Game of Thrones

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.672
Поени од реакции
14.553
Не беа повеќе членови туку само јас бев
Не си само ти, не се секирај.

Кога пропадна змејот знаев дека ќе го вратат поради сцената со мечката.
Сцената со мечката беше за да не` потсетат дека Страшо (ете му име, кој бараше) и компанија можат да оживеат и животни, не само луѓе, и да ја навести сцената со змејот на крајот.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.402
Се си мислам дека последнава епизода ќе се десат големи пиздарии и дека некој од побитните ликови ќе умре. Очекувам минимум две убиства на позначајни ликови, едно на северот и едно на југот. На северот очекувам некој од Санса, Арја или Бејлиш да умре. Редно време е, со оглед на тоа дека таму приказната веќе цела сезона многу споро се одвива и време е да доживее некаков напредок или турбуленција. Башка веќе 6 епизоди ни прават build up у позадина како има сплетки и тензија помеѓу трите ликови. На југот исто така очекувам да умре некој битен лик, на тој собирот што ќе го имаат. Едноставно не можам да поверувам дека лик како Серси кој што преживеа се и свашта и е скроз сконцентриран на одмазда и убивање на своите непријатели безразлика на кои и да се причините ќе се согласи туку така да седне на собир со нејзините непријатели и да преговара без да направи некоја пиздарија, едноставно 6 сезони градење на еден лик ќе пропаднат во вода ако остават туку така да седне она на преговарачка маса. Пиздариите за Серси очекувам да ги направи Еурон. Многу малце screen time доби сезонава, а реално пред да почне сезонава ни го најавуваа како лик кој ќе го мразиме повеќе од Џофри и Ремзи заедно. Сега за сега апсолутно никакви емоции нема никој према ликот, сеедно ни е дали ќе преживее или не. Башка има он голем мотив да се докаже пред Серси.

Немаме никакви сценарија читано, не сум педер да пуштам спојлери. Ова е моја теорија која се базира на претходните епизоди и некоја моја логика. Ако нешто од ова се поклопува со ликнатото сценарија (нели има членови тука што го прочитаа) е тотална случајност.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Три сезони замара дека доаѓа борбата против мтрвите и Вајт Вокерс.
Дознава дека има драгонгласс во Драгонстоун.
Се осмелува како Крал на Северот да замине на југот (иако знае дека тоа лошо испаѓало во минатото), со главна причина, да го најде тој драгонгласс за после да го употерби во борба со овие горе.
Го наоѓа драгонгласот.
Полсе месец убедување, кралицата која сака да и клекнеш на колена, му го дава.
Решаваат да одат на северот да фатат жив мртовец.
Знаат дека е многу веројатно да има таму и вајт вокери.
Имаат цела планина со драгонглас.
Го наоѓаат и Гендри, кој е блексмит, ковач за оружје.
Имаат опција да почекаат неколку дена Гендри да направи оружја од драгонглас.
Не мора ни да го чекаат Гендри, можат да земат остри парчиња од драгонгласс, со какво што Сем уби Вајт Вокер еднаш.
Сепак одат со празни раце.

Што ќе се замарам со тоа брат, дај да уживаме во серијата.

- Џон Сноу, Крал на Северот, knee-bender, идиот.​

P

PewDiePie

Гостин
Одамна умре логиката во серијава за жал,нешто по што беше препознатлива,реални случувања во свет на фантазија....сега веќе преминува во фаст фуд серија со мизерни дијалози,специјални ефекти и fan service.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Три сезони замара дека доаѓа борбата против мтрвите и Вајт Вокерс.
Дознава дека има драгонгласс во Драгонстоун.
Се осмелува како Крал на Северот да замине на југот (иако знае дека тоа лошо испаѓало во минатото), со главна причина, да го најде тој драгонгласс за после да го употерби во борба со овие горе.
Го наоѓа драгонгласот.
Полсе месец убедување, кралицата која сака да и клекнеш на колена, му го дава.
Решаваат да одат на северот да фатат жив мртовец.
Знаат дека е многу веројатно да има таму и вајт вокери.
Имаат цела планина со драгонглас.
Го наоѓаат и Гендри, кој е блексмит, ковач за оружје.
Имаат опција да почекаат неколку дена Гендри да направи оружја од драгонглас.
Не мора ни да го чекаат Гендри, можат да земат остри парчиња од драгонгласс, со какво што Сем уби Вајт Вокер еднаш.
Сепак одат со празни раце.

Што ќе се замарам со тоа брат, дај да уживаме во серијата.

- Џон Сноу, Крал на Северот, knee-bender, идиот.​
Се е ова супер, мислам Џон отсекогаш бил никаков стратег и жив е зошто е главен лик. Но, ај доста веќе со негодувањата, серијава сама по себе почнува да не ми се допаѓа ко порано, најјак лик ми беше Тирион, се зафркна скроз, па навивав за Џон, сега ме нервира ради овие работи, не ми остана омилен лик во серијава! :(

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Каква лоша одлука сезоната да има само 7 епизоди. Толку битни настани ги набутаа во неколку епизоди а кога ќе се сетам како со сезони го развиваа ликот на Гили :facepalm:

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Дајте бе откажете ја. Изгледајте еве уште последната епизода и прекинете ја. Ќе се заебаваат они со вас, ќе ви уништуваат.

Тебе курот те боли, што ќе ти надробат тоа ќе си сркнеш. Исто како и на фудбалските теми со Челси. Се што ќе ти направи тимот- чини, у случајов што ќе ти прикаже ГОТ ти чини. Гомна да ти сервираат ќе си ги сркнеш, ќе си се избришеш и smile. Не бе другар, ако нешто искритикувам/е не ме прави помал фан од тебе. БАШ поради тоа што на многу тука ова им е омилена серија и ја сметале за најдобра, сега критикуваат поради некои смешни нелогичности.. и секако сеа од твоја страна иде одговор "па зошто гледаш" .. "дај да ја откажеме" .."ајде бе уживајте"..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако ве нервираат патувањава и одењава подобро не ја ни почнувајте The Walking Dead. Уште во првата епизода главниот лик на коњ ја помина цела Џорџија за 60 минути :icon_lol: да не зборам дека актерките немаат месечен циклус, тревата не е порасната 7 сезони итн :icon_mrgr:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Тебе курот те боли, што ќе ти надробат тоа ќе си сркнеш. Исто како и на фудбалските теми со Челси. Се што ќе ти направи тимот- чини, у случајов што ќе ти прикаже ГОТ ти чини. Гомна да ти сервираат ќе си ги сркнеш, ќе си се избришеш и smile. Не бе другар, ако нешто искритикувам/е не ме прави помал фан од тебе. БАШ поради тоа што на многу тука ова им е омилена серија и ја сметале за најдобра, сега критикуваат поради некои смешни нелогичности.. и секако сеа од твоја страна иде одговор "па зошто гледаш" .. "дај да ја откажеме" .."ајде бе уживајте"..
Јас не реков дека се е одлично и дека е на врвно ниво. Ама овде се претерува веќе. А и по коментарите изгледа дека премногу ви ја уништија серијата, па затоа пак моето прашање е истото. Зошто не ја прекинете? Мене сите серии што ми ги уништија волку колку што на вас според коментариве ви ја уништија ГоТ, ги прекинав :unsure:

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Ако ве нервираат патувањава и одењава подобро не ја ни почнувајте The Walking Dead. Уште во првата епизода главниот лик на коњ ја помина цела Џорџија за 60 минути :icon_lol: да не зборам дека актерките немаат месечен циклус, тревата не е порасната 7 сезони итн :icon_mrgr:

Јас не зборувам за патувањата и телепортирањата и за колку време кој колку поминал у 60минути.
Ќе го постирам еве уште еднаш постот на @ElNinho

Добро, брат, се откажав од цитирање на тебе, ама последен пат.

Зошто го форсирате ова со @RickyLFC9, зошто испаѓате глупи со сила, а не сте?

Кај виде некој да замери за тоа, пребрзо одвивање на настаните?

Знаеш што е за замерка? Џејми испловува безбедно у реката, откако се обиде да ја убие кралицата. Пази, на НИКОМУ не му текнува да оди да ја пребара реката и околината, да фати заложник од огормна вредност, кој би и и помогнал на Даенерис во евентуалните преговори со Церсеи.

Добро, Даниела вика дека не става никого у ќелија, можда и на Џејми ќе му викаше бен д ниии или ќе те запали Дрогон, ама не, така тоа нема да влијае врз заклучукот на приказната, па ај Џејми е ипак, ќе го оставиме Џејми да живее и НЕПРИМЕТЕНО да си замине од бојното поле, после обид за атентат на кралицата...

Исто така, Арја зборува тотален нонсенс, но нема врска пошто и тоа помага при расплетот на приказната, односно некако да ги скараме Арја и Санса и да влезе тука Литлфитс меѓу нив. Немаше потреба од таа сцена меѓу Арја и Санса, можеше комотно да биде само втората кога Арај го прати Литлфингер, дознава за писмото и ТОГАШ и пука филм.

А за крај, дефинитвно најдебилното. Кралот на Северот и Кралицата на (следат 10те титули на Даниела), сакаат да ја убедат Серсеи да им се придружи, односно да „не ја чепка“ Даниела дури овие се борат со Вајт Вокерите. Како да ја убедат, со носење доказ, жив Вајт (ова е најјакиот pun додужа, жив Вајт :D)?

Значи разбираме дека мора приказната да се движи кон конклузија, мора да се тепаат со Вокерите, ама ради волку дебилна причина?

Ќе се обидат да ја убедат лудата кралица која сопствениот брат на која му е i ljubavnica, i sestra i drug, не успеа сто пати до сеа да ја убеди, лудата кралица која и други сто разумни луѓе не ја убедеа, сеа ќе ја убедат овие со носење Вајт дека треба да го допре својот од кон тотална моќ?

Кралот на Северот ќе си го ризикува животот одејќи онаму од каде што едвај спаси жива глава, за да ја убеди најнеубедливата личност дека постои „Арми оф дед“ за да оваа не ја напаѓа Даниела дур она е на северот?

Сериозно? Па ова е во категоријата генијална глупост. И ајде ова да и текнеше на Даниела која е глупа, или па на Џон кој е сеуште наивен за многу нешта, ова е поддржано од Варис, Тирион, Џора и Давос, ликови кои порано беа „гласот на разумот“?

Тоа е брат тоа што го спушти квалитетот. Насилното и нелогичното поврзување настани за да се стигне до крајот на приказната. Значи не е пролем избрзаноста, туку начинот на кој се прави, за да продолжи плтот до својот крај.

Па така тука некако мораше да се склопи све, да се состанат некако сите овие мадафакери во Eastwach и да се крене кон битка. Но, наместо со вакви глупи причини, тоа можеше и едноставно да се деси. Затоа што секако знаеме дека ќе треба да се тепаат со нив кад тад.

Ама џабе ти цртам, ќе ми вратите сеа дека ова е серија со змејови не треба да не чудни ништо (убедливо најглупото оправдање) и „па не глеј ако не ти се свиѓа“.

Нон нема назад. Од ова ништо нема да се опраи, па останува да уживаме во расплетокот, колку може да се ужива. За среќа оваа епизода ваљда беше последната ваква, наредните две ќе гледаме она што во ГоТ сеуште е на ненадминато ниво у телевизијата, акција.

.
Објаснио човек

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Стариов е крив, што во 10 години не напиша една ебана книга.

Сеа гледам последнава од 2011 е. So much wow.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас не зборувам за патувањата и телепортирањата и за колку време кој колку поминал у 60минути.
Ќе го постирам еве уште еднаш постот на @ElNinho

Објаснио човек
Абе во ред е. Баш па на мене ми е најдобро ова сфатливо зошто и книгите ми се прочитани и уште кога одеа по книгите имаше куп нелогичности. Само што тогаш некој од нас кога ќе пишеше не е ова логично вака, викавте во темава, дај бе вие со книгите, остајте не да уживаме :)))))) . Ама го сфаќам и Донев што сака да каже. Еве баш на Донев му прекурчи TWD заради некои работи и не ја има гледано две години, јас го апдејтирав утакмица кога гледавме заедно. Месец и пол едно те исто се збори, те Сам и Гили биле филер ликови, те брзо се одело, те ова, те она. Ок е, знаеме дека има куп нелогични работи, ама до некои работи што се оди до ситница навистина се претерува. Ланци за змејот кај нашле бе, исто како да прашаш Санса фарба за коса кај нашла што е сега црвена а прва сезона беше плава.
И уште нешто што забележав, ланската сезона беше каде каде полоша а баш оваа е покритикувана.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.794
Поени од реакции
115.765
Види го овој Стелт, 800 пати спомна за коњите, а единствено нешто поглупо од коњ е самиот Стелт. :boksix:

Баш што си ги цитирал тие членови што после сцената со мечката предвиделе дека ќе се деси тоа со змејот имаат онака ок и нормално размислување, и мене искрено сцената со мечката ме натера на слично размислување, не гледам проблем во тоа. Ти објасни и уште еден член за пајаците, не знам зошто натегаш околу скроз небитни работи. :facepalm: Ај жити се иди почни ја Брејкинг бед од 4та сезона па терај накај прва и не кур замарај. :kuracc:

Инаку и јас мислам дека намерно ВВ не напаѓаа цело време и дека ова со змејот е смислено сценарио на Пинџур. :D Пошо нели има моќи како Бран и веројатно предвидел дека ќе дојде Дени со синовите.

Прејака ми беше епизодава, јебига има нелогичности ама едно 700 000 пати е објаснето дека решено е да се убрзува дејството а и општо целата серија па затоа и се дешаваат вакви работи ко со Гендри и гавранот.

П.с. Дени у белиот костим е :love::love::love::love: :drk::drk::drk::drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom