Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Од кај ги купуваш печурките?

Ја 1000 круга околу стол напраив, он...
Кога објаснуваше за болеста на мадето, кога го претставуваше азиецот/математичарот и уше нешо имаше.
Нема шанси да не си се смеел.
Пукнав.

Кога објаснуваше за болеста на мадето, кога го претставуваше азиецот/математичарот и уше нешо имаше.
Пукнав.
Јок. Јас сум среќен што останав жив, а не па да се смеам. :confused:

Пукнав.

што е два пати да се насмееш у еден филм од 2 саати? поголемиот дел беше кружење околу стол

@Erich Zann ај ќе те молам реши го квизов да видиме дали стварно имаш сто и кусур години или само се праиш.
Мене ко за информација ми излезе 17, со други зборови крцкалица :pipi:

(@Zlatikevichius немој да отвараш тема за квизов)
За 10 појче од тебе :D

Инаку ептен очигледни прашањава ебаго, имаш филм од Дедо Ное, актери и актерки од времето ко ги собирал животинчињата едно по едно и отприлика то е :D И на крај наслов на филм шо го немам гледано па за инет стегнав Марс.

За 10 појче од тебе :D

Инаку ептен очигледни прашањава ебаго, имаш филм од Дедо Ное, актери и актерки од времето ко ги собирал животинчињата едно по едно и отприлика то е :D И на крај наслов на филм шо го немам гледано па за инет стегнав Марс.
Бен Хур :ROFLMAO:

@Tegla
Во контекст на Dark City : Brazil, 1984, Equilibrium, Gattaca, сите овие се многу силни општествени сатири, по тој ред.:icon_mrgr:

Кај овие другите два, и нема некои слични филмови реално.. кај The City of Lost Children освен Delicatessen не ми текнува некој друг, fairytale fantasy платформите се доста специфична категорија, секој режисер ствара посебна атмосфера. Исто е и со City of Ember; би ти ги предложил Pan's Labyrinth, The Imaginarium of Doctor Parnassus,Tideland, Upside down итн. ама не би ти рекол дека ќе го имаш истото искуство(најверојатно голем дел од филмовиве ги имаш гледано).

Последно уредено:
@Tegla
Во контекст на Dark City : Brazil, 1984, Equilibrium, Gattaca, сите овие се многу силни општествени сатири, по тој ред.:icon_mrgr:

Кај овие другите два, и нема некои слични филмови реално.. кај The City of Lost Children освен Delicatessen не ми текнува некој друг, fairytale fantasy платформите се доста специфична категорија, секој режисер ствара посебна атмосфера. Исто е и со City of Ember; би ти ги предложил Pan's Labyrinth, The Imaginarium of Doctor Parnassus,Tidelands, Upside down итн. ама не би ти рекол дека ќе го имаш истото искуство(најверојатно голем дел од филмовиве ги имаш гледано).

Daleku mi se predlozenive od prvive. Ama nebitno, sekoj film od postot vredi da se izgleda.

Inaku Tideland e mnogu tezok film...

Daleku mi se predlozenive od prvive. Ama nebitno, sekoj film od postot vredi da se izgleda.

Inaku Tideland e mnogu tezok film...
well, филмови како Chronicles of Narnia / Spiderwick / Goonies се послични на City of Ember, ама се ептен површни (n), тие предложените (со исклучок на Upside down) се gateway to hell.:icon_mrgr:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Тhe Hateful Eight почетната сцена со кредитите беше маестрална. Ама за моја жал ко Тарантино фан, само тоа и ми остана маестрално. Комбинација од Reservoir Dogs и Django Unchained, базиран на дијалог, мислам дека пати филмов од должината и ми делуеше на моменти разводенето. Еден период одличен, па еден период малце досаден, и се така... Актериве сите погодени, најголем впечаток женската ми остави, едино Татум беше тотална утка, се приметуеше дека не му е удобно у улогата... Исто, саундтракот на легендата не потфрли.
Ни лош, ни нешто посебно, дефинитивно гледлив, и најслаб досеа од Тарантино... 6,5/10

@Erich Zann ај ќе те молам реши го квизов да видиме дали стварно имаш сто и кусур години или само се праиш.
Мене ко за информација ми излезе 17, со други зборови крцкалица :pipi:

(@Zlatikevichius немој да отвараш тема за квизов)
WYWScTF.jpg

Fucking prophets.

@Tegla

Кај овие другите два, и нема некои слични филмови реално.. кај The City of Lost Children освен Delicatessen не ми текнува некој друг, fairytale fantasy платформите се доста специфична категорија, секој режисер ствара посебна атмосфера. Исто е и со City of Ember; би ти ги предложил Pan's Labyrinth, The Imaginarium of Doctor Parnassus,Tideland, Upside down итн. ама не би ти рекол дека ќе го имаш истото искуство(најверојатно голем дел од филмовиве ги имаш гледано).
Освен 1984, Delicatessen, Tideland и Upside Down дригите ми се сите гледани и ги обожавам. Big Fish и Mr. Nobody ваљда можеме да ги додадеме на оваа листа, за ете ако и некој друг бара нешто слично.

1984 и Tideland ми фаќаат око, идат во watchlist. Upside Down го знам како наслов но никогаш не сум му обрнал внимание, ми делува досадно.

Освен 1984, Delicatessen, Tideland и Upside Down дригите ми се сите гледани и ги обожавам. Big Fish и Mr. Nobody ваљда можеме да ги додадеме на оваа листа, за ете ако и некој друг бара нешто слично.

1984 и Tideland ми фаќаат око, идат во watchlist. Upside Down го знам како наслов но никогаш не сум му обрнал внимание, ми делува досадно.
1984 e must watch, лектира е. Tideland е ептен измешан филм, на Гилиан е ама по камерата се осеќа како да е некое дело на Линч. Delicatessen & Upside down и двата се лесни за гледање, вториот е динамичен feelgood филм со многу интересен концепт - никако досаден. 6.4 оцената на имдб е смешна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom