Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
3 октомври 2008
Мислења
234
Поени од реакции
9
луѓе, дај посоветувајте ме што да праим, девојка ми многу се срами, а и ја баеги... мн. сме срамежливи, од срам незнаеме кој прв да пише порака да излеземе
Првиот чекор е секогаш најтежок, натам другите сами по себе си идат..
пиши една порака со тешкотии, 2-та полесно ќе ти биде натам другите навика ќе ти станат :)

p.s. дечкото бара совет а вие му набивате комплекси..

Пиши ја пораката, замижи стисни заби и сенд со сила притисни па шо биде нека биде..
верувај натаму другите навика ќе ти станат
мора малце да си поодлучителен во животот.. не само тис.. и она..

прави шо ти вика срцето а не шо ти вика мозоко

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
луѓе, дај посоветувајте ме што да праим, девојка ми многу се срами, а и ја баеги... мн. сме срамежливи, од срам незнаеме кој прв да пише порака да излеземе
Кладете се кој прв ќе пише:)
како бе се срамите????

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Devojkata ceka ti da go napravis prviot cekor (a i treba). Zatoa pisi i ili javi i se bez sram. Ne e nisto strasno nema potreba od sram.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Дај бе не зезај си се срамел:uvo:. Одма да си и се јавел и да ја викнеш да излезете, ако не сакаш дај ми бројче јас ќе и се јавам наместо тебе ќе ти ја викнам (најозбилно:smir:).

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро па вие сите што му се фрливте? Не можат сите да бидат опуштени и да немаат срам. Слушај jamey jasta не е ништо страшно тоа што се срамите. Немој да се плашиш. Едноставно прави муабет за се и сешто, додека седиш одеднаш прати порака немој да се двоумиш. Полека полека, со тек на време како повеќе ќе се запознавате, повеќе и повеќе ќе се опушташ. Само биди сигурен во себе и во своите позитивни особини и ќе видиш дека се ќе биде супер.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А да и се јавиш наместо пораки да пишуваш, па договорија негде на кафе.

Оти ако ретко се гледате и “врската“ ви се сведува на телефон и мсн многу лесно ќе ви се усере, мора да најдете време да се гледате и така кога веќе ќе бидете соочени еден со друг нема бегање, или муабет праите или лапни-драпни..или од двете по малце итн. :smir:

Член од
20 септември 2007
Мислења
38
Поени од реакции
1
Pak jas so moite ljubovni problemi pisuvav tuka nekade pred eden mesec koga ne znaev sto da pravam se smiriv so devojka mi ne odev so nea eden mesec i pak se smiriv sega pak raskinavme pred dva dena i mnogu mi e tesko ako sakam mozam da bidam i so drugi zenski no ne sakam .. nea ja sakam i mi tesko.. sto da pravam kako da ja vratam nazad...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Pak jas so moite ljubovni problemi pisuvav tuka nekade pred eden mesec koga ne znaev sto da pravam se smiriv so devojka mi ne odev so nea eden mesec i pak se smiriv sega pak raskinavme pred dva dena i mnogu mi e tesko ako sakam mozam da bidam i so drugi zenski no ne sakam .. nea ja sakam i mi tesko.. sto da pravam kako da ja vratam nazad...
А ти текнало некогаш да се запрашаш зошто сте раскинувале? Било поминало, има други девојки и може со нив ќе ти биде каде каде поубаво.
Ништо не можеш да знаеш додека не пробаш.

Член од
20 септември 2007
Мислења
38
Поени од реакции
1
Jas sum odel i so drugi none mi bilo nisto emocionalo so niv onaka samo fizicki .. sega sum cvrsto siguren deka ja sakam nejze.. so nea bev 3 godini i mi e mnogu tesko a fintata e sto ova sto sega taa go pravi go pravev jas pred eden mesec i na kraj pak se vrativ so nea..sega najbolno od se e toa sto taa me saka , jas a sakam a raskinuvame zosto ne ni odelo ubavo zaedno .. nz sme se karale i slicno vika sega jas ke odam so um , a ne so srce... mi puka srceto ne sakam da se razzdelam od nea ztoa sto znam deka me saka ja sakam i sega zaradi toj proklet um da se razdelime .. tragicno epten... bar za mene...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Jas sum odel i so drugi none mi bilo nisto emocionalo so niv onaka samo fizicki .. sega sum cvrsto siguren deka ja sakam nejze.. so nea bev 3 godini i mi e mnogu tesko a fintata e sto ova sto sega taa go pravi go pravev jas pred eden mesec i na kraj pak se vrativ so nea..sega najbolno od se e toa sto taa me saka , jas a sakam a raskinuvame zosto ne ni odelo ubavo zaedno .. nz sme se karale i slicno vika sega jas ke odam so um , a ne so srce... mi puka srceto ne sakam da se razzdelam od nea ztoa sto znam deka me saka ja sakam i sega zaradi toj proklet um da se razdelime .. tragicno epten... bar za mene...
Кога нешто ќе изгубиш тогаш сваќаш колку ти значи! Веројатно ова е во твојот случај зашто кажа дека ти го прави тоа што ти си и го правел пред месец дена. Одење па раскинување па смирување па пак раскинување... и вака ќе се вртите во круг? Ја сакаш те сака тогаш што е проблемот? Кажуваш едно ти вели умот а друго срцето ... па како е можно тоа? За вистинска љубов и умот и срцето сакаат само едно. Размисли си што навистина сакаш и зашто вашата врска не е како порано. Ти само знаеш што е тоа што си го имаш во умот и поради кој имате пречки во врската. Ако ја сакаш се може да се среди и да бидете повторно заедно. Секако и таа истото да го чуствува треба.

Премногу општо напиша што е проблемот, не може да ти даде некој конкретен совет кога не напиша поопширно и конкретно кои се причините за раскинувањата.

D

devojcence

Гостин
pa ne si napisal zasto raskinuvate?!! zasto lepenici?mislam deka ti povekje sakas da uspee i so sila se trudis odkolku sto realno ima sansi ,ali ne se znae.pravi muabet otvoren i vidi kako ke bide probaj pak i ako ne bide ni togas stavi tocka i ne brzaj za druga devojka sama ke si dojde nekoja podobra od nejze i ke ja zaboravis prvata.pozdravv:smir:

srceto ima svoe razmisluvanje koe umot ne go poznava-paskal pa sega ti vidi.

edy

Член од
17 јуни 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
имав и предтоа пишано ама сега сакам нешто да прашам.
вака се запознав со една девојка и се заљубив на прв поглед(не верував дека е можно тоа)бевме другари искачавме заедно подолго со друштво,после неколку месеци и кажав дека ми се сфиѓа и ми рече дека и јас и се сфиѓам,девојката не е од ск,идевме 2 месеца и дојде моментот да си иде,предтоа јас се и кажав дека ја сакам и дека сум сериозен во врска со неа и дека сакам да останеме и покрај тоа што дур почнат пак предавањата на факс е долго време и ретко ќе се гледаме,но и реков дека ако сака да прекинеме океј сепак ќе разберам,типката рече нејќе да прекине,само што си отиде дома ми прати смс дека сака да прекине и дека нема објаснување и да не се јавувам и крај а ден предтоа ми пиша дека супер и е и дека само што сака е да е со мене и ред тие работи а пред да ја испратам пак ја прашав рече нејке да прекинеме и само што стигна дома ми прати смс дека крај,подегенски здравје,ептен тапа беше,поглупо чувство незнам,и не ја заборавив се ме копка што како,сеа деновиве ќе дојде и се мислам дали да и кажам да се видиме бар 5 минути колку мене полесно да ми е,значи нема да замарам и да ја молам за назад едноставно сакам очи во очи културно да и кажам неколку работи и да ми одговори нешто,дали да и пишам да се видиме или бар на 5 мин,и што ако ме отера или не ми врати на кога ќе и пишам или нејќе да се видиме,дали е океј да и пишам да се видиме бар 5 мин очи во очи за полесно да ми биде,за мене лично да си расчистам???
хехе пак јас,после овој пост имаше што ми кажавте сите дека е океј да се видам дека не грешам околу тоа,но да си прашам јас за да видам дали јас сум будала или некој ме праи.И пратив порака да се видиме значи и објаснив дека ништо нејќам онака чисто другарски,ми даде беден изговор дека неможе у очи да ме види демек ептен уплескала,и кога веќе пукнав у мене пишав дека ако не за неја за мене лично да си расчистам ако бар макар малце ме поштувала,одговори дека ме поштува многу но неможе и демек да си го уклучам мозокот да ми нацртала демек неможе да објасни,ја пишав ок нејкеш ништо више со мене ја не ни барав но друго беше,пиша демек ја ги вртам работите и да се помирам ја дека не сфакјам ништо а неа се и е кристално јасно,пукнав.Ја гледам често на факс и вријам а она си ја врти главата,и периодот ми беше роденден,намерно уште во 12 01 ми прати порака да ми честита и такви работи за после некој ден пак еден до друг и ја сврте главата,вријам што да правам не дека сакам да се вратам со неа но нешто во мене тежи и не ми е сеедно што да праам?
Значи си има и други девојки се ми е јасно ама нешто морам да се видам очи во очи а она нејќе што да праам

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
@ edy
Друже, колку шо сфаќам сака да ти каже дека не може да те погледне у очи а сепак те поштува, и не може да ти каже туку укључи го мозокот....дека те изварала.

edy

Член од
17 јуни 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
@ edy
Друже, колку шо сфаќам сака да ти каже дека не може да те погледне у очи а сепак те поштува, и не може да ти каже туку укључи го мозокот....дека те изварала.
вика неможе да ме погледне зш така педерски раскинала така вика,а можно е и тоа што викаш таа варијанта не се исклучува никогаш

Kajgana Shop

На врв Bottom