Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Carol - многу добра драмичка, Кејт си грми со лезбејскиве улоги, улогата како Боб Дилан во I'm Not There исто од Хејнс, воедно му требаа осум години да сними нов филм кој е планиран од многу одамна. Руни Мара исто така фантастична, атмосферата топ, ме потсети на неговиот Far from Heaven кој е за нијанса подобар од овој. Оскар номинација? Да? Награда, не.

Creed - одлично, одлично, ова е втор филм на режисерот по Fruitvale Station кој беше нешто како пократок долгометражен филм а каде што младиот Б. Џордан се докажа најсолидно што можеше а сега си ја потврди повторно улогата! Мислам дека треба да му се даде признание на малиов, бар номинација.

8/10 и за двата, со тоа што Carol го истурка The Gift од 10-те најдобри за 2015.

Richard Linklater (Dazed and Confused, Boyhood) во 2016 со новиот филм најавен одамна, нешто како приквел ќе дојде на Dazed and Confused. Изглеа интересно..

Creed - одлично, одлично, ова е втор филм на режисерот по Fruitvale Station кој беше нешто како пократок долгометражен филм а каде што младиот Б. Џордан се докажа најсолидно што можеше а сега си ја потврди повторно улогата! Мислам дека треба да му се даде признание на малиов, бар номинација.
Не знам за Џордан, иако има шанси, но ако не го номинираат Силвестер Сталоне за споредна машка улога - е тоа би било криминал. BTW, одлична идеја, одличен филм, одличен Роки Балбоа!

Не се споредливи Интерстелар(визионерски филм) и Марсовец(филм за преживување). Може на пример Интерстелар со 2001, а Марсовец со Гравити...
Да... Gravity, Moon, Sunshine итд..

Оваа горе беше наслов(на рецензија) на еден "проминентен" критичар после премиерата.

Сеа од коа го изгледав Марсовец, малку ми е смешна. =/

Последно уредено:
Се сложувам дека не се во иста категорија Интерстелар и Марсовецот, секој на свој начин прекрасни филмови.

Bridge of Spies е многу добра драма, со допадливи ликови и одлична приказна. На некој начин ме потсети на Арго, може да се каже како смирена верзија на овој филм. Се на се 8/10

p.s. The little prince поштено си развали и ми е подобар од Inside out. (y)
Ау, е по што? Приказната ја извитопериле до толку што сите поенти кои Малиот принц ги носи се утнати.

Ај тука ќе ги ставам сликите, дека во другата тема фрчат спојлери (ќе прочитам нешто несакајќи :icon_mrgr: )

10 photos of Carrie Fisher promoting "Return of the Jedi" at a Rolling Stone Magazine beach shoot, 1983

princessleiabikini.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-1.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-2.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-3.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-5.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-12.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-13.jpg

princess-leia-bikini-return-jedi-beach-shoot-1983-carrie-fisher-14.jpg

fkwecdR.jpg

JM8i8zQ.jpg

Последно уредено:
@vedar Odlicna klima a i odlicna temperatura na samo 40cm za podesena 25-26....samo bi te prasal dali manuelno ja drzis vo 2ra brzina ili ti e na Auto pa togas najcesto vo 2ra duva?
Znaci me interesira dali go pojacuva duvanjeto na 4ta/5ta brzina za da brzo ja postigne zadadenata T primer ako ima golema razlika pomegju vnatresnata(21) i zadadenata(25) ?
Ili pak ne diga izduv poveke od 2ra brzina ?
@Strelec Manuelno ja drzam vo vtora ne mi se svigja vo auto znae da se razduva pa posle da smiruva i toa ne mi se svigja i me nervira i poradi toa duri ne sum ni go istrazuval podolgo da vidam so prai. Inace kako sto pisav znaci bukvalno drzam non stop na daljinsko 26 i koga mi stanuva toplo spustam na 25C nekad i na 24C za kratko nema moment da ima razlika pomegju vnatresna i zadadena poveke od 2C i sum nemal potreba da pojacuvam brzina. Ke probam nekad na auto pa ke pisam kako ke se ponasa za da dobies konkreten odgovor ama pretpostavuvam deka ke odi vo pogolemi brzini sigurno.
Inace finta mi e koga se sedi vo dnevna pokasno koga nadvor paga T i se glea film naprimer optegnat od 3D duvanje nasocuvam perkite najdole i naljevo i toplinata si ide nakaj mene i taman e bez da podigam T na daljinsko.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom