Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Ех ти, па. Не е исто Клај ми го чоече и F**k me hard. :pos:
Во секој случај, јас едвај чекам да го гледам. Ова ќе биде мојот четврт изгледан филм со толку експлицитни сцени на секс. Задоволен бев по секој од трите претходни. :sramezliv:

туку озбилно на Синедејс повеќе филмски работници се собираат отколку обична раја. :icon_mrgr:
Вчера на Дипан ги забележав Ѓорче Ставрески и Вардан Тозија - младичи што ќе исфрлат по еден филм наредната година, Владимир Блажевски (реж. на Хај-Фај, Панкот не е мртов), Томислав Османли (син на Димитрие Османли и автор на неколку сценарија), Коле Ангеловски (нема потреба да го појаснувам него..) И тоа само овие што сум ги видел по весници и познал, а гарант имало повише. :D

Добро знае некој како се вика песната што иде пред филмовиве ?

Морам уште еднаш да те цитирам, сега, откако го симнав: размисли добро - ова се гледа дома... сам... :P Не знам како би изгледало на кино. :D
Со женска ми ќе го гледаме дома пошто изглеа ќе се нема време за кино, свесни сме си и двајцата што ќе гледаме, сакаме вакви мрднати ствари :D башка заљубени сме у Leftovers и Revenants, така да сигурно и Гаспар Ное ќе го бендиса иако Enter the Void и го немам пуштено.

Бабаи напувана, напумпана, досадна и просечна драма. Стварно не знам како ги добива наградиве. :confused:
Туку се мислам вечер на кој да идам од официјалнава. Словачкиот Коза што е и нивен претставник за Оскарите или британското драмиче Престапници. :eek:

Очекувам коментари за Јастогот и Zvizdan, многу ми е криво што не сум во Скопје вечерва :(

Златната палма од Кан очекувано, нормално, вообичаено, на CINEDAYS 2016!

CINEDAYS , традиционално, како и годиниве наназад, од 10 до 20 ноември, сите заедно ќе сме привремено преселени во кината Милениум, Фросина и Џебното кино – сиот МКЦ.
Како што вели насловот погоре – култниот британски режисер Кен Лоуч со неговиот последен филм „ЈАС, ДАНИЕЛ БЛЕЈК“ на 15 јубилејно издание на фестивалот на европски филм CINEDAYS 2016. По „КАФЕ ДРУШТВО“ на Вуди Ален, ова е втората црешна за вас. Секако, а како поинаку, сета канска жештина, сите „нај остварувања“ од Кан, според критиката и публиката, ќе се ваши од 10 до 20 ноември.
Еве, да не сме нефер кон вас и покрај нашиот „завет“, сета програма да ви ја обзнануваме пред вашиот CINEDAYS – само за вас, ќе откриеме, еве на пример, од Берлинскиот филмски фестивал ќе се сладите и на „АВЕ ЦЕЗАР“ на големите браќата Коен. За крај, што за крај?! Еве уште од сега со 100% сигурност, како и секоја година ќе го имаме и венецискиот победник и Златниот лав од Венеција.
П.с. Принципиелно, со должна по/чест и уважување, кон идејниот творец на CINEDAYS, Педро Алмодовар, CINEDAYS повторно и повторно и повторно се оддолжува со прикажувањето на неговиот последен филм од Кан – „ХУЛИЕТА“.
П.п.с. CINEDAYS со сестринска и братска искрена љубов, апелира да се надминат „концепцсиските“ недорабирања и мрачните ветришта што дниве се надвиснати над нашиот најголем и најстар филмски фестивал „Браќа Манаки“. Нашиот апел е инициран од фактот, кој нели, кога говориме за браќата Милтон и Јанаки и нивната уметност, паметиме, никогаш немаа конфликти, хипокризија, меѓусебни обвинувања, подметнувања… за ним и творештвото им, не беше надлежен тогашниот битолски валија, ами уметноста, уметноста и само таа.
Ве сакаме!

Кога филмов излезе на торент ме интересира колку луѓе ќе го гледаат со 300ки карта :D
И лани го имаше Irrational Man пред Синедејс па пак беа полни салите и на премиерата и на репризата. Вуди си е Вуди, секогаш ќе има народ за неговите филмови :D

CINEDAYS ќе биде затворен со македонската премиера на Ustav Republike Hrvatske!

Долгометражен игран филм.Филм кој го освои Монтреал.
УСТАВ на Р.ХРВАТСКА- Рајко Грлиќ

https://www.facebook.com/events/1168097359895346/

Grand Prize of the Americas (Best Film):
USTAV REPUBLIKE HRVATSKE / THE CONSTITUTION by Rajko Grlic (Croatia, Czech Republic, Slovenia, Macedonia)

14671150_1137254213025978_5762393531471808085_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom