Black Mirror

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.317
svajkam deka se subjektivni mislenjava ama generalno gledano White Bear,White Christmas,Shut up and Dance,Hated in the Nation i Black Museum bi bile idealnite top 5 bez redosled...
 

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.602
Поени од реакции
11.144
Фраерите со рангирањето да видам како ќе рангираат по десетта сезона, 50-60 епизоди :icon_mrgr:
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Playtest треба да ја изгледам уште еднаш, некако ми избледел впечатокот. Може и да е личен доживљај.
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.629
Поени од реакции
33.184
Дечко ти дали си нормален?
White Bear ти е 14-та од 19?
Black Musem накај дното..??
КРОКОДАЈЛ НЕ ТИ БИЛА САМО НАЈЛОША ОД ПОСЛЕДНАВА СЕЗОНА
ТУКУ НАЈЛОША ОД СИТЕ????
АЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈ БАНИРАЈТЕ ГО ОД ТЕМАВА!!!
Ги рангирав според тоа колку ме мрднаа. Crocodile е хорор/трилер/something-like-that, и како таква, одлична, ама ми фалеше оној WTF момент кој го имаше во повеќето други. Black Museum ми беше "досадна". Крајот ја извади, инаку и послаба оценка може ќе добиеше. И генерално, последнава сезона - послаба од другите. Единствено Hand the DJ ми беше уживанција и пол. Другите епизоди беа само уживанција.

И уште еднаш: нема лоши епизоди. И Crocodile, последната, е одлична, само другите се по-одлични, ептен-по-одлични итн.
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Треба да ги изгледам од ново епизодиве, има некои мислам дека скроз ми се заборавени.
Јас намрено ја гледав полека сезонава, сакав да трае, не ја рангирам цела серија, ама последнава сезона мене ми беше нешто овака...
1. Hang the DJ
2. Crocodile
3. Black Museum
4. USS Calister
5. Metalhead
6. Arkangel (многу јако ми почна, ама колку се затупе некаде од пола, поштено да скапеш од досада додека чекаш нешто интересно да се случи)
 
Член од
26 април 2012
Мислења
204
Поени од реакции
123
6 > 4 = 3 > 1 > 5 > 2

Последнава е врв. Неам зборови... одамна немам гледано 60 минути со толкаво внимание и интерес. Не трепнав у тие 60 мин. Вожња.

Доста шарена и експериментална сезона. Повеќе акција, крв, насилство (у 4 епизоди имаше такви моменти, што е статистички највеќе досеа) и тоа се испостави супер . А не џоди фостер срање драма моменти, иако и таа не е до толку лоша епизода. Но споредена со другите беше флоп и да речам - "комерцијална" .[DOUBLEPOST=1514899281][/DOUBLEPOST]

Четвртата ја глеав онака прилично stoned. Беше тешка епизода, да, посебно ради тоа што беше црно бела.Епизодата ти дава простор и време да си ја толкуваш и да имагинираш околу мистериите кои се случуваат.Тоа беше и убавината на истата. Не толку адреналинско дејство, не толку WOW моменти, туку простор да размислуваш и да го довршуваш дејството.
Така, според мене (иако ова е една од оние stoned ideas) мислам дека тие кучиња се дигитална и усовршена верзија на овие вистинските живи кучиња кои ги имаме . На почетокот прототиповите првично биле прости играчки и миленичиња (и мислам дека ради тоа се прикажаа плишаните мечиња на крајот - да се даде асоцијација дека све почнало од стадиум на кучиња-играчки) а после тоа апгрејднати биле користени као футуристички миленичиња( првично не биле убијци) и воедно биле софистициран безбедносен систем (како што денес вистинските кучиња се "безбедносен систем" за домот и куќата) пошо нели имаат систем за детектирање,отпосле почнале да испуштаат чип-локатори као шрапнели (за да го убијат оној што влегол или евентуално да го детектираат ако се дрзне да бега) и директно да убиваат крадци и сл. Подоцна, се поусовршени и поусовршени, најнови модели излагаат а-у...и почнуваат да ги убиваат луѓето :)
Пошо ако ви текнува, имаше sleep mode кучето, кога оваа беше на дрвото. Што значи дека е проектирано да "спие", баш како живо суштество. Ете уште една корелација со вистинските кучиња.
Пак ќе речам, ова е една од моите луди stoned идеи. :D
Како што си кажа имаш стварно луди stoned идеи :гик:. Пред да го прочитам мислењево имав прочитано за што се работи реално во епизодата и кога го читав твоето мислење одма помислив на оние луди теории што некои ги имаат за познати книги или филмови. Во повеќето случаи сите ние им придодаваме многу големо значење на писателиве дека пазат на секој мал детал, сакајќи и самите во некоја добра серија или филм да има некое подлабоко значење ама реалноста најчесто е многу plain and simple. Така и во оваа епизода си му придодал значење на писателот дека седел по цели денови измислувал некаков робот во корелација со вистинските кучиња а реално само земал идеја од постоечки робот + што ако некоја следна напредна верзија се побуни против човекот. Нискобуџетна терминатор идеја :)
According to Black Mirror creator Charlie Brooker, Metalhead was inspired by robotics videos from Boston Dynamics.
Инаку за мене најдобра епизода Crocodile со најголем wtf кога рекоа полицајците дека бебето е слепо :cuc:
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.093
Поени од реакции
5.737
Вчера ги изгледа и јас сите епизоди... Генерално - најслаба сезона до сега, но Black Museum и Hang the DJ си беа на високо ниво. Ранкингот би ми бил следен:

1. White Christmas
2. Black Museum
3. Hang the DJ
4. The Entire History of You
5. Playtest (да не беше двојниот крај ќе беше и повисоко, вака ја заебаа)
6. San Junipero
7. Shut Up and Dance
8. Hated in the Nation
9. White Bear
10. Be Right Back
11. Fifteen Million Merits
12. Nosedive
13. Men Against Fire
14. The Waldo Moment
15. The National Anthem
16. USS Callister
17. Arkangel
18. Crocodile
19. Metalhead

Со тоа што последните 3 ВООПШТО не ми се допаднаа.
 
Последно уредено:
Член од
20 октомври 2005
Мислења
312
Поени од реакции
136
И што толку мераци да се прават рангирања - добри се, чекам нови :) Чарли Брукер е човек од крв и месо (луѓе што го запознале викаат е ептен есхол) и прави добра ТВ програма. И то.
(USS Calister е фа*инг висока филозофија. Како San Junipero, at least.)
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.419
Поени од реакции
7.757
тешко дека секој ќе се согласи за овие листи, ама во едно може да се согласиме сите - најголемо дно од епизода е Arkangel :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom