UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
:D

Зошто има одбрана тогаш воопшто во фудбалот? Дај да се игра на кој повеќе голови ќе даде. :) Атлетико играат на работ, па и на моменти можеби и ја преминуваат границата на прљав фудбал. Но ако им носи резултати не гледам зошто да не. И Барса и Баерн (со Пеп) се предосадни многу пати, ама битно играат по земја. Дали мислиш ти оти на некој неутрален фан му е интересно да гледа како некој тим 86% од времето ја има топката и кога не му треба да даде гол и си подава на средина? На никој не му е. :)
Добро е, стигна до можеби :D Следниот пост ќе биде ја преминуваат границата често. Човече, за каква одбрана зборуваме, секој натпревар против нас заслужуваат најмалце 2-3 црвени картони, не личат на фудбал натпреварите, рововска битка, како во војна.

Добро е, стигна до можеби :D Следниот пост ќе биде ја преминуваат границата често. Човече, за каква одбрана зборуваме, секој натпревар против нас заслужуваат најмалце 2-3 црвени картони, не личат на фудбал натпреварите, рововска битка, како во војна.
Па да бидеме реални, тоа е најпаметна игра против Барселона. Зошто вие мора секој меч да имате 90% посед? Оставете им ја малку топката, може ќе се излажат, кој знае. Ти сакаш вие да си играте како ви одговара, а они да не играат ним како им одговара. :)

Па да бидеме реални, тоа е најпаметна игра против Барселона. Зошто вие мора секој меч да имате 90% посед? Оставете им ја малку топката, може ќе се излажат, кој знае. Ти сакаш вие да си играте како ви одговара, а они да не играат ним како им одговара. :)
А шо викаш да им оставиме да победат, бидејќи така им одговарало. Нека земат палки, шипки, лопати, мотики... јебига целта ги оправдува средствата, кој ги ебе правилата :)

А шо викаш да им оставиме да победат, бидејќи така им одговарало. Нека земат палки, шипки, лопати, мотики... јебига целта ги оправдува средствата, кој ги ебе правилата :)
Затоа има судија, федерација, картони, казни... :) Еве претхониот меч добија 2 црвени.

Иначе сеа @Џони Вајсмилер ќе им даде предност на Волфсбург. :icon_lol:

После ова потценување на Волфзбург ако случајно му настегаат 3 парчиња во Германија на Мадрид тука ќе падни јак сеир, јасно е дека Кралевите се фаворити но Волфзбург е страшно офанзивна екипа која ќе излези со отворен гард и комотно можи да се случи изненадување на ваков нестабилен Реал.
:cool:

Не ми е намерата да провоцирам, ама ми излезе ова на една страна и знаев дека на Реал му се паѓаат лесни противници во раните фази, ама до толку не мислев дека е :D

2010/11 – Лион, Тотенхем

2011/12 ЦСКА Москва, АПОЕЛ

2012/13 – Манчестер Јунајтед, Галатасарај

2013/14 – Шалке, Борусија Дортмунд

2014/15 Шалке, Атлетико Мадрид

2015/16 – Рома, Волфсбург

Ова се противниците на Реал во 1/8 финале и 1/4 финале последните шест сезони. Или Реал има стварно преголема среќа или дефинитивно некој им го олеснува патот, па види ги само тимовите, Лион, Тотенхем, Апоел, Галатасарај, Рома :pos:

Атлетико Мадрид, Дортмунд, Јунајтед, баш лесни противници, нема што.

Вие што сакате во 1/8 финале, кој да им се падне?? Шпанска екипа не може, доколку е различно пласирана од Реал секако, нормално е некој лесен да падне во 1/8 финале.

Атлетико Мадрид, Дортмунд, Јунајтед, баш лесни противници, нема што.

Вие што сакате во 1/8 финале, кој да им се падне?? Шпанска екипа не може, доколку е различно пласирана од Реал секако, нормално е некој лесен да падне во 1/8 финале.
Брат ај тргни го настрана 1/8 финале, види го 1/4 финалето. Од шест сезони во четири им се паѓаат Тотенхем, Апоел, Галатасарај и Волфсбург.

Чисто како за споредба на Барса во овие исти шест сезони во 1/4 финале им се паѓаат Шахтијор, Милан, ПСЖ, Атлетико, пак ПСЖ и пак Атлетико.

Огромна разлика има во овие натпревари и тоа со голо око се гледа. Не сум од оние теоретичари на заговори, и според мене тоа е чиста среќа, која очигледно Реал Мадрид ја има :D

Со Торес во тимот “би вери афрејд“ :pos:
Сенилниов ќе го промаши стадионот :icon_lol:

Во каква форма е годинава,мислам дека Чоло нема ни на клупа да го земе :)
Ех, не е очаен Торес бе. Бољи е него ли од Челзи од тоа што иам фатено.

Башка со неговото искуство секако ќе биде дел од тимот.

Е сеа и ја не очекувам дека ќе растури ама..кој знае..џокер може да биде :D[DOUBLEPOST=1458350607][/DOUBLEPOST]
Истово сакав да го кажам. За доброто на фудбалот, се надевам дека никој нема да успее на вонземската Барселона, на чело со семоќниот Пеп, на Камп Ноу да и игра 60 минути со фудбалер помалце (капитенот), да му се повреди и другиот централен дефанзивец, да губи 2-0, и да се врати на 2-2. Срамота е тоа, секој таков клуб треба одма да згасне, да го снема. Како може така, некој тим таму да ја елиминира Барса враќајќи се од 2-0, наместо да се откаже уште од прва минута и да и го врачи заслужениот трофеј. Ми се гади од такви тимови :pov:
Да се дополнам на ова исто гадно е кога помала земја со далеку послаба лига и играчи ќе успее да елиминира гиганти на фудбалот и ќе успее среде Португалија да ја порази Португалија која што беше настрвено ко дедо во ЈСП.
Се надевам за 2 години во финалето на СП ќе играат САД-Русија а за трето место ќе се борат Кина-Индија.

Или па Шпанија-Италија..можда тоа би било јако финале на првенство а? :D

Брат ај тргни го настрана 1/8 финале, види го 1/4 финалето. Од шест сезони во четири им се паѓаат Тотенхем, Апоел, Галатасарај и Волфсбург.

Чисто како за споредба на Барса во овие исти шест сезони во 1/4 финале им се паѓаат Шахтијор, Милан, ПСЖ, Атлетико, пак ПСЖ и пак Атлетико.

Огромна разлика има во овие натпревари и тоа со голо око се гледа. Не сум од оние теоретичари на заговори, и според мене тоа е чиста среќа, која очигледно Реал Мадрид ја има :D

Што не ги кажеш и од Баерн бе? :D

Порто, Бенфика, Јунајтед (на Мојс :D), Јувентус и Олимпик Марсеј

Преочигледно е дека ги местат 1/4 финалниве мечеви во полза на овие три екипи, а за 1/8 финале не ми се верува. Имало таму низ годиниве многу заебани дуели. Додуша за таму треба и поштено да си одработиш во групната фаза да си завршиш прв за да добиеш лесен ривал

Па и на Јунајтед беше смешно како им паѓаа лесни групи. Клубови кои се тешкаши финансиски нормално дека треба полесно да поминат пара е во прашање. Сигурно нема никој да гледа Малме вс Бате и секоја година поради воздишки и пак гледаност мора да помини послаба некоја аутсајдер екипа демек ете фудбал и сене можно...

Epa neka napravat Edna super liga kade sto golemite klubovi ke imaat zagarantirano mesto I neka si igraat tie sekoja godina.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Него рандом нешто..
Вчера во автобус се возам и слушам едно девојче на телефон како го прави следниов муабет

"Значи ја бев убедена дека ќе победат! Сто посто! И кога гледам на полувреме 0-2 се разочарав!! Ако Баерн не може да ги победи Јуве како ја ќе можам да го положам испитот?!?! И после на крај тепаа и си се израдував, сепак ете ако они се вратија од тоа и ја имам шанса да го положам испитот"

Живо ме интересира дали положила или ќе треба во Јуни да иде на екстра тајм :LOL:[DOUBLEPOST=1458356050][/DOUBLEPOST]
Што не ги кажеш и од Баерн бе? :D

Порто, Бенфика, Јунајтед (на Мојс :D), Јувентус и Олимпик Марсеј

Преочигледно е дека ги местат 1/4 финалниве мечеви во полза на овие три екипи, а за 1/8 финале не ми се верува. Имало таму низ годиниве многу заебани дуели. Додуша за таму треба и поштено да си одработиш во групната фаза да си завршиш прв за да добиеш лесен ривал
Па реални да бидеме и Челзи у последно време исто.
Еве 2 години по ред на Челзи во 1/4 финале не им се паѓа ни Баерн, ни Барса, ни Реал....

Него рандом нешто..
Вчера во автобус се возам и слушам едно девојче на телефон како го прави следниов муабет

"Значи ја бев убедена дека ќе победат! Сто посто! И кога гледам на полувреме 0-2 се разочарав!! Ако Баерн не може да ги победи Јуве како ја ќе можам да го положам испитот?!?! И после на крај тепаа и си се израдував, сепак ете ако они се вратија од тоа и ја имам шанса да го положам испитот"

Живо ме интересира дали положила или ќе треба во Јуни да иде на екстра тајм :LOL:[DOUBLEPOST=1458356050][/DOUBLEPOST]
Па реални да бидеме и Челзи у последно време исто.
Еве 2 години по ред на Челзи во 1/4 финале не им се паѓа ни Баерн, ни Барса, ни Реал....
:popce:
А еден лигуш цел живот Јуве Јуве некни тагнат св николе мислам беше со блуза од Баерн, баварско знаме се чука по гради лај против Јуве. Е од вакви ми се гади.

Начинот на кој што освои Челзи и Грција во фудбалот се случи еднаш и за доброто на фудбалот се надевам никогаш повеќе.
По оваа реченица очигледно на погрешен начин го сфаќаш фудбалот и зошто истиот е популарен и привлечен. Баш таквите мечеви и настапи го прават фудбалот тоа што е. Некогаш и послабиот на хартија победува, има изненадувања и работи кои никој не ги очекува и со тоа фудбалот е попривлечен. Со тоа Грција што стана Европски првак докажа дека и малите селекции со права тактика и желба можат да стигнат до трофеј. Воопшто не е битно дали играле дефанзивно се додека играле според правила. Победата на Челзи е исто еден таков пример. Да на набројувам, финалето Ливерпул Милан и враќањето од резултат 3 - 0, финалето Баерн - Манчестер и двата гола на Манчестер на крајот на мечот. Е таквите изненадувања го прават фудбалот тоа што е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom