UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2012
Мислења
33.027
Поени од реакции
67.946
...не ги доби.
Е па тоа е тоа, кога судиска одлука нема да иде во твоја корист во момент кога се крши натпреварот. Помошникот во прво полувреме му сигнализираше пенал на главниот, во второ си го промолчи контактот на Маскерано.

Ваквите фаци како BilboBaggins ми се најјаки. :D Демек да играат во неговиот тим Суарез и Нејмар, секоја секнуда од времето ќе ги колнеше и пцуеше. Не бе, златен. Уште повеќе ќе ги вивнуваше до небеса (иако појма немам за кој тим навиваш, без разлика). Нејмар колку пцовки изел од фанови на Барселона и заради глумење и заради слаби партии, ама вечерва искина, дефинитивно MOTM.
Па го пцујат заради карактерот, а не заради квалитетот. Она што го направи во последните 10 минути е страшно. За мене, Нејмар е еден од оние кои може да дојде најблиску до нивото на Роналдињо, кој според мене е најдобриот кој некогаш стапнал на фудбалски терен, ама никогаш нема да ја има харизмата на зублето, баш заради секое паѓање во 16 метри, и кога има, и кога нема контакт. Она кога се обиде Верати да го намести на пенал беше трагикомично, и да сум Иниеста, би му удрил заушка.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.961
Кој стереотипи бе?? Од кого? Какви глупости изнапишаа, мојов пост ти смета.
Не ми смета воопшто. Само нема потреба од вакво однесување, како 13-годишен седмоодделенец (е баш за вакви стереотипи ти зборам, дека фанови на Барса се само пубертетлии). Без разлика какви глупости изнапишале другите, Барселона оди понатаму, затоа chill out и радувај се на неверојатниот пресврт. Ова е најлудиот натпревар на Барселона што го имам гледано, можеби и еден од најлудите натпревари во 21 век во ЛШ.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А да џабе серење за Нејмар, кога ја сврте текмата. Даде гол од слободен, гол од пенал и асистираше во рок од 6-7 минути. Не само НигарсИнПарис, туку ситe би си пушеле курац за таков играч у тим, да бидеме реални.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Иначе, ваљда само јас мислам дека се чисти пеналите. Глеам вториот е подискутабилен ама, Маркињос не гледа каде е топката, гледа во Суарез и крева рака (има контакт), плус, да не заборавиме дека е позади него. Да, театрално падна и се тетеравеше Суарез ама мене ми е чист пенал. Се суделе далеку подискутабилни пенали од овие вечерва и Барса дефинитивно си заслужи пролаз.
Чист пенал е!

https://u.nya.is/zuityl.mp4

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Е па тоа е тоа, кога судиска одлука нема да иде во твоја корист во момент кога се крши натпреварот. Помошникот во прво полувреме му сигнализираше пенал на главниот, во второ си го промолчи контактот на Маскерано.
Брат, колку сака нека не оди во твоја корист една, две, три судиски одлуки, едноставно не смееш и СРАМ е да ја прокоцкаш таа предност. Не смее да биде изговор за испаѓањето, исто како што тие одлуки не смеат да бидат дамка за пролазот на Барса.[DOUBLEPOST=1489020816][/DOUBLEPOST]
А нема врска тоа, да го промаше пример, пеналот ќе имаше потполно право да се преизведе, пошто Верати беше до Нејмар за време на изведувањето али не, не е тоа битно, тогаш пак ќе беше уефалона уауауауа муабети.

Пролазов си заслужува длабок наклон и ние останатите да си сањаме за вакви утакмици на нашите тимови (добро Ливерпул ги има веќе неколку :D )

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.141
Колку гомна имам изедено за Нејмар сезонава , срам ми е да го пофалам.:pos:
И си продолжува сезоната да потсеќа на првата со Енрике , во рок од 15 дена од очајна ситуација се враќа тимот во борба за 3 титули.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.004
Поени од реакции
116.774
Da de toa vikam i jas, onoj PSG sho ne gi ostavi gol shansa makar i 50% da vidat, sega bi izlegol na teren so amnezija od igranje fudbal. Tie vo ovie 20 dena im se desi amnezija i vecer site kako prv pat da se sobiraat vo maalo ke igraat.
Изгледа јака е амнезијата хехехеехехехехе

Најавив уште завчера, има шанси Барса за пролаз, сепак Камп Ноу е сосема друга приказна, башка што Емери е пичка и лузер од тренер. Не ме занимаат никакви судии, неправилни одлуки и слично, едноставно е, ликовите прокоцкаа ЧЕТИРИ голови предност, ЧАО И САМО ЧАО добиваат од мене, дно од екипа, нула карактер. Од друга страна :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: за Барселона, каков само шампионски карактер, во ниту еден момент не се откажаа и покрај огромната негатива. Никогаш не сум ги сакал ко тим, ама не може човек да остане рамнодушен на еден ваков подвиг. Затоа Барса има 342342 титули а ПСЖ има еден голем кур, им ебам све неандрталско.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Да ве поздравам драги мои "познавачи" на фудбалот. Друг пат не се дрзнувајте да ми противречите додека ве води омразата кон одреден клуб а не трезвеното размислување. Е сега ПСЖ успеа да даде гол ама Барса даде таман толку да го помножи тој гол со нула.
Друже може и така ќе беше ама ако пресвртот се должеше на голови дадени од некоја игра, а не на два сомнителни пенали. Тука би ја додал и неверојатно мизерната тактика и игра на ПСЖ ама тоа си нивна работа не е крив никој што они така играа.

Добри фудбалски пресврти каде што судија не замешал прсти ти е финалето ЛШ Баерн - Ман Јун каде што никој не им помогна на Манчестер да дадат два гола за 3 минути.
Финалето ЛШ Милан - Ливерпул. Никој не им помогна на Ливерпул да дадат 3 гола во второ полувреме.
Овде намерно или ненамерно судијата им помогна на Барса. Ако не за првиот бар за вториот пенал.

L

Löwe

Гостин
Изгледа јака е амнезијата хехехеехехехехе

Најавив уште завчера, има шанси Барса за пролаз, сепак Камп Ноу е сосема друга приказна, башка што Емери е пичка и лузер од тренер. Не ме занимаат никакви судии, неправилни одлуки и слично, едноставно е, ликовите прокоцкаа ЧЕТИРИ голови предност, ЧАО И САМО ЧАО добиваат од мене, дно од екипа, нула карактер. Од друга страна :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: за Барселона, каков само шампионски карактер, во ниту еден момент не се откажаа и покрај огромната негатива. Никогаш не сум ги сакал ко тим, ама не може човек да остане рамнодушен на еден ваков подвиг. Затоа Барса има 342342 титули а ПСЖ има еден голем кур, им ебам све неандрталско.
Барса беа тотално одкажани после голот на Кавани. Не знам што кур си глеал ти зналац голем еден. ПСЖ многу лесно влегуваше во шанси. Голот од нигде никаде од слободен на Нејмар ги крена малце. Па следеше пеналот кој не се свири ни во Македонска Ш лига, од бога даден. И после 6тиот гол веќе моментумот ги понесе.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Каков прост и нереален народ има шо прати спорт, сите знат да изедат лајна уефалона, пеналона или триста глупости шо немаат благе везе, а никој не гледа реално на работите каде:
1. Вториот слободен на Меси, кога го погоди живиот ѕид, прво го погоди во рака Маркињос, а после Маркињос топката оди на раката на Муние, каде овај ја носеше и топката на рака 1-2 секунди, тука НЕ СЕ СУДИ НИШТО, незнам дали во тој момент беше живиот ѕид внатре или надвор, ако беше внатре тогаш беше пенал ако е надвор во најмала рака тоа беше нов слободен удар од уште поблиска ситуација....
Значи океј е да си навиваш за Барса и океј се десило и некој други екипи некогаш со некои сомнителни ситуации да победат и во ред треба да им се честита сеа на Барса, али ова ти е тотално утнат пост. Кај си видел ти негде некогаш да е суден таков пенал. Раката му беше уз тело, значи со раката не ја попречи патеката на шутот, е сеа што беа повеќе луѓе во жив ѕид и што топката точно откако се лупна у нив се симна надоле по рака ама и во тој момент раката му беше уз тело. Место по рака можеше да му се спушти по гради ама како и да тоа беше од после и немаше никакво влијание на шутот. Таков пенал нигде никој нема да суди зошто тоа не е ни пенал. Пример кога му удри топката у рака на Маскерано тогаш тој удар го промени и правцето и не му беше уз тело топката.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.254
Поени од реакции
8.170
Друже може и така ќе беше ама ако пресвртот се должеше на голови дадени од некоја игра, а не на два сомнителни пенали. Тука би ја додал и неверојатно мизерната тактика и игра на ПСЖ ама тоа си нивна работа не е крив никој што они така играа.

Добри фудбалски пресврти каде што судија не замешал прсти ти е финалето ЛШ Баерн - Ман Јун каде што никој не им помогна на Манчестер да дадат два гола за 3 минути.
Финалето ЛШ Милан - Ливерпул. Никој не им помогна на Ливерпул да дадат 3 гола во второ полувреме.
Овде намерно или ненамерно судијата им помогна на Барса. Ако не за првиот бар за вториот пенал.
Реков и предходно, никаков судија не може да биде изговор за ваков пресврт. Ова не е ракомет па 4 разлика да се стигаат со една-две судиски грешки. Плус и пеналите не беа толку сомнителни. Првиот беше чист изнуден пенал а вториот беше 50-50. Туку мене муабетот со самоцитирањето ми беше што два дена бев исмеван кога им дадов 30% шанси на Барса. Значи убеден бев дека е лажна сликата со 4-0 од првиот меч. ПСЖ на Тулуз и компанија не им даваат ни по 2 гола и сега одеднаш 4 на Барса. Каде бе?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не го гледав целиот натпревар, го пропуштив второ полувреме. И баш ми е криво. Историја, а што друго? Не успеав ниту да ја разлистам темава, можам да замислам колку било забавно тука. Од телефон само отворив рандом страна и таму, во постот на @Lu5 си го начекав и моето име.

Епа секоја чест друже. Ја доби наградата ,,најлоботимирана личност'' на годината. Имаше повеќе кандидати, ама ти дефинитивно се надмина себеси.
Во толку краток пост, да напишеш толку инфантилно-ретардирани работи, треба да си посебен вид.

Вечерва во Барселона - екстаза. Испишана историја и тоа на каков начин. Омилениот тим го игра можеби најепскиот натпревар во клупската историја и историјата на европските натпреварувања. За три минути Барселона постигнува три голови против ПСЖ, успева да го надокнади надостатокот од 4 гола. И ти...
Не ми се верува уште. :pos:
Луѓето главата ја имаат изгубено, цел фудбалски и нефудбалски свет е под импресии од виденото, извесна тетка Драгица од администрација, во некоја маалска кафеана го има фрлено тањирот со похован кашкавал и пирошка во воздух, после голот на Роберто, а ти ги прозиваш сите оние кои на темава искоментирале нешто во негативен контекст за Барселона. И внимавај, сосема оправдано искоментирале спорна одлука (пеналот на Суарез и те како е спорен но победата на Барселона е толку силна и остава таков печат, што греота е да зборуваме за судиски одлуки). Настрана тоа, продолжуваш со прозивки и кон некои личности и настани кои апсолутно немаат врска со денешниве случувања. Значи, самата помисла на тоа е крајно ретардирана. Во тој момент. Крајно ретардирана. А уште поретардирано е истото да го напишеш.

Ајде добро. Наместо да е доблесен, да признае дека пеналот од Суарез е непостоечки и да каже дека се случуваат такви работи, имаше многу набој во мечот, висок интензитет, судијата е под притисок, 100 000 луѓе во неговата глава, играчи, стручен штаб. И тој е човек, на крајот од краиштата, Барселона постигна пет регуларни голови, направи нешто неверојатно, ирелевантно е до некаде да зборуваме за арбитри и за евентуалната судиска помош која ја добила Барселона. Легитимен став, би бил.

Ама ај што е шуто, па и боде. И не знае за доста, не може да престане. Доаѓа стандарниот муабет на фановите и омилениот нивни збор ,,комплекси''. Ние, фановите на Челзи, не сме можеле да го преболиме полуфиналното испаѓање и голот на Иниеста од 2009. Добро. Е сега, оттогаш до денес, изминати се 8 години. Цели 8 години. Ваквиот муабет со кошмари, комплекси, фрустрации, од основец/средношколец, можам да го разберам. Сите сме поминале низ тој процес, повеќе или помалку. Осум години подоцна, некој да се расфрла со овој муабет, истите две дебилни фрази, а да сака да е сериозен и да не квичи кога некој ќе каже дека фан базата на Барселона е составена од дибеци, е тогаш е проблем. За него, ние имаме опции да не го читаме.
И не запира, никако. Продолжува да е ретардиран и да се гордее со тоа што Овребо го направи тогаш, да се гордее и повикува на најконтроверзниот и најнеправедниот натпревар што Лигата на Шампионите некогаш го видела. Внимавајте, тој се гордее.
Зборот ретардиран, не е случајно напати повторуван. Не се должи тоа на дефицитарноста на зборовите во македонскиов јазик, туку едноставно не постои друг термин кој би се искористил и совршено би го опишал ликот и неговите излагања вечерва.

Околу натпреварот. Барселона е единствен тим, покрај Тотенхем што всушност го мразам. Не дека немам симпатии, или не го сакам. Го мразам, едноставно. Арно ама, не знам зошто, кога чув дека победиле 6-1 и се пласирале понатаму, се израдував. Без претерување, многу. Фудбалското преовлада најверојатно. Заостануваа 4 (четири) гола. Да бркаш толкава разлика, против Леганес, Лас Палмас или против било кој второлигаш е ужасно тешка работа, а не против тим кој е дел од европскиот крем (или после вечерашново фијаско, се претвора дека е, неважно) и да успееш, не само да ја анулираш разликата, туку целосно да ја надминеш. Секоја чест, наклон до земја. Што се однесува до мене, нека им ја дадат уште сега титулава. Навистина. Победата е уште повеличествена, ако се земе во предвид уште еден сегмент. Психолошкиот. Од самиот почеток си сјебан во глава, кога знаеш дека мора да постигнеш 5 голови за да успееш во намерата. Стартуваш добро, постигнуваш гол, имаш солидно водство на полувреме од два голови кое ветува. Постигнуваш уште еден гол, на дофат ти е четвртфиналето и...Кавани, 3-1.
Гол кој те убива во поим и ти ги доведува шансите за успех до минимум. Арно ама, ти успеваш да го пребродиш тоа и за 5 минути, ЕЈ, 5 минути, даваш три голови, оноколку колку ти се потребни за ја постигнување на целта. Епа, да ми извините, ама :cuc::cuc::cuc:.

Честитки до фановите на Барселона, барем до оние преживеаните, интересна и возбудлива станува сезонава. До пред еден месец навидум беше се изгубено за нив, освен купот, а сега се враќаат во игра за двата најважни трофеи. После ваква инјекција, нема воопшто да ме изненади да ги освојат и двата.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom