Corvus
Latrodectus
Не се устручавајте, ставете го во spoiler free темата, греота вака со спојлериве, таман и на дечково да му биде полесно за мавање, а и ние да не му ги читаме идиотските содржини
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што аман, еднаш на чат и еднаш тука го спомнав, д болзиест гај евр.Аман со тој Thích Quảng Đức !
Чекај, сакаш да кажеш дека сајнс фикшн филм не е реален?!Не е хипстерски воопшто, науката не може да биде хипстерска. Пишав уште тогаш, Нолан си ја потценува публиката, секој кој што има изгледано три документарци за универзумот ќе му изгледа смешен филмов.
Никој не рече дека не е сф. И супермен е сф па никој не галами. Проблемот е тоа што Нолан кокетира со некои научни постулати, ги искривува со цел да ни претстави што поинтересно филмче и помпезно да ни го најави како Филмот што ќе ја смени нашата перцепција за универзумот, го памтам хајпот за филмов од пред неколку години.Чекај, сакаш да кажеш дека сајнс фикшн филм не е реален?!
Точно, но некој имплицира дека сајнс фикшн филм не е реален.Никој не рече дека не е сф.
Што сака нека прави Нолан, режисер е, не е научник. Не е документарен ова, не е hard science fiction.Проблемот е тоа што Нолан кокетира со некои научни постулати
Алал да му е.ги искривува со цел да ни претстави што поинтересно филмче
Не знам, кај го рекол ова?помпезно да ни го најави како Филмот што ќе ја смени нашата перцепција за универзумот
Ај да скратиме - Кога знаеш дека некои факти си се утвреди, све што поинаку пробува некој да ти продаде спакувано во украсна хартија изгледа ужасно глупо и претенциозно, лично мислење на крај краева. Да филмов имаше некоја приказна од типот ин а галакси фар фар авеј кај што у црвоточина ти се појавуваат психоделични визии или собата на ќерка ти за да ја спасиш ќе пројдеше некако.Точно, но некој имплицира дека сајнс фикшн филм не е реален.
Што сака нека прави Нолан, режисер е, не е научник. Не е документарен ова, не е hard science fiction.
Алал да му е.
Не знам, кај го рекол ова?
И да е така, секој треба да знае дека филмовите не треба да ни се извор на информации за учење наука.
Не ти продава ништо Нолан, самиот народ го има сфатено тоа.некој ти го продава ко најбоље филм икада снимен.
Не треба да си преинтелигентен да разграничиш што се глупости и ѓубре, а што не. Али ај и тоа ќе го оставиме на вкусот и на тоа дека секој може да има мислење.Ништо брат, тоа е, ќе мора да се помириш со фактот дека ти си едноставно преинтелигентен за филмов, ти вреѓа интелигенција Нолан, народот е прост и глуп со 1.2 милиони гласови на имдб и 8.6/10 ама приказната ја пишувало шест годишно дете.
Не ти продава ништо Нолан, самиот народ го има сфатено тоа.
Престани со тоа дека „хајпот“ е виновен за се, кога постои нешто како оверхајп и многу често го сфаќа и просечниот народ, како мене.
Ехеее колку пати сум бил оверхајпнат за џабе.
Ееееее Аноне, кај беше ти кога јас овде се расправав со рандом правници за науката позади Интерстелар, кај беше ти кога ми тврдеа дека научници у иднината ќе учеле од филмов за црните дупки и wormhole-и, те немаше да им кажеш дека се работи за сај фај, а не доку. Какви не глупости се изначитав тогаш дека зашто не сме знаеле сеуште што има во црни дупки, може СТВАРНО ИМАЛО ТАЈМЛАЈНИ ШТО СВЕТКААТ, и замисли не се ни заебаваа, толку беа луѓево тогаш убедени дека на Нолан филмот е 100% science што мислеа дека во црна дупка има конци што светкаат, и бетер, и нас не убедуваа во тоа.Чекај, сакаш да кажеш дека сајнс фикшн филм не е реален?!
Очигледно не ги разбрал што го советувале па филмов искочил каша попара. За равенките не можам ни ја да тврдам дали се точни или не пошто не ги разбирам, али некоја теорија знам. И знам што е разлика измеѓу црвоточина и црна дупка да речеме. Првото е теоретски математички концепт, второто реално постои, ама се разликуваат едното од другото, не се иста ствар. На крајот од филмот, со целата фрка околу Гаргантула и тесарактот ги имаат измешано двата поими у најмала рака, за останатата наука што би можело да ти се случи ако се доближиш до црна дупка (не да влезеш во неа може да бараш по документарци или блогови). Мене лично тоа лупање настани колку да се дешава нешто (не е битно што) ми го напраи филмов тотално без врска. Многу е битен контекстот, еве ја и старгејт, со Курт Расел, го имам гледано каде имаш портал за од еден у друг свет, али филмов јасно ти дава до знаење дека се работи за фантастика. Тука не е баш така. Филмот збркано почнува од почеток пошто уште никој не сфати што е прво причината зошто луѓето сакаат да ја напуштат планетата. Многу лошо пишување, а он е автор на приказната колку што знам.@zmej gorjanin Јас немам некое познавање на таа тема, ама затоа што ме импресионираше филмот изгледав неколку документарци, бев и на некои предавања и секаде збореа дека науката во филмот е точна, или бар доволно точна. Нолан дури и најмил научници за да му помагаат за филмот, и доста од равенките и такви ствари се точни. Нормално, може не е се скроз реално, ама мора да се направат некои измени за да се добие посакуваниот ефект во филмот. Но битно остануваат доволно блиску до реалноста. Ако добро се сеќавам, единственото нешто што воопшто не е реално е тоа на крајот со четвртата димензија, поради очигледни причини нели.