- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Koга ќе може да се погледне Џган на инtернет?
Трејлерот е ветувачки Милчо е веќе докажан, во Битола кога беше сега на Манаки рече дека се надевал дека ќе биде дистрибуиран во МК ама веројатно дури на почетокот на идната година. Се надевам ќе го има барем до Декември.Милчо наш конечно со премиера и на новиот долгометражен филм Бикини Мун. Светската премиера ќе биде на 21 октомври на 41. филмски фестивал во Сао Паоло, Бразил.
Милчо си го поштувам енормно, кај мене има 4/4. Се надевам за брзо ќе го пуштат и во Македонија и нема да ме разочара со петкава.
Еве и трејлер:
Поднасловот: "A documentary about fairytale" ептен ми се допаѓа. Moreover што веројатно продолжил со жанровските игри што ги започна во Мајки.Милчо наш конечно со премиера и на новиот долгометражен филм Бикини Мун. Светската премиера ќе биде на 21 октомври на 41. филмски фестивал во Сао Паоло, Бразил.
Милчо си го поштувам енормно, кај мене има 4/4. Се надевам за брзо ќе го пуштат и во Македонија и нема да ме разочара со петкава.
Еве и трејлер:
Тоа ме чуди, јас не знам кај им се очите.http://cooltura.mk/film/zlatna-petorka-so-gran-pri-na-festival-vo-amerika не сум го гледал филмот ама многу награди добива мислам дека е меѓу најнаградуваните филмови во последно заедно со Џган
А демек па фестиваливе кај што освоија нешто значат нешто во филмскиот свет?Тоа ме чуди, јас не знам кај им се очите.
Ова се само делчиња од одличната рецензија на Марина што можете да ја читнете на линкот. Иако ретко кога сум се согласувал со рецензиите на Марина, со оваа сум 100% согласен и како да ми ги „ископирала“ 90% од зборовите што ги кажав по гледањето на филмот.Теона Митевска решила ем да се инспирира од ова злосторство, ем ова да не е филм за тоа. Зошто? Затоа што мислела дека и во овој филм ќе може да ја користи својата омилена постапка – наивна манипулација и ситнобуржујски шминкерски активизам, за теми за кои таа главно не знае ништо и нема баш што умно да каже, но осеќа што е политички коректно и курентно, и сака да го искористи моментот.
...
„Кога денот немаше име“ е најслаб филм во опусот од 4 исто така слаби дела на Митевска.
...
Но во овој филм ликовите се само скицирани, просто нафрлани, како впрочем и дејството, а момчињава немало кој да ги води што да играат.
На Игор ја читаше рецензијата?Мислам дека си албанофоб
(Рецензија на „Кога денот немаше име“ од Марина Костова)
Ова се само делчиња од одличната рецензија на Марина што можете да ја читнете на линкот. Иако ретко кога сум се согласувал со рецензиите на Марина, со оваа сум 100% согласен и како да ми ги „ископирала“ 90% од зборовите што ги кажав по гледањето на филмот.
Целата рецензија читнете си ја на линкот.
Ја прочитав и мислев нешто да му искоментирам, па преќутав. Преблаг ми беше, како одреден Гале што се плаши да не спука нешто со режисериве па после да не добива гага гледање филмови.На Игор ја читаше рецензијата?