Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.980
Поени од реакции
116.669
Epa aj dobro neka izgubat uste 10 finalinja po red vo LS i neka ne osvojat PL uste 30 godini, bitno timot poleka se gradi. Ok e Peja, ne treba da si mnogu pameten za da sfatis deka sampionski tim se sozdava, a ne se ragja, ama eve primer City na pocetokot gi zema Aguero koj togas osvoi LE so Atletiko ako ne se lazam, Jaja Ture da ne te potsetuvam sto se imase osvoeno so Barsa, Dzeko koj togas bese sampion so Wolfsburg itn itn da ne smaram, poentata e jasna. Liverpul nema takov igrac sem Milner, ama istiot Milner ne bil nositel na igrata vo City i ne bil klucna alka.

Zatoa i vikam deka ako osvojat ovaa sezona moze da se steknat mnogu igraci so takov status, ama sega za sega pokazuvaat seriozni znaci na luzerizam.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Стек, на Сити им требаше 5 години НЕНОРМАЛНО вложување во такви играчи какви што ги кажа за на гол разлика да освојат титула. 5 ГОДИНИ е огромен период, со кои што во твои очи од лузери станале шампиони, само затоа што земале титула на гол разлика. Во твои очи и Јуве се лузери пошто губеле финале ЛШ а тоа што ви зимаат титули полесно од тоа што јас би му зел колаче на 2 годишно дете од рака нема муабет, не се важи.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.915
Иначе, многу сељачки потегов на гостинскиве навивачи денес, дур се оддаваше минута молк за Ерик Харисон, тренерот на генерација 92 кој почина неделава, да свиркаат цело време. Се-Ља-Чко.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Иначе, многу сељачки потегов на гостинскиве навивачи денес, дур се оддаваше минута молк за Ерик Харисон, тренерот на генерација 92 кој почина неделава, да свиркаат цело време. Се-Ља-Чко.
Приметив и јас, баш и искоментирав у група на фб, не можеа да дочекаат уште 2-3 секунди ебате....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.980
Поени од реакции
116.669
Ama City nemase 7 boda prednost vo januari pred togasnite konkurenti za titulata, toa e razlikata. Ja ti vikam deka igracite na Pool ne znaat da se ponasaat pobednicki koga se vo takva pozicija, gleas ne znaat kaj teraat a treba da dominiraat so protivnicite i da vlevaat strav vo koski, nesto sto go krasese UTD vo erata na Fergi. Ama izgleda poso ti pred da pocne sezonata bese zadovolen so 2ro mesto sea ke naogas opravduvanja za eventualniot blam na Liverpul so Zero tituli i ovaa sezona.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.356
Za cela ekipa mislev, mozda Salah so Bazel osvoil ne znam ne sum siguren, ostanatoto sve e corba. Znaci ti zboram koga igrale vo posolidni ekipi pred da dojdat vo Pool, mozda primer Firmino osvoil vo Brazil kao tinejdzer ali otkako e vo Evropa kur osvoil.

Muabetot mi e deka Pool vo timot ima igraci sto nemaat sampionski mentalitet, a sezonava im e prava moznost da se steknat so istiot.
Па победничкиот менталитет мора да се стекни. Мора да почнат од негде да освојуваат. Милнер освојувал со Сити, овде има 3 финалиња изгубено. Стариџ освоил нешто со Челзи, овде исто има 3 финалиња губено плус 2014. Ориги 3 финалиња. Морено исто 3 финалиња башка нешто со Севиља ваљда има кренато. Вајналдум со Феенорд мислам или со ПСВ има освоено плус лани финалето. Шакири има освоено со Баерн и Интер :icon_lol:, Окс крена некој куп со Арсенал, Хендерсон има 4 изгубени финалиња со Ливерпул, 2014 и освоен лига куп. Фабињо освои со Монако. Значи имаш играчи кои претходно кренале некаков трофеј и играчи кои изгубиле тон финалиња што секако е искуство. Сега треба тоа да го крунисаат

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ja ti vikam deka igracite na Pool ne znaat da se ponasaat pobednicki koga se vo takva pozicija
Па тоа не е лузеризам бе стек, само пак ти викам, некад си многу глуп и своеглав и џабе е што и да ти се пише.
Ако овој тим не освои титула 10 години а СЕКОЈА година е второ место и чоукнува во ист стил, може да се дефинира ко лузеризам зошто со години и години не научиле да се борат со тоа што ги преебува. Вака, кога прв пат се во оваа ситуација, не значи дека се лузери, туку неускусни (дефиницијата што ти ја даваш погоре во постовите). Само пак ќе кажам, глуп си и своеглав ти ебам семката кривопаланечка да ти ја заебам ја на тебе.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Ama City nemase 7 boda prednost vo januari pred togasnite konkurenti za titulata, toa e razlikata. Ja ti vikam deka igracite na Pool ne znaat da se ponasaat pobednicki koga se vo takva pozicija, gleas ne znaat kaj teraat a treba da dominiraat so protivnicite i da vlevaat strav vo koski, nesto sto go krasese UTD vo erata na Fergi. Ama izgleda poso ti pred da pocne sezonata bese zadovolen so 2ro mesto sea ke naogas opravduvanja za eventualniot blam na Liverpul so Zero tituli i ovaa sezona.
Таа сезона ти што ја спомнуваш, 25 и кусур кола Сити беше прв. На 5-6 кола до крај Јунајтед им се отцепи на +8.
По твојава логика, Сити спичкале 25 и кусур кола предност, ама јбг, Јунајтед, под капа на Ферги е во прашање. Победнички менталитет имаат тие. Им се простува ако се посрале пред Јунајтед.

Е арно ама, тој истиот Јунајтед пак успева да заебе 8 поени предност во 5 утакмици !!! Сеа...со твојава логика за победнички менталитети се збунив малку.

Во ситуацијава Сити ли покажа зрелост ? ( не заборавај само молимте како освои титула таа година, со ретардираноста на Бартон и головите во 90+ )
Јунајтед покажа дека е лузер ?
Или двете ?

Стварно не можам да си објаснам...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Таа сезона ти што ја спомнуваш, 25 и кусур кола Сити беше прв. На 5-6 кола до крај Јунајтед им се отцепи на +8.
По твојава логика, Сити спичкале 25 и кусур кола предност, ама јбг, Јунајтед, под капа на Ферги е во прашање. Победнички менталитет имаат тие. Им се простува ако се посрале пред Јунајтед.

Е арно ама, тој истиот Јунајтед пак успева да заебе 8 поени предност во 5 утакмици !!! Сеа...со твојава логика за победнички менталитети се збунив малку.

Во ситуацијава Сити ли покажа зрелост ? ( не заборавај само молимте како освои титула таа година, со ретардираноста на Бартон и головите во 90+ )
Или двете ?

Работата е што он не ја ни памти таа сезона, освен голот на Агуеро ама паметен е тука и знае да мудрува му ебам глупото.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.980
Поени од реакции
116.669

Или двете ?

Seriozno za UTD na Fergie mi objasnuvas i mi pravis sporedbi? Choknaa taa sezona ama toa e daleku od luzerski mentalitet. Baska ja za situacijava so Pool velam momentalno, znaci rekov ako osvojat na kraj ke bide dobar vetar vo grb za da steknat reputacija na sampionska ekipa i da imaat fear factor kaj pomalite ekipi, a ako ne ke ima seriozni indicii da si stvorat luzerski mentalitet. Sea ne mi vrtete muabeti, 0 tituli ima Klop do sega vo Pool, blam so Sevilja vo LE, ajde lani so Real jebiga pojaki bea od niv, sega 7 boda prednost vo januari vo PL, ispagjanje od Wolves vo FA cup... Aj ako ne ke pocekame da gi kupat Mesi, Ronaldo, Nejmar i Mbape pa da receme eve be kupivme 7899 super zvezdi pa nema da e blam ako ne osvoime. Deckite frlija 80m na stoper prosliot januar, isto tolku na golman letoska, Keita isto mnogu go platija, ednostavno cel tim go skockaa so se klupa i so ogled na razvojot na nastanite do januari ZA MENE ke e blam da ne osvojat PL.[DOUBLEPOST=1551036059][/DOUBLEPOST]
Работата е што он не ја ни памти таа сезона, освен голот на Агуеро ама паметен е тука и знае да мудрува му ебам глупото.
Ok peja samo ti pratis PL, drugive od Mars sme padnati.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.980
Поени од реакции
116.669
Ај пошо си мега неписмен и читаш само тоа што ти одговара
Kakov luzerski mentalitet ima Liverpul toa e strasno, i toa ne go zboram ova radi denesniot mec nego opsto radi periodov. Na sredina na januari imaa bukvalno se vo svoi race, prednost od 7 poeni, grogiran City koj imase kiksano so milion ekipi i oni igraat vo ocajna forma poslednive mesec i kusur, a pritoa ispadnaa od dvata kupa vo Anglija i se kade kade poodmoreni od City.

Pool ne znaat da se ponasaat sampionski, ne znam ni dali imaat igrac vo timot koj osvoil nekogas titula osven Milner, pardon Mili. Ako osvojat sezonava valjda ke bide dobar veter vo grb za slednite sezoni i konecno da mozat da go vsadat onoj fear factor kaj pomalite ekipi, ama kako trgnala rabotata ne mi izgleda deka ke se desi toa.

City da bese denes na mestoto na Pool ke tepaa 0-3 bez da se ispotat, so ogled na toa sto na Utd im se povredi pola tim vo 20ta minuta.
Ете ти го цел пост, а не како пичка да цитираш само тоа што одговара и да носиш заклучоци кои не се точни.

