UEFA Europa League

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
A каде го пишав тоа? :) Никаде не реков дека е исто али не е ни полошо ко што се прави дека ФК Ново Лисиче му паднал на Јунајтед. Сепак се работеше за екипа што стигна во ЛЕ преку пласман во лига, сега на вага можеме работи да ставаме до утре.

Па истиот тој Лион изгуби од децата на Ајакс кои две сезони подоцна се продаваат за 80 милиони :) да си освоиш треба да ги победиш најдобрите, дали полуфинале, дали финале, затоа никогаш не ги сфаќам муабетиве на Кајгана во ждрепките, кога тогаш ќе се сретнеш со некој што вреди за парите. Исто како за Реал што се потеше една сезона, ждрепката, онаква им била, ваква им била, нонсенс.

Едноставно занемарувате дека играчи како Погба, Де Геа, Ибрахимовиќ кои таа сезона беа костурот на екипата беа две класи над сите што се појавија во натпреварувањето и тоа е тоа. Дури и финалето не ни бранеше Де Геа и натпреварот беше рутински добиен.

П. С. Не велам јас дека имаше звучни имиња таа сезона како оваа, само дека не гледам како Арсенал еве за пример има 100 пати потешка ждрепка како што се драми :)
Како тоа не е исто а сепак да не биде полошо? Срамота е да се споредува екипа како Наполи со екипа како Селта разликата е најмалку една класа па и повеќе.Што се однесува за споредбата за Ајакс сама и одговори дека од тогаш поминаа две години нормално тие талентирани деца ќе напредуваат и ќе стануваат уште подобри нормално нема да останат истите.И нормално таа година МЈ беа единствениот клуб со квалитет за ЛШ во Лига Европа па сите очекуваа тие да е освојат за разлика од оваа сезона каде што има екипи како Челзи ,Наполи ,Арсенал, Интер кој реално да не им се случеше тоа што им се случе мислам на внатрешните проблеми а не на самата елиминација ќе беа еднакви фаворити за освојување со веќе споменатите кои реално се ЛШ квалитет А не Европа Лига.

Како тоа не е исто а сепак да не биде полошо? Срамота е да се споредува екипа како Наполи со екипа како Селта разликата е најмалку една класа па и повеќе.Што се однесува за споредбата за Ајакс сама и одговори дека од тогаш поминаа две години нормално тие талентирани деца ќе напредуваат и ќе стануваат уште подобри нормално нема да останат истите.И нормално таа година МЈ беа единствениот клуб со квалитет за ЛШ во Лига Европа па сите очекуваа тие да е освојат за разлика од оваа сезона каде што има екипи како Челзи ,Наполи ,Арсенал, Интер кој реално да не им се случеше тоа што им се случе мислам на внатрешните проблеми а не на самата елиминација ќе беа еднакви фаворити за освојување со веќе споменатите кои реално се ЛШ квалитет А не Европа Лига.

Не е противникот ист по квалитет ама не е полошо како што правите дека на Јунајтед му паднале Хуеска а на Арсенал Јувентус, таков впечаток се добива читајќи . :)) Селта сезоната претходно заврши во топ 6 во Шпанија каде што конкуренцијата е силна.

Туку Интер екипа со ЛШ квалитет? Сериозно???

Па и Челзи не знам колку заслужуваат да се стават во ЛШ квалитет сезонава кога освен Хазард нема кој да е goal threat во екипата на такви натпревари. Да немале интерни проблеми немале да се тука, ехе така јас може да фурам муабет Солскер да ни беше од почеток којзнае кај ќе бевме. Секој си игра за каде што си изработил. :))

Последно уредено:
Да бе, Ајакс ни падна во финале. Онака имаше посебна ждрепка за финалето и од неколкуте можни противници, ни се падна Ајакс, не дека они елиминираа 10 екипи пред да дојдат во ситуација да играт европско финале. :)

Добро бе, многу битно колку лесен им бил патот до трофејот, битно си го освоија. Се надевам и Челзи ќе успее да го освои сезонава, гајле ми е што има најлесен пат.

Факт си е дека со промената на системот за сидинг за ЛШ, последниве две години ЛЕ доби малце повеќе квалитет во завршната фаза. Сега скоро секоја сезона уште од старт ќе има две екипи од Англија од топ 6 кои реално имаат ЛШ квалитет, плус уште 3-4 квалитетни кои ќе испаѓаат од ЛШ како трети во групата. Ама тоа доаѓа до израз сега, кога остануваат осум тимови во натпреварувањето.
Претходно квалитетот е стварно лош, гледајќи од перспектива на тим како Челзи. Цела сезона едвај се испотија, а еве отворен им е патот до финале. Само еден нерешен резултат против Види, и тоа откако уште пред натпреварот ја имаа освоено групата поради другиот резултат, и нормално затоа што јас отидов да ги гледам.

Pa vo LS igrase Inter sezonava.
И испадна по групна фаза :) по она што го видов против Ајнтрахт а ги гледав и двете, далеку ми е Интер од ЛШ квалитет.

И испадна по групна фаза :) по она што го видов против Ајнтрахт а ги гледав и двете, далеку ми е Интер од ЛШ квалитет.
I ja po toa sto go vidov od Mancester protiv Liverpul na Enfild zakluciv deka se midtejbl tim. :)
Dobro be Fros, pa citas sto se slucuva momentalno vo Inter? Plus protiv Frankfurt bez 20 igraci igravme, gleas deca vlagaa sto i nie prv pat gi slusame.
Inter go tepase Totenhem doma, tamu za malku ne izvadi nereseno koe ke ne odnesese vo 1/8 finale, so Barsa igravme nereseno doma i tamu 2 0 izgubivme, ama toa bese se dodeka ne pocnaa dramite i frkite u klubot.

I ja po toa sto go vidov od Mancester protiv Liverpul na Enfild zakluciv deka se midtejbl tim. :)
Dobro be Fros, pa citas sto se slucuva momentalno vo Inter? Plus protiv Frankfurt bez 20 igraci igravme, gleas deca vlagaa sto i nie prv pat gi slusame.
Inter go tepase Totenhem doma, tamu za malku ne izvadi nereseno koe ke ne odnesese vo 1/8 finale, so Barsa igravme nereseno doma i tamu 2 0 izgubivme, ama toa bese se dodeka ne pocnaa dramite i frkite u klubot.
Стеф, едно е да имаш од време на време грд натпревар, друго е цела сезона да ти е пуштена како кола низ брдо. Признавам дека не следам често Серие А ама по коментарите кај вас во фан клуб, ситуацијата е далеку од сјајна подолго време и не верувам дека Ајнтрахт ви е само brain fart дуел :) може грешам секако, нормално повеќе си го знаеш клубот од мене, ќе видиме што ќе биде кога ќе го смените менаџерот.

Стеф, едно е да имаш од време на време грд натпревар, друго е цела сезона да ти е пуштена како кола низ брдо. Признавам дека не следам често Серие А ама по коментарите кај вас во фан клуб, ситуацијата е далеку од сјајна подолго време и не верувам дека Ајнтрахт ви е само brain fart дуел :) може грешам секако, нормално повеќе си го знаеш клубот од мене, ќе видиме што ќе биде кога ќе го смените менаџерот.
Znaci sea ja ti zboram od aspekt na ligite, ako go meris Inter spored PL kvalitet togas da, nema kvalitet, ama za Serija A ima kvalitet za LS, na hartija ima tret najkvaliteten roster posle Juve i Napoli. Sekako, hartijata ne igra uloga za krajniot plasman, ama ako go zememe celokupniot roster na Inter vo odnos na drugite timovi vo Italija sekako ima LS kvalitet, znaci da igra LS a ne da osvoi, da ne se sfatime pogresno. :D

A i sto ti objasnuvam, Utd ti e primer be Fros, kakvi bevte do smenata na Murdzo a kakvi ste sega? :)

Се согласувам со Донев, но ке додадам дека и со влегувањето на победникот во ЛШ им даде мотив на големите тимови да се борат за титулата до самиот крај

Џабе толку верглање, избегавте од темата. Патот на Арсенал до евентуално финале е потежок од патот на Челзи 2013 и Јунајтед 2017.
Бате Борисов, Рен, Наполи, Валенсија/Виљареал и финале веројатно со Челзи.
Од друга страна Челзи:
Спарта Прага, Стеауа, Рубин Казан, Базел и Бенфика
Јунајтед пак:
Сент Етиен, Ростов, Андерлехт, Селта Виго и Ајакс
Исто е ама не е исто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom