Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ме потсеќаат овие муабети ко тие за Видал.. па и боље е што го продадовме, влечеше повреда, недисциплиниран, паѓа у форма, го стигаат години бла бла бла бла бла бли.

Ја нејќам да си иде, ама ако запнал ТОЈ, нека крши глава. :)[DOUBLEPOST=1469114540][/DOUBLEPOST]
Не се сложувам. Баш мислам дека Погба доколку продолжи да се развива како до сега во Јувентус,верувам дека ќе биде мноооогу подобар од сега. Така мислевме и Зизу кога си отиде на 30години,а батката у Реал играше во најмала рака на исто ниво ко у Јуве,ако не и подобро.

Пер, смајли има да го е'ам.

така подобро би било...башка што и Јуве ви го зема Погба за 300 грама семки и ви го продава за 120-150мил е уште по смешно :)[DOUBLEPOST=1469108754][/DOUBLEPOST]и види ги трансферите на кои потрошил УТД 300мил фунти, кои играчи играат во моменталниот состав, (90% ви се фаил играчи кои си се отидени или се дрва)

а види ги играчите на Реал за кои потрошил 300мил фунти, каде истите 90% се првотимци кои освоија 2 титули ЛШ за разлика од УТД кои се борат за пласман во истата.

што е тука толку чудно и не очигледно јас нз..

80 милиони за Родригез кој не може да фати прва постава од Лукас Васкез(ПС не го ругам Васкез).

Се опаметиле бе. 30 милиони за Данило кој не може да припари у прв состав. У реду е. :pos:

Дебилов у секој можен фан клуб го има и им паламуди на сите :facepalm: Не би ме чудело и на фан клуб Домжале да им кажуе дали да го продаваат Јанез Бертонцељ или не.

Дебилов у секој можен фан клуб го има и им паламуди на сите :facepalm: Не би ме чудело и на фан клуб Домжале да им кажуе дали да го продаваат Јанез Бертонцељ или не.
Нема он што да им кажува, ти навиваш за нив и најдобро знаеш дали треба и дали вреди да го продаваат.

Allegri was asked about Pogba by a fan today in Melbourne, simply responded 'Stay calm'.
3000000 пати ископира ова твитовиве во сите можни теми околу Погба, дека Марота кажуваше вака или така, и на крај изгледа џабе кажувал кога ќе си иде. Ми текнува кога беше трансферот на Пјанич пишав дека Погба ќе си оди најверојатно, и ти посочив дека ваквите изјави апсолутно ништо не значат.

3000000 пати ископира ова твитовиве во сите можни теми околу Погба, дека Марота кажуваше вака или така, и на крај изгледа џабе кажувал кога ќе си иде. Ми текнува кога беше трансферот на Пјанич пишав дека Погба ќе си оди најверојатно, и ти посочив дека ваквите изјави апсолутно ништо не значат.
Чекај сега демек само јас копирам твитови и изјави на форумов? акцентот е на изгледа значи барем биди стрплив почекај пред да коментираш, ако фаќам јас вака да го цитирам секој што згрешил за било која информација ќе нема крај :)[DOUBLEPOST=1469116506][/DOUBLEPOST]
Ме потсеќаат овие муабети ко тие за Видал.. па и боље е што го продадовме, влечеше повреда, недисциплиниран, паѓа у форма, го стигаат години бла бла бла бла бла бли.
Јас не реков дека недисциплиниран и во години не ми клавај зборој в уста. А за потенцијалот мислев дека не играме фудбал во кој Погба целосно би го искористил потенцијалот со кој располага на пр Барса мислам би го покажал каде што би немал дефанзивни задачи или па тим каде што би имал повеќе слобода. Кога веќе клаваш зборој в уста дај кажи кај реков дека е поарно да си оди?

Чекај сега демек само јас копирам твитови и изјави на форумов? акцентот е на изгледа значи барем биди стрплив почекај пред да коментираш, ако фаќам јас вака да го цитирам секој што згрешил за било која информација ќе нема крај :)[DOUBLEPOST=1469116506][/DOUBLEPOST]
Јас не реков дека недисциплиниран и во години не ми клавај зборој в уста. А за потенцијалот мислев дека не играме фудбал во кој Погба целосно би го искористил потенцијалот со кој располага на пр Барса мислам би го покажал каде што би немал дефанзивни задачи или па тим каде што би имал повеќе слобода. Кога веќе клаваш зборој в уста дај кажи кај реков дека е поарно да си оди?
Паднал договор наводно за Погба 120м за нас. Ако е вистина супер пари ионака не користевме целосен потенцијал, Андре Гомеш е мн бавен Погба играч ачи бавен. Алан е одлична опција од Наполи би го дале за 30тина милки мислам.

Матич исто мн го сакав ко играше кај португалците
Па по последниве муабети кои почна да ги тераш тука а и во фк Манчестер откако е се поизвесно дека си иде Погба. Демек ок е што си иде и така не го користевме цел негов потенцијал или со други зборови не играше толку добро кај нас бла бла боље што си иде. А до пред некоја недела беснееше овде и низ цел форум со изјави на Марота, Погба, Раиола дека останува нигерот.

За Видал не ми се спомнуваат пак истите муабети, матер ебаваше по него откако си отиде у Баерн, сеа да понудат 3-40 за него да го вратат...

80 милиони за Родригез кој не може да фати прва постава од Лукас Васкез(ПС не го ругам Васкез).

Се опаметиле бе. 30 милиони за Данило кој не може да припари у прв состав. У реду е. :pos:

Хамес у Реал >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ДиМарија у УТД

не е крив тој што не се уклопува во системот и тактиката која ја практикува Зидан. едноставно во составот на Зидан нема место за него.

парите се исти.крај.

не ме цитирај,ако сакаш муабети ела фан клуб Реал да не замараме луѓето тука да штрепат дека секое ново известување е поврзано со трансферот на погба. :)

Ја нејќам да си иде, ама ако запнал ТОЈ, нека крши глава.:)
Не иде тоа така..

Додека играчот е под договор со клуб, не е дозволено ниту играчот ниту агентот да преговараат и да контактираат заинтересирани клубови, казниво е.

Значи Манчестер прво ја има контактирано управата на Јуве за тоа дали е Погба достапен т.е е во блок за продажба, по што им е дозволено да влезат во преговори со Раиола за личните услови.

Во обратен случај доколку Јуве ги одбил овие не би имале шанса да преговараат со Погба и Раиола, па Погба би морал да поднесе трансфер request до управата.

Ама вакво нешто се нема случено, така да ова е повеќе желба на клубот да искешира.

Последно уредено:
Па по последниве муабети кои почна да ги тераш тука а и во фк Манчестер откако е се поизвесно дека си иде Погба. Демек ок е што си иде и така не го користевме цел негов потенцијал или со други зборови не играше толку добро кај нас бла бла боље што си иде. А до пред некоја недела беснееше овде и низ цел форум со изјави на Марота, Погба, Раиола дека останува нигерот.

За Видал не ми се спомнуваат пак истите муабети, матер ебаваше по него откако си отиде у Баерн, сеа да понудат 3-40 за него да го вратат...
Ама јас не гледам тука кај реков дека е поарно да си оди? Не реков ОК е дека си оди нигде, реков дека не го користиме цел негов потенцијал то го реков и лани ете слободно најди низ темава како што предлани тука пишав дека забе сите плачат за коман оти неиграл кога не е кадарен за Јуве. Некористење цел потенцијал =/ на неиграше добро кај нас. Погба е одличен кај нас минатата сезона последните 3 месеци сите апсолутни сите асистенции идеа преку него е сега под некористење подразбирам дека да немаше задачи да се враќа и да глуми ДМ ќе имаше поќе асистенции и голови како на пр под Конте или кога играше против Лацио како АМ.

Беснеев со изјави пошто ниеден респектабилен извор - Агрести, Лаудиса немаше ништо спомнато сите демантираја плус се и Марота и Раиола, дента кога овие почнаја да постират си пишав поштено во Ман Утд и на фрос дека Лаудиса е одличен извор. Демек требаше со глата в ѕид да се мавам кога гледам дека респектабилен извор кој досега погодил скоро се за Јуве објавува дека си бега?

А ако не виде кај шо го спомнав Видал ставив - :pos: значи се заебавав али ај. Кај имаше исти муабети за Видал како за Погба?

Ти ја знам целта на муабетот - демек си ојде од Јуве и ете го Деви - Не чини Погба не го користиме правилно али нема таков муабет дека не чини или дека не ни треба или дека Супер нека си оди.

Marko Pjaca completes a switch from Dinamo Zagreb, penning a five-year contract with the club
pjacafirma010.JPG

Juventus Football Club can today confirm that Marko Pjaca has completed a permanent switch from Dinamo Zagreb for a fee of €23 million, to be paid over two financial years.

The 21-year-old has signed a five-year contract with the club.

Reports in the UK suggest Manchester United have sent representatives to Italy to meet Juventus for Paul Pogba.

The English side are believed to be close to securing a world-record transfer for the French midfielder, but Juve rejected their first bid of €100m.

While the Red Devils are thought to have raised their offer to €110m, it’s believed the Bianconeri are insisting on €120m plus bonuses.

In addition, the Italian champions want United to pay agent Mino Raiola’s commission, while United want it included in the transfer fee.

Now ESPN UK is reporting that representatives from Man United have flown to Italy in order to push the deal through.

They were expected to submit an improved offer for the 23-year-old, as they’re keen to get the deal done as soon as possible.

Истата вест од вчера само додадено дека сега дури ќе дојделе да достават понуда или за преговарање нз :)

Ама јас не гледам тука кај реков дека е поарно да си оди? Не реков ОК е дека си оди нигде, реков дека не го користиме цел негов потенцијал то го реков и лани ете слободно најди низ темава како што предлани тука пишав дека забе сите плачат за коман оти неиграл кога не е кадарен за Јуве. Некористење цел потенцијал =/ на неиграше добро кај нас. Погба е одличен кај нас минатата сезона последните 3 месеци сите апсолутни сите асистенции идеа преку него е сега под некористење подразбирам дека да немаше задачи да се враќа и да глуми ДМ ќе имаше поќе асистенции и голови како на пр под Конте или кога играше против Лацио како АМ.

Беснеев со изјави пошто ниеден респектабилен извор - Агрести, Лаудиса немаше ништо спомнато сите демантираја плус се и Марота и Раиола, дента кога овие почнаја да постират си пишав поштено во Ман Утд и на фрос дека Лаудиса е одличен извор. Демек требаше со глата в ѕид да се мавам кога гледам дека респектабилен извор кој досега погодил скоро се за Јуве објавува дека си бега?

А ако не виде кај шо го спомнав Видал ставив - :pos: значи се заебавав али ај. Кај имаше исти муабети за Видал како за Погба?

Ти ја знам целта на муабетот - демек си ојде од Јуве и ете го Деви - Не чини Погба не го користиме правилно али нема таков муабет дека не чини или дека не ни треба или дека Супер нека си оди.
2-3 пати ти го прочитав постов и ништо не разбрав т.е скоро ништо.
Ако добро разбрав сакаш да кажеш дека Погба како и Коман не го покажале целиот потенцијал односно Јуве не ги искористил доволно како играчи и добро е што си идат. Како да не. Ај за Коман ок, такви играчи не функционираат у Италија.
Аама за Погба немој те молам, демек Погба бил ограничен да игра одбрана, поготово оваа сезона каде му беше оставена цела слобода и да прави што сака условно кажано. Демек Алегри го ограничувал да игра одбрана, жими кур. Па ако е така тогаш кај Конте беше повеќе ограничувам отколку кај Алегри последниве 2 сезони.

Јуве не го користел цел потенцијал на Погба, па Погба веќе не е потенцијал туку изграден играч кој што може само да напредува уште повеќе а не гледам причини зашто не би можел во Јуве па ај ок што си иде. Ок е цената за која си иде.

Добредојде за Пјаца искрено вчера ме изнервира што ги погоди двата пенала против Вардар тоа на страна гледам дека сме го имале на око доста време и верувам дека овие 23 мил се дадени со добро убедување дека ќе се исплатат дечково за таа висина има добра техника само што мислам дека ќе треба да симне некое килце поточно да го зачисти телото не е веќе на Балкан па да јаде кечап и салама за доручек...

2-3 пати ти го прочитав постов и ништо не разбрав т.е скоро ништо.
Ако добро разбрав сакаш да кажеш дека Погба како и Коман не го покажале целиот потенцијал односно Јуве не ги искористил доволно како играчи и добро е што си идат. Како да не. Ај за Коман ок, такви играчи не функционираат у Италија.
Аама за Погба немој те молам, демек Погба бил ограничен да игра одбрана, поготово оваа сезона каде му беше оставена цела слобода и да прави што сака условно кажано. Демек Алегри го ограничувал да игра одбрана, жими кур. Па ако е така тогаш кај Конте беше повеќе ограничувам отколку кај Алегри последниве 2 сезони.

Јуве не го користел цел потенцијал на Погба, па Погба веќе не е потенцијал туку изграден играч кој што може само да напредува уште повеќе а не гледам причини зашто не би можел во Јуве па ај ок што си иде. Ок е цената за која си иде.

Tи велам дека до негде му е утната позицијата и задачите добивам впечаток дека ако играше како против Лацио во Супер Купот лани како АМ ќе беше далеку подобар и ќе имаше повеќе асистенции и дека ако имаше слобода не во смисла да прај што сака туку да шутира како порано и да игра понапред т.е. офанзивна слобода ќе го користи цел потенцијал со кој располага, то ми е муабетот.

Кај Конте му годеше целосно тактиката на Погба имаше повеќе офанзивни задачи од Маркизио, Видал и Пирло заедно забележи ги само утакмиците :)

Не мислев потенцијал како допрва да учи туку да блесни целосно. А да 120м се салам пари и ако тој сака тогаш Ок нека си оди, јас сум против да се држи играч ако не сака да игра за тебе.

Tи реков и на ФБ едноставно некад не се разбираме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom