Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Имам, учев на busuu.com . Почнав бесплатно, ама после 12 лекции ја затвореа ми бесплатната опција.:) Тогаш купив премиум на година, таму има попуст за нови корисници 50 од сто и со њего испадне прилично евтино. Со бусуу добив појам за граматика, а потоа учев разговорни јазик со аудиокурсот на Пимслер (Pimsleur) преку англиски. Тоа беше бесплатно, курсот има на торент трекер. Тако стигнав неки основен ниво, повеќе од почетнички ама не баш напреден.

Zdravo. Kade mozam da gi najdam slednive dela od slednive pisateli (ako voopsto gi ima na mk, no moze i na srpski ako gi ima negde) nebitno ako nema prodazba mozda gi ima vo nekoja biblioteka...

Nausea, Being and Nothingness i Existentialism Is a Humanism od Jean Paul Sartre

The Trouble With Being Born, The Temptation to Exist i A Short History of Decay od Emil Cioran

The World as Will and Representation i On Women od Arthur Schopenhauer

God is not great, Hitch-22 i Mortality od Christopher Hitchens

River Out of Eden, The God Delusion i The Blind Watchmaker od Richard Dawkins

Добар ден.
Можеби не е за овде прашањето, но дали некој можеби знае за литература и книги и материјал за самостојно индивидуално учење на Словенечки јазик?

Доколку некој има такви книги и литература за самостојно изучување на Словенечки јазик молам да ми ги даде.
Не ми се оди по училишта за странски јазици, термините за часови не секогаш ми одговараат, а имам и едно лошо искуство со изучување Германски јазик во училиште за странски јазици.

Кога беше првото А1 ниво имаше доволно луѓе за група од 9 -10 ученици.
Потоа на следното А2 ниво со мака, ептен голема мака најдовме 8 учесници за тоа ниво.
И кога завршивме А2 ниво, за следното Б1 ниво Германски јазик едноставно немаше доволно бројка на учесници за да се оформи групата и прекинав тогаш со Германскиот јазик.
Купив во книжара на Просветно дело книги за Б1 ниво Германски јазик и со самостојно изучување дома завршив и застанав со Б1 ниво Германски.

Не сум од Скопје, и веројатно во градовите во внатрешноста луѓето учат само А1 ниво Германски и потоа аплицираат за визи и со А1 почнуваат со работа и живот во Германија.

Молам за одговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom