Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
Вечер кој не гледа фудбал, од 20 часот во Кинотека, Man with a Movie Camera
ремек дело од кадри и монтажа... најдобриот документарец што сум го гледал.
Me zaintrigira i go simnav. Mene mi bese dosaden. Sreka ne trae mnogu.

I pogodi na koja bas scena mi vleze brat mi u soba.

Yup. The umbilical cord.

:D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
не знам дали е до мене, ама од руската кинематографија не сум многу задоволен. :rolleyes:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
не сум го гледал Тарковски.
Тогаш не смееш да даваш оценка за руската кинематографија.
Тарковски е руската кинематографија.
И јас го немам гледано, онака, од зборење :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
Auf, mnogu ispustas. Eden od najdobrite reziseri, so mnogu kultni filmovi.

Koa ke moes - sednuvaj mu.
Wait само 12 филма има? Од кој некој краток и тв филм? Може и пред Нова да го изгледам. Зеркало, Stalker и Соларис ми се познати од претходно и сега ги видов Ивановото детство, Рубљев, Носталгија и The Sacrifice. Имам недеља-две да испразнам малце дискот, па после ќе оди Тарковски маратон. :)

W

wicked_1

Гостин
Wait само 12 филма има? Од кој некој краток и тв филм? Може и пред Нова да го изгледам. Зеркало, Stalker и Соларис ми се познати од претходно и сега ги видов Ивановото детство, Рубљев, Носталгија и The Sacrifice. Имам недеља-две да испразнам малце дискот, па после ќе оди Тарковски маратон. :)
Тарковски ќе ти е ултра тежок за гледање ако немаш нешто полесно претходно изгледано од тоа кино. Пушти подобро нешто од Звјагинцев како The Return, Elena; или од Сокуров - Russian Ark, Елем Климов - Idi i smotri / биографијата за Распутин (Agony) итн..

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Конечно и јас да го изгледам Inside Out. Филмот е ОК. Не беше ништо wow.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
One city, one night, one take!

Absoutely impressive movie! It was such a unique experience, movie shot in one night, from 4am to 7am. Laia Costa as Victoria deliveres us marvelous acting as a girl trapped in a situation lead by her freedom and love in a city where she is a real stranger! One of my fav of 2015!

дефинитивно иде во мојот топ за 2015 засега, прекрасен филм, штета што не успеа да се квалификува за германски кандидат за Оскар поради тоа што повеќе е на англиски јазик а не на германски! Victoria 9/10 !

:love::love::love::love::love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
Тарковски ќе ти е ултра тежок за гледање ако немаш нешто полесно претходно изгледано од тоа кино. Пушти подобро нешто од Звјагинцев како The Return, Elena; или од Сокуров - Russian Ark, Елем Климов - Idi i smotri / биографијата за Распутин (Agony) итн..
Come and see mi bese potezok od site na Tarkovsky. :D Mnogu jak film!

Subjektivno e toa polesno/potesko. Ne e so 2-30 izgledani filmovi deckoto, ke se snajde veruvam. :D

One city, one night, one take!

Absoutely impressive movie! It was such a unique experience, movie shot in one night, from 4am to 7am. Laia Costa as Victoria deliveres us marvelous acting as a girl trapped in a situation lead by her freedom and love in a city where she is a real stranger! One of my fav of 2015!

дефинитивно иде во мојот топ за 2015 засега, прекрасен филм, штета што не успеа да се квалификува за германски кандидат за Оскар поради тоа што повеќе е на англиски јазик а не на германски! Victoria 9/10 !

:love::love::love::love::love:
Lele go izbrisav, go otepaa so kritiki a imav isposimnato mnogu I otide.

OK, go vrakam na watchlista. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Заебан е овој не го лажи :D

Kajgana Shop

На врв Bottom