леден змеј не е шала...никаква реакција. Ама змејот каква фаца напраи пред да се ебат ехехехехе.
Ниту едното ниту другото нема оправдување. Немање време - за каде се брзаат? Зошто им требаше цела една сезона за да ја претстават религијата во Кингс Лендинг како нешто непотребно? Зошто дебелиот Сем ја изнаеба Гили кога можеше по шорткат да оди да чита книги? Зошто имаше misleading subplots како Лејди Стоунхард и сл? Поголемо губење време од тоа амин.ама тоа немање време ич не е оправдување, јас еве за милион долари прашање зашо мислам е оваа последна сезона - не знам, комотно можеа уште да развиваат политика зашеќерена со повремената акција како фикс и пак ќе ја сркавме минимум 2 3 сезони комотно, не е ова да завршиме на време и квалитетно, се осеќа коа е време за тоа, ко шо беше брејкинг бед рецимо, ми се мати ум демек скапи станале епизодите за снимање, али секад може да се најде компромиси.
Не верувам дека е тоа, не му беа бели очите на змејот.Може ли Бран да влегува во змејовите?
Во некои коментари на ФБ се сугерираше дека можеби онаа смешната сцена кога змејот демек реагира на односот на Џон и Калиси всушност е Бран кој што преку змејот ја следи ситуацијата па поради тоа инсистираше брзо да му се каже вистината на Џон
Тоа го има веќе неколку пати низ серијата. Во втора сезона кај Fist of the first men, после кај цртежите во пештерата кај Dragonstone минатата сезона, и мислам заборавам уште некое. Како да имаше објаснување што значи (не во серијата), ама ич не ми текнува.Не верувам дека е тоа, не му беа бели очите на змејот.
Туку, најголема мистерија во епизодава ми е тој симболот со рацете што го оставија White Walker-ите кај Амбер детето. Мора да има некое скриено значење, само не сфаќам кое. Запалени, рацете многу личеа на симболот на Таргарјен. Може ли да има некој линк меѓу едните и другите, наместо меѓу вокерите и Старк, како што цело време сугерираа некои? Или пак е само чиста случајна сличност?
Искрено, прочитав и јас дека не се појавувал симболот прв пат, ама мене ич не ми текнува на него. Сега, дали дека ептен ми заличе на огнениот змеј, па затоа го забележав, не знам. Ама мислам дека мора да има некоја позадина.Тоа го има веќе неколку пати низ серијата. Во втора сезона кај Fist of the first men, после кај цртежите во пештерата кај Dragonstone минатата сезона, и мислам заборавам уште некое. Како да имаше објаснување што значи (не во серијата), ама ич не ми текнува.