И ја сум глуп се објаснувам со Пеја кој никогаш во животот нема кажано дека Ливерпул ќе тепа па макар и со Јурумлери играле, пошо ќе го дупат другите ако промаши, ти ебам тоа пичката од особа. Дабогда Сити освои во последно коло со гол од офсајд, има асалими на сред плоштад да праам.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Seriozno za UTD na Fergie mi objasnuvas i mi pravis sporedbi? Choknaa taa sezona ama toa e daleku od luzerski mentalitet. Baska ja za situacijava so Pool velam momentalno, znaci rekov ako osvojat na kraj ke bide dobar vetar vo grb za da steknat reputacija na sampionska ekipa i da imaat fear factor kaj pomalite ekipi, a ako ne ke ima seriozni indicii da si stvorat luzerski mentalitet. Sea ne mi vrtete muabeti, 0 tituli ima Klop do sega vo Pool, blam so Sevilja vo LE, ajde lani so Real jebiga pojaki bea od niv, sega 7 boda prednost vo januari vo PL, ispagjanje od Wolves vo FA cup... Aj ako ne ke pocekame da gi kupat Mesi, Ronaldo, Nejmar i Mbape pa da receme eve be kupivme 7899 super zvezdi pa nema da e blam ako ne osvoime. Deckite frlija 80m na stoper prosliot januar, isto tolku na golman letoska, Keita isto mnogu go platija, ednostavno cel tim go skockaa so se klupa i so ogled na razvojot na nastanite do januari ZA MENE ke e blam da ne osvojat PL.[DOUBLEPOST=1551036059][/DOUBLEPOST]
Ok peja samo ti pratis PL, drugive od Mars sme padnati.
Види, никој не негира дека после резултатите што ги покажаа во првите 20тина кола, ако Ливерпул не освои ќе е во најмала рака разочарување.
Ама твојов муабет дека Клоп не направил ништо...

Ливерпул беше дно пред него.
На крај на ланска и почеток на оваа сите викаа Сити се ненормално јаки, на Ливерпул ќе им треба среќа да им парира. А тек пак пред таа, Ливерпул беше „..ај за сезона две, ќе видиме, може и ќе бидат константно во топ4 и ЛШ... “.

Што толку се засили Ливерпул сезонава ? Жити Алисон што го донесоа, али реално, што и да донесеа на местото на Мињоле и параплегичниот Кариус ќе беше засилување. Шакири ли е засилувањето ?

Кажуваш како имаат лузерски менталитет, а усвари имаат само 1 пораз во ЕПЛ, се први на табела, наспроти историската сезона на Сити. Имаат 66 поени на 2/3 од сезоната ( во просек ти требаа околу 80тина поени да ја освоиш ЕПЛ, али ради „слабиот Сити“ и со 90 не си сигурен ). Имаат потрошено 300 и нешто милиони на играчи од кои пола ја играат првата сезона а другата половина втората сезона под него, а се борат против Сити што 300 милиони им вредат 3ца играчи од клупа, се во „конкуренција“ со милијардата на Јунајтед што им требаа 6 тренери за да покажат дека може и можат константно до ЛШ место, или со генијалните трансфери и политики на Челзи...

Стварно, вака кога ќе погледнам, тешки лузери се Ливерпул, не знам зошто воопшто Клоп би продолжил со тренирање ако не освои, или некој од играчите со фудбал.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Види, никој не негира дека после резултатите што ги покажаа во првите 20тина кола, ако Ливерпул не освои ќе е во најмала рака разочарување.
Ама твојов муабет дека Клоп не направил ништо...

Ливерпул беше дно пред него.
На крај на ланска и почеток на оваа сите викаа Сити се ненормално јаки, на Ливерпул ќе им треба среќа да им парира. А тек пак пред таа, Ливерпул беше „..ај за сезона две, ќе видиме, може и ќе бидат константно во топ4 и ЛШ... “.

Што толку се засили Ливерпул сезонава ? Жити Алисон што го донесоа, али реално, што и да донесеа на местото на Мињоле и параплегичниот Кариус ќе беше засилување. Шакири ли е засилувањето ?

Кажуваш како имаат лузерски менталитет, а усвари имаат само 1 пораз во ЕПЛ, се први на табела, наспроти историската сезона на Сити. Имаат 66 поени на 2/3 од сезоната ( во просек ти требаа околу 80тина поени да ја освоиш ЕПЛ, али ради „слабиот Сити“ и со 90 не си сигурен ). Имаат потрошено 300 и нешто милиони на играчи од кои пола ја играат првата сезона а другата половина втората сезона под него, а се борат против Сити што 300 милиони им вредат 3ца играчи од клупа, се во „конкуренција“ со милијардата на Јунајтед што им требаа 6 тренери за да покажат дека може и можат константно до ЛШ место, или со генијалните трансфери и политики на Челзи...

Стварно, вака кога ќе погледнам, тешки лузери се Ливерпул, не знам зошто воопшто Клоп би продолжил со тренирање ако не освои, или некој од играчите со фудбал.
Си ги заборавил Фабињо и Кеита...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom