ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.961
- Поени од реакции
- 44.694
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Тој отворен гард ќе ги кошта многу на Волфсбург. Ги немам многу гледано, мислењево ми е базирано од ЛШ со Јунајтед и утакмицата на гости со ПСВ па може и грешка да сум, но...После ова потценување на Волфзбург ако случајно му настегаат 3 парчиња во Германија на Мадрид тука ќе падни јак сеир, јасно е дека Кралевите се фаворити но Волфзбург е страшно офанзивна екипа која ќе излези со отворен гард и комотно можи да се случи изненадување на ваков нестабилен Реал.
Potential European Super League gains tractionПа у план им е![]()

Чемпионс смири се малце. чД
Нема да е супер лига ако пак играат 20 екипи (Нели под претпоставка дека дел од јаките клубови ќе сакаат да играат ЛШ).
Ова би било нешто налик на паралелно натпреварување со ЛШ и многу поразличен формат. Реално би било да има 12-тина екипи со натпревари во термините од ЛШ. Поинаку би било претеризам, ќе нема никаков квалитет и ќе биде само за пари (не дека идеава не е за пари).

Ко ќе видиш пак три натпреварувања ќе бидат и ќе дојдеш до заклучокот дека е ново такмичење со уште две други кои се паралелни но многу побогато.Не верувам да е паралелно натпреварување , можеби ќе биде ако УЕФА не го дозволи , но принципот е како во кошарка Евролига со лиценци (читај богатите клубови без загуби) , формат сличен на првичниот од ЛШ не овој проширениов . Тие што нема да влезат во нокаут фаза ќе одат во некоја фузија од Лига на Шампиони и Европа лига (појма немам како би го извеле ова ).
Сиромашните клубови од источна и југоисточна Европа би играле во некој сличен на интертото куп .![]()
Ах ригил, ригил...
Ко ќе видиш пак три натпреварувања ќе бидат и ќе дојдеш до заклучокот дека е ново такмичење со уште две други кои се паралелни но многу побогато.Ах ригил, ригил...
Иначе, ме мрзеше да едитирам. Извини Чемпионс, постот си го базирал на линкот од погоре, покасно го прочитав тоа.
Ако се 20 и биде лигашко натпреварување ќе биде срање. Или тоа или домашните првенства.
Другар ај да не филозофираме. Убаво си пишав, паралелно на другиве што веќе постојат. значи ќе постојат и тие на некој начин или формат. Шо везе има кој ќе ги организира? Тоа е веќе друга тема во која ќе има многу политика, лобирање и вртење пари, и воопшто не ми беше тоа поентата.Изгледа ништо не разбра , паралелно е ако едно го организира УЕФА а другото богатите клубови . Овој систем кој ти го кажав претходно е во случај ако е усогласено со УЕФА натпреварувањето .
Ако знаеш на кој начин се формира Евролига во кошарка ќе ти стане јасно .
Замисли Блатер и ПлатиниДругар ај да не филозофираме. Убаво си пишав, паралелно на другиве што веќе постојат. значи ќе постојат и тие на некој начин или формат. Шо везе има кој ќе ги организира? Тоа е веќе друга тема во која ќе има многу политика, лобирање и вртење пари, и воопшто не ми беше тоа поентата.
Абе ние сме фанови, шо има вρсκа аκо подисκутиρаме, санκиρ од нас зависи κаκо ќе изигρаат. Тешκо игρачиве аκо ρазмислуват κаκо навивачивеКој рече дека Атлетико е фаворит? Јас реков дека нема да велам ништо, Барселона е фаворитот и шансите за да оди понатаму се 80% Проблемот е што толку ви е крената самодовербата па го подценувате противникот. Верувај дека ако Нејмар, Меси и Суарез го подценат противникот во 1/4 финале од ЛШ дека никогаш нема да постигнат гол.Од толку што леташ во облаци и Баерн да ви се паднеше ќе бевте тврдо убедени дека лесно ќе го помините. Е Баерн има напад и од 3 акции можат да ви стегнат три гола со таа одбраната ваша посрана.