Ryan Giggs
tearing you apart since 1991
- Член од
- 27 мај 2009
- Мислења
- 11.884
- Поени од реакции
- 21.816
Јас незнам како можете да ги правдате, а едно е сигурно дека со ова темпо и догодина ќе си играме Лига Европа.
Проблемот е што нема да може секој натпревар вака да го играат ( ако оваа игра се рачуна за добра ), и ќе биде оффлеле кога нема да се пласираме повторно во Лига на Шампиони ради ваквите натпревари. Едноставно вложените милиони до сега не се оправдуваат никако и ниту смееме ниту треба да ги браниме фудбалерите ни тренерот. Се нешто ние немаме среќа се нешто ни фали, цело време си наоѓаме оправдување и се додека не престанат да се однесуваат како девојчиња нема да не биде. Пола Англија тимовите ги направивме мислиш Барселона дека се, тимови креваат рејтинг и цена на нас а реално гледано за к.р не ги бива.Ако играме како денес, нема зима за нас.
Не може секој ден противничкиот голман да има Де Геа ден, а нашиов да брани ко мињоле. 9 од 10 утакмици со ваква игра ке добиеме. Само ете, денес све што шутнаа, не влезе.
Ама не, он е доктор за фудбал. Другите се криви кога примаме глупи голови ради уште поглупи негови грешки.[DOUBLEPOST=1475425093][/DOUBLEPOST]Мене не ми е јасно глупиот коњ холандски од толку опции како успеа да ја шутне во аут топката по која и го примија голот.
Е тоа е тоа, никој не трча, не се отвара. Посед на топка има, ама колку контри и брзи додавања никој не кажува. Бројката е нула. Не за џабе сме последни по истрчани километри. Па мислам дека 80% од поседот кој го имавме у прво полувреме беше на наша половина, *беш му таква статистика на која некој ќе се задоволи. Се дур не си го испотат г'зот, ќе си играат топло-ладно со стоукови, зори и останати медиокритети.Јас незнам како можете да ги правдате, а едно е сигурно дека со ова темпо и догодина ќе си играме Лига Европа.
Си слушнал за ,,играта се зазборава резултатот се памти'', епа после ова денес никој нема да се сеќава како сме изиграле туку ќе се збори како 6-то разредна екипа која се бори за опстанок скинала бод на мултимилионскиот Јунајтед. Џабе игра без резултат, трчање у место 4 години ... незнам ама мене ич не ми прави мерак.Јес да во одбрана не бевме сјајни, можевме и порано да примиме гол али Камерон шутираше 2-3 пати право во Де Геа... Но дека не сме креирале шанси тоа потешко, незнам што треба да направат за да ги задоволат вашите критериуми.
Голој треба да клават. Шансите не носат победи и бодови, туку головите.Јес да во одбрана не бевме сјајни, можевме и порано да примиме гол али Камерон шутираше 2-3 пати право во Де Геа... Но дека не сме креирале шанси тоа потешко, незнам што треба да направат за да ги задоволат вашите критериуми.
Брат што се правиш енглез ко да во времето сме немале вакви утакмици?Си слушнал за ,,играта се зазборава резултатот се памти'', епа после ова денес никој нема да се сеќава како сме изиграле туку ќе се збори како 6-то разредна екипа која се бори за опстанок скинала бод на мултимилионскиот Јунајтед. Џабе игра без резултат, трчање у место 4 години ... незнам ама мене ич не ми прави мерак.
На времето освојувавме титули и вакви натпревари да изигравме не беше страшно зашто бевме препознатливи по тоа што на следниот натпревар бонусиравме т.е. наплатувавме данок за она што сме го пропуштиле предходното коло. Денес сме изиграле ''добро'' против факинг Стоук последна екипа со загарантирано последно место и испаѓање од лига и тоа треба да ме возбудува и да ми приредувам оргазам? Дно сме крај на муабетот, ова веќе станува сериозно и наместо конечно да почнеме да чекориме по патот кој води кон успех ние се враќаме назад.Брат што се правиш енглез ко да во времето сме немале вакви утакмици?
Позитивно од ситуацијава е што креираме многу шанси, играта е течна, на очите не си верувам дека еден Мата проигрува, дрибла и поддава НАПРЕД, повторувам НАПРЕД, не назад.
Зар боље е да биде играта ко со Зораја? Па со онакво развивање на тимот, прашање на време е кога тимот ќе тргне во континуитет. Да, ситуацијата е нервозна, глупаво што Мурињно после голот се повлече, али добро е и што учи од грешките и се поправа, не е ко пијаницата. Десната страна ни е ужас, абре еден центаршут не можат да направат, Валенсија е сакат, Лингард не го коментирам.
Значи години наназад мора да ни скине бодови некој од последните 3, ГОДИНИ наназад, лани беше Сандерленд, прехлани Барнли итн итн. И во времето на САФ бодови ни кинеле вакви пацерски екипи.На времето освојувавме титули и вакви натпревари да изигравме не беше страшно зашто бевме препознатливи по тоа што на следниот натпревар бонусиравме т.е. наплатувавме данок за она што сме го пропуштиле предходното коло. Денес сме изиграле ''добро'' против факинг Стоук последна екипа со загарантирано последно место и испаѓање од лига и тоа треба да ме возбудува и да ми приредувам оргазам? Дно сме крај на муабетот, ова веќе станува сериозно и наместо конечно да почнеме да чекориме по патот кој води кон успех ние се враќаме назад.
Познат лузерпулски муабет, битно да се учествува резултатот не е битен, битно сме во конкуренција со најдобрите меѓутоа не се рачунаме меѓу најдобрите. Времето за преродба помина, добри игри без резултат не поминуваат повеќе. Време е мажите да се издвојат од момчињата и да почне работава да се движи во позитивен фудбалски правец. Мене Јунајтед ДООЕЛ Манчестер фирма за движен и недвижен имот не ми буди интерес, туку само Фудбалски Колектив Манчестер Јунајтед од кој сакам да гледам фудбал со резултати.Значи години наназад мора да ни скине бодови некој од последните 3, ГОДИНИ наназад, лани беше Сандерленд, прехлани Барнли итн итн. И во времето на САФ бодови ни кинеле вакви пацерски екипи.
Значи по твојава логика ако победевме сме врв, топ, рамен ни нема.
Овде од утакмицата си или задоволен или незадоволен. Јас сум презадоволен од се, освен од резултатот, и што ќе ми е ако ги победиме факинг Стоук ако некој како Тотенхем не наполни?
Игра имавме и против Сити второто полувреме откако Мурињо се поправи, а нели Сити се претенденти за титула. Небива секогаш позитивни резултати да имаме. Незнам јас како го разбирате фудбалот, само да се победува ли? Ако имаат ваква игра цела сезона, сварно не гледам што е тука дно дна?