Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Абе јас со турскиот онака, колку-толку можам да се разберам (едно од три зборчиња ќе разберам и ќе склопам нешто, па макар и било неточно :P), особено ако зборуваат полека, ама овие зборуваат како навиени. :D

А за Aferim стварно не знам што ви е филмот. Мене не ми е на watchlist.

Инаку Mustang веројатно ќе и донесе номинација, ако не и Оскар на Франција, а Aferim иако е предложен од Романија, мислам дека има исто онолку шанси колку и нашиот Медена ноќ. ;)
We'll see about that.. :icon_mrgr:
Се си мислам дека Бабаи ќе го изгураат до номинација, иако мене ми беше просечен. Според листава што ја видов и што сум слушнал за филмовите, номинација мислам ќе добијат францускиот Mustang, исландскиов Rams, унгарскиот Son of Saul, Babai и уште некој од Афро-Азија или евентуално турскиов Sivas.

Туку за Аферим знам дека нема некоја преголема шанса, ама сакам да го гледам. :icon_mrgr:

Ова ќе биде интересно и Take Shelter и Mud беа добри, особено првиот кој имаше sci fi елементи како и неговиот следен.

We'll see about that.. :icon_mrgr:
Се си мислам дека Бабаи ќе го изгураат до номинација, иако мене ми беше просечен. Според листава што ја видов и што сум слушнал за филмовите, номинација мислам ќе добијат францускиот Mustang, исландскиов Rams, унгарскиот Son of Saul, Babai и уште некој од Афро-Азија или евентуално турскиов Sivas.

Туку за Аферим знам дека нема некоја преголема шанса, ама сакам да го гледам. :icon_mrgr:
Германскиот ќе земе номинација. Германскиот, Mustang и Son of Saul се најголеми фаворити, а мислам дека Оскарот 100% оди во Унгарија.

Абе имаше еден турски филм, бев го начекал дали на оваа тема или другата, ама никако да најдам, значи турски филм хорор, со егзорцизам нешто?

Абе имаше еден турски филм, бев го начекал дали на оваа тема или другата, ама никако да најдам, значи турски филм хорор, со егзорцизам нешто?
Да не е во хорор темата, скролни некој страна 2-3 наназад максимум. Го пиша едно бате.

Германскиот ќе земе номинација. Германскиот, Mustang и Son of Saul се најголеми фаворити, а мислам дека Оскарот 100% оди во Унгарија.
И мене умот ми оди дека ќе го земе Унгарија, не знам зошто. :icon_mrgr:

Hitman katastrofa..kolku se razocarav u pm..
Јас го избришав после пола саат гледање. Kill score е целиот филм налик John Wick, ама овој вториот барем беше добро изведен.

Јас го избришав после пола саат гледање. Kill score е целиот филм налик John Wick, ама овој вториот барем беше добро изведен.
JW vredese samo za soundtrack da gledas a ne drugo. Hitmenov e fail od epski razmeri.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

cca853ed48374e04070cde51566576d3.png

Прејака порака, си ја напишав на лист и ја закачив на паното :icon_mrgr:
Одма да си го гледал филмот!
Ќе решаваш интеграли друг пат :pipi:

Max многу го потцениле, 6.8 оценка на имдб, а ја се изнауживав у филмот.

Заслужува барем осмица

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom