Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Глупо е ради оваа нејзина изјава, да ја реметите за нејзината филмска кариера... а уште поглупо беше кога после изјавата на Копола, Марвел фанс кажуваа дека Кум филмовите биле досадни и не биле ништо посебно... :icon_lol: да, да имаше такви коментари по интернетов на triggered суперхеројски фанови кои ги оцрнуваа филмовите на Копола.
Замисли на истите такви ликови да им пуштиш пример филм на Сержо Леоне каде главните ликови 15 минути се гледаат у лице, и на крај за 2 секунди да се испоубијат меѓу себе. Ќе заспијат уште на третата минута :ROFLMAO:

Денешните фанови на Марвел/суперхеројските филмови е најлесно да ги тригнеш, доволно е да им кажеш дека Авенџерс е глуп филм и ќе почнат да креваат востание :)

па што можат сџв да прашаат, зошто нема жени, зошто нема гејови/лезбејки ликови. Како можеш да бараш такви ликови во мафијашки филм што се дешава дејството у шеести/седумдести? Фак лоџик.

Не знам за што точно треба да те ремети човек.
Дали дека филмот е од 2017 а сега сме 2019 или
затоа што филмот е тешко епско срање.
Се уште си ми многу сомнителен. Сакам да верувам дека си трол но сепак мислам дека едноставно си.. малку.. така.. поразлично ограничен.

Сакав да кажам дека требаше да освои барем еден оскар. Сум го помешал со друг филм кога сум пишувал. Иначе го гледав во 2017 во Бугарија во кино. Али мора ти секогаш да се глупираш со вакви долни коментари. Во крвта ти е.

а уште поглупо беше кога после изјавата на Копола, Марвел фанс кажуваа дека Кум филмовите биле досадни и не биле ништо посебно... :icon_lol: да, да имаше такви коментари по интернетов на triggered суперхеројски фанови кои ги оцрнуваа филмовите на Копола.
Добро сега, и јас не сум Марвел фан па Кум ми беше досаден... А и на Серџо Леоне имам глеано филм-два, знаат да бидат досадни.
Од друга страна имам гледано турски драми од 3 и пол саати па не ми се досадни.

Некој го спомна корејскиот Parasite на форумов (ваљда Злате?), па јас го аднав на листа за гледање и конечно на раат му седнав и го изгледав. Супер е филмот и штета што не е Холивуд синема па ќе помине незабележано кај масите.

Иако на прв поглед така изгледа од постерот, не е артистички borefest туку е двочасовна сатирична драма. Кога филмот заврши ми даде инфо дека е од истиот сценарист од филмот Okja, така да кој не ги гледал двата ете им пакет лесни и оригинални филмови со добри ликови и приказна.

Добар е Parasite, некни и јас го гледав. Почнува лабаво и едно време така подзаминува неочекувано за филмот, a очекуванo за тоа корејско поднебје :D

Да, Parasite ја има типичната Корејска кинематографија. Прилично песимистички филм за социјална нееднаквост.

Не ги сакам многу азијатскиве филмови, пошто глумциве ко јајце на јајце си личат, али скоро го гледав јапонскиов Shoplifters и многу ме бендиса.

Супер е филмот и штета што не е Холивуд синема па ќе помине незабележано кај масите.
Напротив, еден од најголемите кандидати за Оскар годинава е.
Автоматски споено мислење:

Shoplifters ми беше стилски близок до Parasite. Toa e корејското кино.
Речиси идентична приказната е, само во различни сетинзи, жанрови, контексти, држави. Потсетува многу, да. Ама тој е јапонски, не корејски.

Чисто од љубопитност стиснав заби и го гледав новиот Аладин. Може на децата им е интересен ама за мене ова немаше ни 2 посто од шмекот на цртаниот филм. Барем после ова сум одлучен дека нема да го гледам The Lion King и мислам дека ни во иднина нема да погледнам друга live адаптација на легендарните цртани...

Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...

Не ми пречи што е црнец, туку не ми се допаѓа тој глумец да го глуми Гордон. Требаше да си остане J.K. Simmons.

Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...
Не ми пречи што е црнец, туку не ми се допаѓа тој глумец да го глуми Гордон. Требаше да си остане J.K. Simmons.
Се' додека не кастнат албино, трансџендер, нон-бајнари, актер/ка со чироки корени и преживеана дупла ампутација ќе го сметам Холиуирд за недоволно инклузивен.

Логика бе батка. Чим не е јака риба, мора да се шлепа на нечиј грб. А другава ради цицките се пикнала во бизнисот. Тоа е, ниедна нема талент, али бар првава можеме да ја гледаме ради цицките. :D
Пол Дано од друга страна мора да е екстра талентиран, пошто кој би ставил онаква фаца реално во филм ради друга причина.

Мишел беше најдобрата мачка, секси и крипи истовремено. Не дека има и некоја јака конкуренција, Ен е бејби фаца за таква улога, а Хали беше мех во поглупичок филм. И Зои нема да е нешто поарно.

Логика бе батка. Чим не е јака риба, мора да се шлепа на нечиј грб. А другава ради цицките се пикнала во бизнисот. Тоа е, ниедна нема талент, али бар првава можеме да ја гледаме ради цицките. :D
Пол Дано од друга страна мора да е екстра талентиран, пошто кој би ставил онаква фаца реално во филм ради друга причина.

Мишел беше најдобрата мачка, секси и крипи истовремено. Не дека има и некоја јака конкуренција, Ен е бејби фаца за таква улога, а Хали беше мех во поглупичок филм. И Зои нема да е нешто поарно.

Кои цицки ги има Хали Бери? Види ја на 50 години како изгледа, нечурал и тоа.
Halle_Berry_by_Gage_Skidmore_2.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom