Гаспар има направено едни од највпечатливите филмови евер али Love му е ако не и најлош. Да прикаже “сентиментален секс“ баш и не му испадна најуспешно. Очекувано филмов ги имаше тие гаспар-контраверзни сцени ама сепак ... приказната not so much
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Се сложувам за сценариото, имаше недостатоци и дијалозите не беа нешто посебно, ама мене што ме привлече дефинитивно беше таа хемија меѓу тројката главни актерки, секс сцените ми беа океј направени како за еден арт филм. Ме возеше филмот два часа без да трепнам, сакам вакви стварчиња, послаб е од Enter the void во секој случај, а за останатите на Гаспар планирам деновиве. Инаку без превод го гледав, се разбира скоро се`@grande-juve @MyloXyloto denes ste go gledale I dvajcata Love, da ne iskoci prevod?

Enter the Void симнат е од дамна, сигурно ќе се глеа... а и не дека отпишуем режисери после еден глеан филмKoga sme kaj Belluci izgledaj go barem Irreversible od Noe.
I Enter the Void. Dva filma, ne moes mnogu vreme da izgubis, a moze mnogu da smenis mislenje za covekov.![]()

da pogodam... ant-man go ima kasnato mravka?![]()
Вечер кој не гледа фудбал, од 20 часот во Кинотека, Man with a Movie Camera
ремек дело од кадри и монтажа... најдобриот документарец што сум го гледал.

Me zaintrigira i go simnav. Mene mi bese dosaden. Sreka ne trae mnogu.
I pogodi na koja bas scena mi vleze brat mi u soba.
Yup. The umbilical cord.
![]()
не сум го гледал Тарковски.![]()
Тогаш не смееш да даваш оценка за руската кинематографија.не сум го гледал Тарковски.

Wait само 12 филма има? Од кој некој краток и тв филм? Може и пред Нова да го изгледам. Зеркало, Stalker и Соларис ми се познати од претходно и сега ги видов Ивановото детство, Рубљев, Носталгија и The Sacrifice. Имам недеља-две да испразнам малце дискот, па после ќе оди Тарковски маратон.Auf, mnogu ispustas. Eden od najdobrite reziseri, so mnogu kultni filmovi.
Koa ke moes - sednuvaj mu.

Тарковски ќе ти е ултра тежок за гледање ако немаш нешто полесно претходно изгледано од тоа кино. Пушти подобро нешто од Звјагинцев како The Return, Elena; или од Сокуров - Russian Ark, Елем Климов - Idi i smotri / биографијата за Распутин (Agony) итн..Wait само 12 филма има? Од кој некој краток и тв филм? Може и пред Нова да го изгледам. Зеркало, Stalker и Соларис ми се познати од претходно и сега ги видов Ивановото детство, Рубљев, Носталгија и The Sacrifice. Имам недеља-две да испразнам малце дискот, па после ќе оди Тарковски маратон.![]()

Тарковски ќе ти е ултра тежок за гледање ако немаш нешто полесно претходно изгледано од тоа кино. Пушти подобро нешто од Звјагинцев како The Return, Elena; или од Сокуров - Russian Ark, Елем Климов - Idi i smotri / биографијата за Распутин (Agony) итн..
Mnogu jak film!
One city, one night, one take!
Absoutely impressive movie! It was such a unique experience, movie shot in one night, from 4am to 7am. Laia Costa as Victoria deliveres us marvelous acting as a girl trapped in a situation lead by her freedom and love in a city where she is a real stranger! One of my fav of 2015!
дефинитивно иде во мојот топ за 2015 засега, прекрасен филм, штета што не успеа да се квалификува за германски кандидат за Оскар поради тоа што повеќе е на англиски јазик а не на германски! Victoria 9/10 !
![]()