Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Luge najiskreno podobar sovet ke dobie covek od monteri i od prodavaci nego li ovde ovaa ne smee da se dozvoli sekoj koj sto ke se pozali od klimite gree e vregan omaluvazuvan ponizuvan od eden covek @Strelec sto misli deka e ekspert a nema ni e od ekspert

Luge najiskreno podobar sovet ke dobie covek od monteri i od prodavaci nego li ovde ovaa ne smee da se dozvoli sekoj ... e vregan omaluvazuvan ponizuvan od eden covek @Strelec sto misli deka e ekspert a nema ni e od ekspert...
... наместо тебе ваков златен познавач, да те прашуваат за совети. :(
Остај ги бе Климе, они не те заслужуваат! ; - ) )

Шензи е женско?! WHHAAAAAAAAAAAAAT:shook::shook:.. Јас мислев Шензи, Ед и тој третиот дека се броус.

Шиц сега читам на имдб дека Вупи Голдберг го позајмила гласот во оригиналот ..
hqdefault.jpg

Вака сега пред 2 години соба од 18 квадрати висина на таван 2,8м со слаба изолација не беше греана од почетокот на зимата и некаде јануари месец ја префлив ст он офф клмата и кога монтерите ја пуштија направија некој гримаси викам што е работата и велат нешто не е во ред
многу ладно дува не грее,а внатрешна температура беше 6 степени исто и надворешната толку јас пробав ја оставив 6 часа и внатрешната порасна на 16 и од таму не мрдаше.Потоа го запалив каминот на дрва кој е 10kw и му требаше 2 дена континуирано да работи за да во собата стане пријатна температура од 24 25 степени .Поентата на мојот пост е дека неможеш да очекуваш од климатизерот од 2,5 или 3,5 киловати колку и да е да постигне зададена температура од пример 22 23 степени или на издув да има висока температура бидејки воздухот на усис е со ниска температура.Абе луге калолифер што е со греач и вентилатор постави го во ладна птосторија и тој ке дува млако а не па климатизер чиста физика(логика бе батка).

Абе луге калолифер што е со греач и вентилатор постави го во ладна птосторија и тој ке дува млако а не па климатизер чиста физика(логика бе батка).
Batka alal da ti e na logikata, ti sigurno kvantna fizika studiras.

Доволно ми беше да ја видам курвана Бијонсе, и антипатичниот Џон Оливер... едни од личностите што неможам да ги смислам, и баш тие ќе се појават во најновиот cash grab на Дизни.
Едино бел бумбар имаат за Дарт Вејдер што го вратија, али која е поентата да викаш нови глумци кога едно 90% од оргиналниот се живи? Само луѓето што го позајмија гласот на Рафики и Сираби се починати...

Бем ти и Холивуд, и Дизни, и све либерално што шета таму да ти најебем
во оригиналот Зазу е Рован Аткинсон па ајде и сега британски комичар да стават само што Џон Оливер е далеку од Мр.Бин. Цела среќа Муфаса шо не го сменија.

Не се нервирај Климе, важно имаш добра намера! :)
(тек да знаеш што збориш, и кај ќе ти/ни беше крајот)

Вака сега пред 2 години соба од 18 квадрати висина на таван 2,8м со слаба изолација не беше греана од почетокот на зимата и некаде јануари месец... го запалив каминот на дрва кој е 10kw и му требаше 2 дена континуирано да работи за да во собата стане пријатна температура од 24 25 степени .
Не знам како не го разбираат ова.
Потребно е солидно количество топлина да акумулира домот/станот. Зборуваме за некоја солдина цифра од килватчасови енергија, која не може да се испорача за неколку саати од 3.5кв уред. На крају краева јас глуп ли сум што почнав грејна сезона уште пред неколку недели? Зошто да не пуштам греење кога Октомври навечер беше ладно, а сметката за греење беше смешно мала.

Поточно, потрошена струја за Октомври, последно прочитано на 28ми (а почнато од 07ми):
- дневна 47KW/h
- спална 23KW/h (вторава клима е воглавно на евтина тарифа пуштана)

Епа некој кој сака да почне да грее од скроз изладен и воопшто негреен стан/куќа, епа не може за неколку саати да го загрее. А тие што пишуваат дека на 10с внатрешна тепература може да има издув од 50с, немаат поим што зборуваат.

Za zal kolku i da davame soveti toj sto naumil na drva da se gree ke se gree pa neznam i bez pari da se klimive taka da sekoj so svoj pamet a na nas neka ni e nazdravje gusenjeto od sogoruvanje na drva plastika i sekakov drug otpad

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom