Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Конте и Буфон бојкотирале ваљда.

Another goalkeeping stalwart who did not register his vote was Gianluigi Buffon, although under different circumstances. The Italian Football Association did not allow the 37-year-old to vote in protest against FIFA's decision not to include the goalkeeper in the 50-man shortlist to win the Ballon d'Or. Italy coach Antonio Conte did not vote for the very same reason.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Сте слушнале вие фановите на јувентус за објективност?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Проверете ги примените голови лани на Јуве, ПСЖ, Реал Мадрид и Баерн па после за голмани и одбрани да дискутираме, не велам да е пола Јуве пола Барса фала богу има преквалитетни играчи таму али ова е срам.

Како може играч на Јуве да не е прогласен за најдобар на својата позиција??:toe::toe::toe:
Meхехее интересен малио интересен (y)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Снајдер 2010 Триплете ( :kuracc: ) и финале со Холандија.
Меси 2010 Шпанско првенство и Куп мислам, измочан на Светското, тотален крш.

Не е интересно веќе секоја сезона Меси и Роналдо.. еве следната т.е оваа ако продолжи Нејмарот да игра ко што игра последниве 2-3 сезони треба да иде кај него. Плус има Олимпијада летоска.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.
Епа тогаш нека зимаат цело време Пеле или Марадона пошо се најдобри на сите времиња. Која ти е логикава бе пријателе? Ај нека е повреден Роналдо цела година и нека земе Златна Топка пошо нели е најјак играч. Снајдер таа година освои Триплете и САМ ја однесе Холандија до финалето на СП, океј заедно со Робен. 5 гола даде на тоа првенство, од кои 2 на Бразил во 1/4 финалето и практично сам ја сврте таа утакмица. Во финалето имаше клучен пас до Робен на 0-0 али овој промаши нешто што е потешко да го утнеш отколку да го погодиш.

Во Интер, конкретно во ЛШ, им даде гол на Барса дома во 1/2 финалето, го даде голот за 1-2 против Динамо Киев во групите кој практично му донесе на Интер пласман даље, иначе без тие 2 бода од Киев може и ќе испадневме, им даде гол на ЦСКА во реваншот, асистенција до Милито во финалето.

Не дека сум за Интер па сеа субјективно зборам, али таа Златна Топка е најголемиот грабеж што се има десено кога е оваа награда во прашање. Искрено од тогаш јас лично не и давам никакво значење, бем ти и награда и се кога одредени фудбалери се заштитени ко бели мечки, а и објективноста е отидена у курац.

Последно уредено:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.494
Поени од реакции
10.253
Не дека сум за Интер па сеа субјективно зборам, али таа Златна Топка е најголемиот грабеж што се има десено кога е оваа награда во прашање. Искрено од тогаш јас лично не и давам никакво значење, бем ти и награда и се кога одредени фудбалери се заштитени ко бели мечки, а и објективноста е отидена у курац.
Лошото е што не е единствениот грабеж во ова натпреварување. И не само златната топка,целокупниот циркуз со наградата пушкаш и најдобар тим повеќе пати се докажувало дека се големо срање. Начинот на гласање исто така голема нула.
За болдот +1 од дамна.

C

Castiel

Гостин
Сум пишал неколку пати дека изборов за најдобар играч не треба да се меша со успехот на тимот во тековната година. Треба да се бира исклучиво најдобар играч. Според мене во последниве 8 години нема подобар од Меси и Роналдо и нивните избори се заслужени. Какви Снајдери, какви Милери, какви Нојери.
За тимот на годината кој е биран последниве години, може да се дебатира ама за златната топка нема простор за расправа. Не ме дупете дека Снајдер одиграл подобро од Меси или Милер од Роналдо.
Снајдер 2010 изигра подобро и од Меси и од Роналдо. И си заслужи златна топка. Не го прави тоа подобар од нив. Али таа сезона беше едно ниво над сите.

Последно уредено од модератор:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Сите награди од УЕФА и осатло изгубија значење во очите на мн фанови само оние заблуданите дечиња или некој ептен од инает ги користи как оправдување или избор за нешто.И да Снајдер заслужи златна топка, Буфон заслужи да биди во идеалниот тим.

Goals conceded in CL 14/15:
Buffon 9
Ter Stegen 11
Neuer 13

Trophies won in 14/15:
Buffon 3
Ter Stegen 5
Neuer 1

Ова нема поќе смисла тотално.... Барем Тер Штеген да го ставеа, али кој кур бе Силва и Рамос пре Бонучи/Киелини и Пике? Маркизио заслужи да е во тимот исто лани имаше неверојатна сезона како ДМ.

BTW виолинистот за малце не го залапа Погба :D

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Последно уредено:
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Сите награди од УЕФА и осатло изгубија значење во очите на мн фанови само оние заблуданите дечиња или некој ептен од инает ги користи как оправдување или избор за нешто.И да Снајдер заслужи златна топка, Буфон заслужи да биди во идеалниот тим.

Goals conceded in CL 14/15:
Buffon 9
Ter Stegen 11
Neuer 13

Trophies won in 14/15:
Buffon 3
Ter Stegen 5
Neuer 1

Ова нема поќе смисла тотално.... Барем Тер Штеген да го ставеа, али кој кур бе Силва и Рамос пре Бонучи/Киелини и Пике? Маркизио заслужи да е во тимот исто лани имаше неверојатна сезона како ДМ.

BTW виолинистот за малце не го залапа Погба :D

Алоооо Бонучи!?!?! Немој да ме јебеш бре.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
А зошто Меси е форсиран пред Заза? Не му е ни правилната позиција тоа.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Меси и да е повреден пола година пак ќе биде у топ 2 за најдобар играч ..... суровата реалност :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom