Game of Thrones

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.383
Поени од реакции
23.212
Башка како го извадија змејот, а не смеат у вода... кој го врзаше, оди најди му крај. Нелогички се многу работи, како со Џејми што одма пропадна, па дури и се спаси... наместо да беше заложник.

Се приметува од авион дека веќе главните ликови се исфорсирани, не е ко шо беше.

8-ма цела ќе биде со овие, кујзнае уште поголеми глупости ќе се дешаваат и поголеми фантазии. Бран очекувам да го контролира змејот, замисли ејј еве ги браќава и оди со нив :pos:
Од каде излезе ова дека не смеат у вода? Да претпоставам, Хардхолм епизодата, ундеад војската не го бркаше Џон кога беше у чамецот?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Очекувам и за оваа да има ептен хејтање.

Мене добра ми беше, ама еве признавам дека има некои ствари за кои ако се запне може да се бараат нелогичности. Мојата поента цело време е да не си ја уништувате серијата со ситничарење кога имаме уште многу малце до самиот крај, и да уживате во тоа што ни го сервираат.

Не знам зошто ви е тапа тоа меѓу Арја и Санса. Двете никогаш не се поднесувале меѓу себе и нормално е ова што се случува. Плус па Литлфингер што ги намести за дополнително да се разгорат односите. Но, Арја ваљда нејќе лично да и наштети, само ја предупреди да пази што прави и да не си го издаде семејството за некои нејзини лични желби.

На другата страна од ѕидот, лудница. Сега па и змеј додаде Најт Кинг во својата армија, и дефинитивно во последната сезона не очекува епска битка помеѓу животот и смртта.

Постеров кој и да го правел :cuc::cuc:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Изгледа визијата на Данереис од втората сезона мислам ќе се оствари. Тронот во рушевини и полн со снег.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Под дифолт оваа епизода требаше да биди најбитна, а и реално добра беше исполнета со акција, колку што ме држи памтењето висерион е овај што го скинаа, и сега следно е регал да биди јаван од џон пошто според логика регал е крстен по регар а тој му е татко. Ова со децава од старк почнуваат ко аутистични да ми изгледаат, дијалозите и глумава ми е бааѓи лејм, демек оф скрин хемија со санса и арја ама некако ко помочани ми се двете па и онај рејвенот ко некоја даунер дрога да му даваат пред снимање. Реално џон ја држи цела серија моментално, најмногу за него можам да го трпам, а и џејми е тука некаде, другово под мач слободно нека оди.

Имам некако теорија дека дени телепатски ги контролира змејовите, нешто слично како бран.

Сцената со мечката ко непотребна ми беше, а и глупо беше што другиве статисти само за да умрат беа земани, значи воопшто не забележав никого кога се движеа и правеа муабет, дури и кога беа опколени кај езерото.
Очекувам да спласни сеа во наредната епизода цњло дејство и да заврши сезонава со клифхенгер.
Засега е ок возење и поради самата продукција серијава високо котира.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Сцената со мечката ко непотребна ми беше, а и глупо беше што другиве статисти само за да умрат беа земани, значи воопшто не забележав никого кога се движеа и правеа муабет, дури и кога беа опколени кај езерото.
Очекувам да спласни сеа во наредната епизода цњло дејство и да заврши сезонава со клифхенгер.
Засега е ок возење и поради самата продукција серијава високо котира.
Сцената со мечката беше за да не` потсетат дека Страшо (ете му име, кој бараше) и компанија можат да оживеат и животни, не само луѓе, и да ја навести сцената со змејот на крајот.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Арја по се што проживеа падна на лесна провокација, Санса е во право беше сама и исплашена, небеше силна како Арја од стално се разликувале во карактер и понашање. Тоа со мечката кога го уби првиот од небитните, нели можеа и тогаш да се вратат со телото, а овој да се напрајт зомби, или морат да имат контакт со некој од вокериве?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Арја по се што проживеа падна на лесна провокација, Санса е во право беше сама и исплашена, небеше силна како Арја од стално се разликувале во карактер и понашање. Тоа со мечката кога го уби првиот од небитните, нели можеа и тогаш да се вратат со телото, а овој да се напрајт зомби, или морат да имат контакт со некој од вокериве?
Мора да има контакт, затоа и Џон кога го уби вокерот умреа сите околи него.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.845
Поени од реакции
67.301
Гледам 2-ца тука викате, за сезоната што следи?

Мислите, за епизодата што следи, никаде не сретнав дека ке има 8 сезона.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Ќе има и 8ма сезона со 6 епизоди. Уште пред оваа сезона најавено беше. Не е можно не оваа туку следната недела да е крај на серијата. :D

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.402

Ќе има, 8ма сезона ќе биде последна и ќе содржи исто 7 епизоди.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ova so zmejot so im go zema Night King bese totalno ocekuvano use odamna

Inace so 2 ili so 3 zmeja im otide Dance? Ne sum doma da vidam ama kako so eden na kraj da odletaa samo koga begaa, a?
Mislev deka ke mu se kaci na edniot John, pa taka ke se spasi.

Kako i da e eden zmej ke java Jon, drug Dance i I tret Night King

Inace ko so rekov pred nekoja sezona, pusrete i probajte da gledate bez nelogicnostite so gi ima vo sezonava i uzivajte. I mene me kurcat mn nelogicnosti i mi rusat film ama toa e.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Баш у оваа епизода немаше некои нелогичности, не знам за какви нелогичности правите муабет, освен ако не ви е чудно да има зомбиња, змејови и натприродни чудовишта, ама тогаш грешка серија гледате.

Иначе од Арја ми е преку таквото дојдено уште кога си замина од Бравос. И она како и Бран у некој тежок филм е влезена и искрено ќе ми биде мило да ја утепаат. Санса остана едини нормален Старк у цела фамилија, и фала богу конечно гласно го кажа тоа што го знаеме, она е најзалужна за тоа што Старкови владеат пак со Северот, па у пичку матер никој бар малце респект не покажува. Токму оваа епизода беше потврда дека Џон за кур не го бива ни за водач ни за стратег, сите битки што ги водел или ги изгубил или други ги добиле за него- битката со дивјаците на ѕидот ја добија другите, он не беше водач, Хардхоум беше поразен, Винтерфел беше пред пораз, Санса и армијата на Вејл победи, тука во денешнава битка пак пред пораз, Денерис победи. А пошто сите знаеме, а веројатно и он ќе дознае дека не е Старк, секако ќе мора Санса да ја постави за легален лидер на Северот, првата кралица како што е редот.

Сцената со Џон и Денерис баш беше симпатична, одма се гледа таа поврзаност.

@Коловрт, браво бе како ти текна- Страшо, право име за таков главен негативец

Kajgana Shop

На врв Bottom