Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
повеќесложни/многусложни

Тоа е класичен пример на некој кој сака да изигрува паметен, па користи “странски“ зборови.

Ќе сака ли некој да ми помогне да напиша краток есеј со наслов „Мојата генерација мегју идеалите и идолите“ ви благодарам однапред многу ќе ми значи незнам како да напишам не ме бива за пишување.

Ќе сака ли некој да ми помогне да напиша краток есеј со наслов „Мојата генерација мегју идеалите и идолите“ ви благодарам однапред многу ќе ми значи незнам како да напишам не ме бива за пишување.
Епа за почеток напиши го со ѓ наместо гј.
И не знам ќе го напишеш одвоено.

Со заедничка помош ние можиме да го направиме учењето подобро и полесно.
Преку прашања и одговори тоа би станало п забавно и подобро...затоа објавувајте што не ви е јасно па кој и да го има одговорот на вашето прашање нека ви одговори......:):cool:
--- надополнето: 7 мај 2012 во 16:55 ---
Еве како прва тема на разговор би дошле завршните писмени работи по Македонски јазик..
Мене лично потребен ми е есеј на тема
-Мојата генерација меѓу идеалите и идолите..

@PeceTo3 можеби го има есејот :cautious:

Ме интересира дали некој има искуство со испорака од академска книга? Гледам на сајтов некои книги на англиски, па околу порачката некој дали има искуство, како оди, колку се доплаќа за испорака и слично. Барав такво нешто не најдов на сајтов.
Еве да речaм ова.

Две расправи за Владата од Џон Лок, гледам ја има на македонски од Аз-Буки. Дали некој можи да ми помогни, како можам да стасам до ова дело во Скопјево. Да праша во некоја книжарница, или место каде се наоѓаат книги од Аз-Буки? Исто пдф српски/хрватски би завршил работа. Ја имам најдено на англиски за купување, ама мислам дека ќе ми оди далеку побавно.

Ја поседувам оригиналната стихозбирка "Бели Мугри ", 1939 год испечатена во Самобор,. Стихозбирката е во одлична состојба, забележав дека кориците се малку размекнати и на некоја страна има кафеави ситни дамки. Штампата е перфектна, Ми треба совет, како за понатака да ја заштитам книгата,до сега е стоена во полица помеѓу др книги, на суво и топло

Поточно, ова е мемоар. Шпилман, кој бил пијанист, го водел мемоарот во Полска за време на Втората светска војна. Издаден е подоцна. Дали некој можеби знае дали воопшто го има некаде по книжариве? Бидејќи мислам дека е издаван. Фала однапред :)

Кога бев мал читав една детска книга со име: Низ градот лунѕа волшебник. Чудно ми е што никаде на интернет не можам да најдам никакво инфо за неа. Знае некој нешто...? :)

Денес случајно ми текна да побарам со bing.com наместо со гугл и најдов дека книгава е превод од руски јазик и е издадена од Детска радост во 1979 година :)

Можеби сум офтопик (префлете го прашањето во темата каде што треба), ми треба пример за бизнис план. Ама не бизнис план од 20-30 страници, туку само краток пример од 4-5 страници за еден бизнис план.

Кајганџии ми се јавија на тел и ми изпрезентираа некоја нова енциклопедија за исхрана и се околу исхрана, не запаметив ни име на делото ни издавачка куќа, да не некој знае нешто за ова ?

Кајганџии ми се јавија на тел и ми изпрезентираа некоја нова енциклопедија за исхрана и се околу исхрана, не запаметив ни име на делото ни издавачка куќа, да не некој знае нешто за ова ?
Милсам дека беше 7 илјади денари, и мене ми се јавија пред месец дена.

Милсам дека беше 7 илјади денари, и мене ми се јавија пред месец дена.
Макарон ништо не запаметив од тоа што ми кажа презентеркава, а баш ме интересира нешто повеке, него ценава ако им е ваа дефинитивно утнале работа тотално.

Макарон ништо не запаметив од тоа што ми кажа презентеркава, а баш ме интересира нешто повеке, него ценава ако им е ваа дефинитивно утнале работа тотално.
Според нејзе имаш буквално све за исхрана, све што може да опфаќа таа тематика, а цената беше неколку илјади незнам дали беа точно 7 ама уба пара беше, имаш и опција за плаќање на рати.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom