Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Кај Соња на плоштад, мада таму очекувај да е поскапо. Можеш на кеј, на тезгите што се поставени.

Бев денес на тезгата на Соња, го немаше речникот кој јас го барав. Ми кажа Соња дека одамна тој речник никаде го нема. Таа дури ми кажа дека само на Српски јазик имала речник по Германски јазик.
И отидов на тезгите со книги што се наоѓаат до кеј, и таму го немаше речникот од Ранка Грчева и Петер Рау на ниту една од тезгите, и го купив овој речник на една од тезгите http://www.najevtino.mk/images/m/119/4b67e274dc04d7be8316ad6fa7c7f394.gif

Ако не се зафркаваш може да му го пратиш по пошта на човекот на негов трошок, верувам ќе прифати ако навистина му треба речникот :)

http://www.najevtino.mk/images/m/119/4b67e274dc04d7be8316ad6fa7c7f394.gif
Го земав денес овој речник на тезга за книги на кеј.

Мене речников 10 години ми стои во регал (баш овој што го бараш) и во живот го немам отворено и цело време барам на некој да му го дадам колку да се отарасам од него, да можев ќе ти го дадев сега ама рачунај во Виена живеам па малце тешко, али ако некад поминуваш навака пиши :D

Другар го земав овој речник по Германски јазик
http://www.najevtino.mk/images/m/119/4b67e274dc04d7be8316ad6fa7c7f394.gif

Не студирам јас Германски јазик, туку сум на курс по Германски јазик, и затоа сакав и купив речник, кога ќе ми притреба некој збор да имам од каде да барам.
Битно е во речникот кој го купив има покрај преводот на именките и во кој род е именката во Германски јазик, а тоа е многу битно за снаоѓање со падежите.
Фала ти на понудата. Поздрав :)

Дали знае некој како се преведува на македонски cooling-off period?
Иначе тоа значи кога ќе купите некоја роба имате временски интервал на пример од 2 недели да се предомислите и да ја вратите, а парите ќе ви се вратат во целосен износ.
Фала.

Добар ден на сите! Мене ми треба еден есеј за Авантурите на Артур Гордон Пим од Едгар Алан По. Делото е премногу долго, а утре треба да ги читаме есеите. На интернет кратка содржина не пронајдов затоа ми треба анализа. Мора карактеристиките на Романизмот да се пронајдат во делото, да има воведен главен и завршен дел. Толку фала однапред.
Темата е само "Анализа на делото Авантурите на Артур Гордон Пим"

Се зезам, извини... ама вакво нешто да оставиш за последен ден.. не знам кој би ти помогнал.
Би требало оние кои веќе го имале делото па ако сакаат да го споделат, домашна лектира е, никој не знае на што да се држи.

Ако ви е за сега најверојатно ви е дадена пред месец дена, по 10 страни на ден да читаше до сега Ана Карењина ќе ти беше прочитана а не некоа друга...

Ако ви е за сега најверојатно ви е дадена пред месец дена, по 10 страни на ден да читаше до сега Ана Карењина ќе ти беше прочитана а не некоа друга...
Тоа истото би го кажал за останатите 42 дела што ќе ги обработубаме оваа година. Покрај тоа имам други 12 предмети на кои исто така треба да се посветам. Ебаго не сум робот.

Тоа истото би го кажал за останатите 42 дела што ќе ги обработубаме оваа година. Покрај тоа имам други 12 предмети на кои исто така треба да се посветам. Ебаго не сум робот.
Ебаго не реков дека треба да си робот ама не би требало денеска да бараш за утре.

Ебаго не реков дека треба да си робот ама не би требало денеска да бараш за утре.
Добро сепак, барем аналитички пробај да ми укажеш каквки се ликовите во ова дело, јас наидов на едно сиже со англиски јазик, но само прераскажување е, ако барем си ја прочитал претходно би те замолил да ми кажеш нешто.

pomos decki
Mi treba zavrshen del na tema "Ljubovta kon Laura e bezkonecna" od deloto Kancioner

Ми треба некој расказ од Иван Точко!
Или некој Македонски расказ!

Ми треба кратка содржина за расказите од Гогољ - Шинела и Нос некој да прате итно...

Офтопик, ама незнам кај да прашам.

Што значи зборот "полисилабични"?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom