- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.163
- Поени од реакции
- 10.128
Вечерва во Драмски гостува хрватски ансамбл со претстава по книгата раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска. Претставата е бесплатна, па трк во Драмски по карти.
Бев.Вечерва во Драмски гостува хрватски ансамбл со претстава по книгата раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска. Претставата е бесплатна, па трк во Драмски по карти.
И јас бев и не ми се свиѓаше. Не знам само која година беа студентиве, ама лошо, пред се` сценаристички и воопшто не ми беше јасно зошто цела претстава репликите по 3 пати ги повторуваа.Бев.
Излегов сосема разочаран. Скромно... многу скромно.
Се острам сеа за 1900тиот од Барико. @Вокерка ?
И актерската екипа беше под просек - промашени дијалози, слаба костимографија... Башка како читател на збирките на Бужаровска, не видов ни едно „Б“ во претставата. Не знам што беше толку смешно што луѓево се смееја само на одредени пцовки, другото никој или не го осетил, или не е доволно доловена таа иронија и цинизам што се бајаги присутни во нејзината збирка.И јас бев и не ми се свиѓаше. Не знам само која година беа студентиве, ама лошо, пред се` сценаристички и воопшто не ми беше јасно зошто цела претстава репликите по 3 пати ги повторуваа.
Се надевам Многу врева за ништо нема да биде буквално многу врева за ништо.
Послабата женска мене ми го задржа вниманието, искрено. Останатите ич. Мада се гледа неискуство на студентиве.И актерската екипа беше под просек - промашени дијалози, слаба костимографија... Башка како читател на збирките на Бужаровска, не видов ни едно „Б“ во претставата. Не знам што беше толку смешно што луѓево се смееја само на одредени пцовки, другото никој или не го осетил, или не е доволно доловена таа иронија и цинизам што се бајаги присутни во нејзината збирка.
Вреди, мене ми беше арна. Па после претставата и филмот си го изгледав.Вреди да се иде на Буре Барут?
Прееска гледав еден романски филм со лик плукнат Михаил.Второ Пришествие
http://www.mkd.mk/kultura/teatar-i-film/pretstavata-vtoro-prishestvie-premierno-kje-bide-izvedena-vo-nt-anton-panov-vo
Михаил до сега никад не ме разочарал, впрочем неговите претстави до сеа ми се меѓу омилените