Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Мене лично ме асоцираше, дека чим има мечка (друго животно) може се друго да биде стане вајтвокер.
Полураспаднатите коњи што ги јаваат - растенија се?

Ни мечката ни коњите не се white walkers. Wights се, ака живи мртовци. Тоа ќе биде и Висерион најверојатно.

Што има врска сцената со мечката и враќањето на змејот?

Дури и во најновото видео од ХБО после оваа епизода, и двајцата автори си кажуваат дека сакале да стават зомби поларна мечка веќе повеќе сезони, ама секогаш ги откачувале заради финансии поради CGI-то. Во оваа сезона имаат финансии на претек и удри бригу на весеље. Само се потврди она што го пишав пред некој ден - сцената со мечката е само ради CGI куропецање и ништо друго. Ниту наговестува нешто во понатамошниот тек на епизодата, нити претставува нешто што не го знаевме. И преглупа смрт за Торос.

Ne ti go mozam postoenjeto na forumot.
Zosto zapna za meckata? Moze im se, stavile. Aman. Ne pridonesela za prikaznata...
Ova ti e ekvivalent na: zaso ovoj landscape vaka ubav, se kuropeckale, praele da ni e jako... nisto ne pridonese za prikaznata... dzabe cgi, nema poenta

Nekad se ponesuvas uz nekoja glupost i ne se primekas deka, ustvari, ti nemas poenta.

Ова беше местото каде едно од бебињата на Крастер беше донесено?
Некако не ми се исти.
410

Интересна е фасцинацијата на режисерите со мечките. Се си мислам дека имаше уште некоја сцена ама онаа кога Бриен се тепаше во рингот беше ептен јака.

Ne ti go mozam postoenjeto na forumot.
Zosto zapna za meckata? Moze im se, stavile. Aman. Ne pridonesela za prikaznata...
Ova ti e ekvivalent na: zaso ovoj landscape vaka ubav, se kuropeckale, praele da ni e jako... nisto ne pridonese za prikaznata... dzabe cgi, nema poenta

Nekad se ponesuvas uz nekoja glupost i ne se primekas deka, ustvari, ti nemas poenta.

Абе и јас не те можам на форумов и тебе и глупата латиница што пишуваш како бот од Скајп, па никому ништо. Ако ја пратеше (претпоставувам) најпопуларната тема во истиот подфорум кој го „модерираш“, ќе сфатеше зошто ја спомнувам зомби мечката неколку пати. Повеќе членови тука таа сцена ја зборуваа демек била ставена за да сме знаеле (ние, гледачите или пак карактерите од епизодата) дека и животни можеле да бидат wights или како наговештај за престојната „трансформација“ на змејот - што секако апсолутно е неточно бидејќи коњите што ги јаваат веќе милион епизоди не се билки или роботи, него животни.

Абе и јас не те можам на форумов и тебе и глупата латиница што пишуваш како бот од Скајп, па никому ништо. Ако ја пратеше (претпоставувам) најпопуларната тема во истиот подфорум кој го „модерираш“, ќе сфатеше зошто ја спомнувам зомби мечката неколку пати. Повеќе членови тука таа сцена ја зборуваа демек била ставена за да сме знаеле (ние, гледачите или пак карактерите од епизодата) дека и животни можеле да бидат wights или како наговештај за престојната „трансформација“ на змејот - што секако апсолутно е неточно бидејќи коњите што ги јаваат веќе милион епизоди не се билки или роботи, него животни.
Не беа повеќе членови туку само јас бев, и не реков да знаеле гледачите туку реков дека во текот на серијата ликовите слушаа приказни за мртви бели мечки и не веруваа на истите, затоа им беше покажана мечката каде ако примети сите беа зачудени. Исто така дивјаците му кажуваа на Џон за ледени пајаци големи како кучиња, нив не ги прикажаа иако очекував. Таква приказна и старата дадилка на Бран му кажуваше во прва сезона, за ледените пајаци.

Ова беше местото каде едно од бебињата на Крастер беше донесено?
Некако не ми се исти.
410

Не, не, различни локации се. Горната слика е lands of always winter а долната lands of чат-пат winter ама фотографот напролет стигнал.
Иначе шала на страна, различни се. Ако не се лажам, овој ги носи бебињата апла на север у тоа тврдината шо им е и колку што можам да приметам тука мини стоунхеноџов е направен од мраз. Затоа беше урнебесот после оваа епизода, голем спојлер беше за сите што ја имаа читано книгата.

Не, не, различни локации се. Горната слика е lands of always winter а долната lands of чат-пат winter ама фотографот напролет стигнал.
Иначе шала на страна, различни се. Ако не се лажам, овој ги носи бебињата апла на север у тоа тврдината шо им е и колку што можам да приметам тука мини стоунхеноџов е направен од мраз. Затоа беше урнебесот после оваа епизода, голем спојлер беше за сите што ја имаа читано книгата.
Јас па се си мислев дека тоа е исто место и дека тие мразовите се уствари камењата од кај другава слика со децава.

Не беа повеќе членови туку само јас бев

Не си само ти, не се секирај.

Кога пропадна змејот знаев дека ќе го вратат поради сцената со мечката.

Сцената со мечката беше за да не` потсетат дека Страшо (ете му име, кој бараше) и компанија можат да оживеат и животни, не само луѓе, и да ја навести сцената со змејот на крајот.

Се си мислам дека последнава епизода ќе се десат големи пиздарии и дека некој од побитните ликови ќе умре. Очекувам минимум две убиства на позначајни ликови, едно на северот и едно на југот. На северот очекувам некој од Санса, Арја или Бејлиш да умре. Редно време е, со оглед на тоа дека таму приказната веќе цела сезона многу споро се одвива и време е да доживее некаков напредок или турбуленција. Башка веќе 6 епизоди ни прават build up у позадина како има сплетки и тензија помеѓу трите ликови. На југот исто така очекувам да умре некој битен лик, на тој собирот што ќе го имаат. Едноставно не можам да поверувам дека лик како Серси кој што преживеа се и свашта и е скроз сконцентриран на одмазда и убивање на своите непријатели безразлика на кои и да се причините ќе се согласи туку така да седне на собир со нејзините непријатели и да преговара без да направи некоја пиздарија, едноставно 6 сезони градење на еден лик ќе пропаднат во вода ако остават туку така да седне она на преговарачка маса. Пиздариите за Серси очекувам да ги направи Еурон. Многу малце screen time доби сезонава, а реално пред да почне сезонава ни го најавуваа како лик кој ќе го мразиме повеќе од Џофри и Ремзи заедно. Сега за сега апсолутно никакви емоции нема никој према ликот, сеедно ни е дали ќе преживее или не. Башка има он голем мотив да се докаже пред Серси.

Немаме никакви сценарија читано, не сум педер да пуштам спојлери. Ова е моја теорија која се базира на претходните епизоди и некоја моја логика. Ако нешто од ова се поклопува со ликнатото сценарија (нели има членови тука што го прочитаа) е тотална случајност.

Три сезони замара дека доаѓа борбата против мтрвите и Вајт Вокерс.
Дознава дека има драгонгласс во Драгонстоун.
Се осмелува како Крал на Северот да замине на југот (иако знае дека тоа лошо испаѓало во минатото), со главна причина, да го најде тој драгонгласс за после да го употерби во борба со овие горе.
Го наоѓа драгонгласот.
Полсе месец убедување, кралицата која сака да и клекнеш на колена, му го дава.
Решаваат да одат на северот да фатат жив мртовец.
Знаат дека е многу веројатно да има таму и вајт вокери.
Имаат цела планина со драгонглас.
Го наоѓаат и Гендри, кој е блексмит, ковач за оружје.
Имаат опција да почекаат неколку дена Гендри да направи оружја од драгонглас.
Не мора ни да го чекаат Гендри, можат да земат остри парчиња од драгонгласс, со какво што Сем уби Вајт Вокер еднаш.
Сепак одат со празни раце.

Што ќе се замарам со тоа брат, дај да уживаме во серијата.

- Џон Сноу, Крал на Северот, knee-bender, идиот.​

Одамна умре логиката во серијава за жал,нешто по што беше препознатлива,реални случувања во свет на фантазија....сега веќе преминува во фаст фуд серија со мизерни дијалози,специјални ефекти и fan service.

Три сезони замара дека доаѓа борбата против мтрвите и Вајт Вокерс.
Дознава дека има драгонгласс во Драгонстоун.
Се осмелува како Крал на Северот да замине на југот (иако знае дека тоа лошо испаѓало во минатото), со главна причина, да го најде тој драгонгласс за после да го употерби во борба со овие горе.
Го наоѓа драгонгласот.
Полсе месец убедување, кралицата која сака да и клекнеш на колена, му го дава.
Решаваат да одат на северот да фатат жив мртовец.
Знаат дека е многу веројатно да има таму и вајт вокери.
Имаат цела планина со драгонглас.
Го наоѓаат и Гендри, кој е блексмит, ковач за оружје.
Имаат опција да почекаат неколку дена Гендри да направи оружја од драгонглас.
Не мора ни да го чекаат Гендри, можат да земат остри парчиња од драгонгласс, со какво што Сем уби Вајт Вокер еднаш.
Сепак одат со празни раце.

Што ќе се замарам со тоа брат, дај да уживаме во серијата.

- Џон Сноу, Крал на Северот, knee-bender, идиот.​

Се е ова супер, мислам Џон отсекогаш бил никаков стратег и жив е зошто е главен лик. Но, ај доста веќе со негодувањата, серијава сама по себе почнува да не ми се допаѓа ко порано, најјак лик ми беше Тирион, се зафркна скроз, па навивав за Џон, сега ме нервира ради овие работи, не ми остана омилен лик во серијава! :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom