Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако можете да го гледате "Coco" новиот на Пиксар да го направите тоа. Можеби е поради тоа што не знаев скоро ништо за филмот, можеби така ми се погоди во моментот, не знам, али ептен ми се допадна. Еден од најдобрите филмови последниве години, за мој вкус нели.

Вака во недостаток на некои јасни фаворити за Оскари уопште не би ми сметало да освои оскар за најдобар филм.
Далеку е од фаворит, ама некои му даваат шанси, какви-такви. Во секој случај, далеку е од успехот на Toy Story 3 и Up.
П.С. Кога веќе спомнав Оскари вака на слепо предвидувам Battle of the sexes ќе освои, и во знак на феминизмот ќе поминат оскарите

Ако погодам ќе се цитирам за 3 месеци негде ако не...па нема да се цитирам, многу логично :D
Нема да погодиш. Главни фаворити се The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing Missouri и Dunkirk, а не би ме изненадило и Call Me By Your Name да освои. Главна тема годинава ко да ќе е хомосексуалноста.

Далеку е од фаворит, ама некои му даваат шанси, какви-такви. Во секој случај, далеку е од успехот на Toy Story 3 и Up.

Нема да погодиш. Главни фаворити се The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing Missouri и Dunkirk, а не би ме изненадило и Call Me By Your Name да освои. Главна тема годинава ко да ќе е хомосексуалноста.
Знам дека нема шанса Coco да направи нешто надвор од анимираните, зборев јас кога би давал награди :D А немам појма што друго од анимираните се номинирани али у старт заокружувам дека ќе добие оскар за најдобар анимиран се друго би било кражба

За фаворитиве други немав појма крајно на слепо пишав, прв пат мислам вака во (речиси) Декември да не знам ништо за оскариве.

Од оиве што ги пиша Билбордиве ми се одлични, баш и на @grande-juve му спомнав дека би навивал за филмов ако има шанса да освои Оскар, одличен е (y)

Ех, лани беше хомосексуалност, сега со рејп скандаливе сигурно нешто пофеминистичко ќе биде... ма да ете Билбордите поврзани се со силување така да...држам палци за филмот :D

Ако можете да го гледате "Coco" новиот на Пиксар да го направите тоа. Можеби е поради тоа што не знаев скоро ништо за филмот, можеби така ми се погоди во моментот, не знам, али ептен ми се допадна. Еден од најдобрите филмови последниве години, за мој вкус нели.

Вака во недостаток на некои јасни фаворити за Оскари уопште не би ми сметало да освои оскар за најдобар филм.

Одличен (y) (сајдноут: не е бајка филмов, така да ете ако сте фанови повеќе на бајките на Дизни можда нема да ви се допадне до толку)

Во секој счучај алал вера :cuc:

П.С. Кога веќе спомнав Оскари вака на слепо предвидувам Battle of the sexes ќе освои, и во знак на феминизмот ќе поминат оскарите

Ако погодам ќе се цитирам за 3 месеци негде ако не...па нема да се цитирам, многу логично :D

Али ботом лајн...Коко (y) (y) (y) (y)
Дане имаш линк од торент случајно пошо до сега неможам да го најдам онлајн?

Ме пука страшна еуфорија околу овогодинешното издание на филмскиот фестивал whatto
Ооо кој тоа се вратил.
Аугуст Ејмс за вато.
Се согласувам со трампава.

The Lobster > The Killing of Sacred Deer

Иако морам да признаам Јоргос користи доста кадри од Кјубрик, посебно долгите сцени во осветлената болница, сцените без звук, сцените само со музика проследена на оркестар, скалило плус во однос на камера и режија од Јастог, но ликовите дефинитивно недоизработени и проблематични. Имав проблеми и со ликот на Кидман и на Мартин. Јасно ми е дека филмот е работен доста според грчката историја ама сепак многу нејасни ликови без некоја цел. Очекував малку повеќе, но доста вознемирувачки крај.

8/10

Последното зезнато филмско искуство сум го имал со филмов. Бавен, без дијалог (освен на почеток и на крај) визуелно таман. Одолговлечени цени, бавни, не се гледа во секој момент.

Тек денес го изгледав We need to talk about Kevin.
Многу, многу тежок филм, ме поремети начисто, не само во приказната, туку и во монтажата, во структурата, во естетиката, во глумата... Се на се прекрасно.

Тек денес го изгледав We need to talk about Kevin.
Многу, многу тежок филм, ме поремети начисто, не само во приказната, туку и во монтажата, во структурата, во естетиката, во глумата... Се на се прекрасно.

У пичку матер првата сцена со патлиџаниите и црвеното и сонот партали кроз цел филм те лазат бумбари крајот солзи ако добро ме служи меморијата мислам дека го имам оценето со 7.5 што искрено треба да си лази со чисто осумче и повисоко ќе си се репризира само многу на депра ќе удри нек си ебе матер.
Башка филмов искочи у тоа непопуларно време на mass shootings настани у Америка....

CV4puf_W4AAGVS4.jpg

Кирк Даглас наполни 101 година
https://noizz.rs/showbizz/kad-je-ki...m=referral&utm_campaign=blic.rs/vestiwidget_2
.....
Sledećeg dаnа predsednik Tito mi je poslаo svoj privаtni аvion dа prevezem moju ženu i mene do njegove vile u Ljubljаni. Proveli smo sа njim punа tri sаtа, pili smo vino i pričаli. Tito je bio veliki ljubitelj filmovа, nаročito vesternа. Pogledao je sve vesterne u kojimа sаm jа glumio, а nаjviše mu se dopаo "Obrаčun kod O.K Korаlа".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom