Ако се покаже дека информацијата за due diligence во STB е точна, тогаш веројатноста да се случи продажба на STB е 99,9999999999999%.Не ми е јасно на што мислиш. Стопанска има релативно мало ниво на исправка со оглед на кредитната изложеност.
Ако се покаже дека информацијата за due diligence во STB е точна, тогаш веројатноста да се случи продажба на STB е 99,9999999999999%.Не ми е јасно на што мислиш. Стопанска има релативно мало ниво на исправка со оглед на кредитната изложеност.
Аа ти мислиш некој и прави процена за ризик на банката. Јас отидов на интерна корекција на ризикот во кредитната изложеност.Ако се покаже дека информацијата за due diligence во STB е точна, тогаш веројатноста да се случи продажба на STB е 99,9999999999999%.
Во периодот од 01.01-30.09.2016 година Банката од своето работење оствари позитивен финансиски резултат во износ од 526,2 милиони денари наспроти остварениот позитивен финансиски резултат во истиот период минатата година во износ од 316,7 милиони денари.
Во најголем дел се Наплатени претходно отпишани побарувања, има и Приходи од кирии, Приходи врз основа на девизно работење, Членарина од банкарски картички и другоГлавното зголемување е во ставката „Останати приходи од дејноста“. Што е тоа?
Пааа, во споредба со лани добивката им е зголемена за 60тина проценти, и исто толку е порасната вредноста на акцијата.Резултатите мислам дека не го оправдаа растот на вредноста на акциите.
Тоа се резервирани средства, отпишани кредити се 163 милиона денари.еден напиша на хрватскиот форум дека КМБ имала 1200.000.000 мкд отпишани кредити ??