Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ама не го заборавај и Шкртел коа веќе збориме за трчање кон судија, он е #1, не постои 1 утакмица да не го праи тоа, ако не ти се верува пример се двата дуела од Челси-Пул у фа купот, прати ги Чан и Шкртел што праат после секоја спорна ситуација... значи не е толкава разликата измеѓу за да ги исклучуваш едните а другите да ги демонизираме.

Лани беа у Пул Суарез и Стерлинг - одвратни дајвери и плачковци, ама на мене нр ми е толку битно тоа, составен дел од фудбалот е, не е некој нов тренд од пред 10 години..
Озбилен си дека ги спомна баш Џан и Шкртел од цел тим? Па двајцата беа прегазени од Коста пред некоја утакмица.

Што мислиш, каква ќе беше ситуацијата Шкртел да му залепеше ѓон на Коста во гради? Да те потсетам што се деси со Арсенал кога го пецнаа со ѓон во костобран?[DOUBLEPOST=1446378569][/DOUBLEPOST]
Не му пишувај дека нешто си рекол, на форум строго се ПИШУВА. Нема заебанции.
Аууу урлам еј, бешика ми пукна у пичку матер.
Луд си, луд, сфака част.[DOUBLEPOST=1446378718][/DOUBLEPOST]
Klop pocinja da gazi, milo mi e i za Koutinjo zverot, super e ova za liverpul, da bog da vakvi partii da ima vo idnina i da se zaebe utre nekoj da frli 50milki pa na poolcive da im padne sekira u med, Klop da si donese igraci dostojni za crveniot dres i kadarni za sampionski liverpul i konecno i toa da bidne.
Дај боже. АКо ништо друго, барем знам дека им вадиме пари на ѕвездите и потенцијалните ѕвезди, за разлика од...

W

wicked_1

Гостин
Озбилен си дека ги спомна баш Џан и Шкртел од цел тим? Па двајцата беа прегазени од Коста пред некоја утакмица.

Што мислиш, каква ќе беше ситуацијата Шкртел да му залепеше ѓон на Коста во гради? Да те потсетам што се деси со Арсенал кога го пецнаа со ѓон во костобран?
Да да, ама не само за тоа што биле прегазени, него за секое паѓање на Коста на земја трчаа до судијата. Дури и коа Џерард и Коста се бореа, истите Чан и Шкртел летаа накај судијата, пушти ја снимката, коа сите се повлекоа овие отидоа да бараат картони.

Незнам може ќе плачеше :icon_lol:, на истата утакмица претходно изеде шамар од Шкртел коа овај градеше топка, ама не издраматизира многу.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Тери го бојкотирал Мурињо? Тери ќе прави нешто што би му наштетило на Челзи? Се читате што пишувате?

Да, најлогично е да мислиме дека играчите го бојкотираат Мурињо. Но јас сум сигурен дека воопшто не е така. Нешто сосема друго се случува во клубот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Епа ако не е тоа тогаш што е? Другата варијанта е одредени фудбалери преку ноќ да заборавиле фудбал да играат. И во Реал беше така кога ја спука со Касиљас, еве и сега, од инат ги става Кенеди и Лофтус Чик, па и тој Баба, се познава од километар.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тери го бојкотирал Мурињо? Тери ќе прави нешто што би му наштетило на Челзи? Се читате што пишувате?

Да, најлогично е да мислиме дека играчите го бојкотираат Мурињо. Но јас сум сигурен дека воопшто не е така. Нешто сосема друго се случува во клубот.
Тери не, него толку му се можностите во моментов.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Епа ако не е тоа тогаш што е? Другата варијанта е одредени фудбалери преку ноќ да заборавиле фудбал да играат. И во Реал беше така кога ја спука со Касиљас, еве и сега, од инат ги става Кенеди и Лофтус Чик, па и тој Баба, се познава од километар.
Од инат ги става? Вчера Кенеди во 10 минути покажа повеќе него Азар и Оскар цела утакмица. Не гледам што е тука инает. На Баба му требаат утакмици и малце да поработи на поставување, пошто лесно испаѓа од дуел, ама подобро он лево, Аспиликуета десно, отколку Ивановиќ да игра. Лофтус Чик исто така сосема добар во утакмиците во кои играше. Види, Фабрегас е изгубен, Матиќ не е можда дотолку изгубен како Фабрегас али пак не е на ниво, Микел не е калибар за прв тим, вчера у први 25 минути 2 пати изгуби топка на 25-30 метри од наш гол. Па ако не се добри/не им се игра, зошто да не ги пушти помладите?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не знам што е. Не е точно дека ги става од инает. Хазард е катастрофален сезонава. Негови замени на крилна позиција се Кенеди и Траоре. Двајца исклучително талентирани играчи. 60 минути вчера Хазард топка не фати, детево Кенеди за 10 секунди откако влезе во игра, се најде во шанса.
Рахман е единствениот лев бек во клубот. Во ситуација кога Ивановиќ е повреден, Азпиликуета оди на неговата природна позиција, Рахман си оди лево.

Многу порано требаше Мурињо да ги седне на клупа ,,ѕвездите", јас тоа му замерувам.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Од инат ги става? Вчера Кенеди во 10 минути покажа повеќе него Азар и Оскар цела утакмица. Не гледам што е тука инает. На Баба му требаат утакмици и малце да поработи на поставување, пошто лесно испаѓа од дуел, ама подобро он лево, Аспиликуета десно, отколку Ивановиќ да игра. Лофтус Чик исто така сосема добар во утакмиците во кои играше. Види, Фабрегас е изгубен, Матиќ не е можда дотолку изгубен како Фабрегас али пак не е на ниво, Микел не е калибар за прв тим, вчера у први 25 минути 2 пати изгуби топка на 25-30 метри од наш гол. Па ако не се добри/не им се игра, зошто да не ги пушти помладите?
Не ме разбра. Он тера инат на првотимците, односно тука се гледа дека нешто не штима во тимот. Во право е што ги седнува на клупа, али ги седнува зашо овие нејќат да даваат 100% од себе, т.е. го бојкотираат. Не може Кенеди да е боље играч од Оксар/Азар/Фабрегас.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Играчите го бојкотирале , како не , одвај чекаат Мацари или Роџерс да ги тренира . Вон форма се , а зошто, треба некој поупатен да анализира , верувам уште од подготовките за сезоната . Фабрегас бојкотираше некој во Барса , не , се губи неконстантен е . Азар е тотално надвор од форма , исто го игра и за репрезентација . Приказните за бојкотирање се смешни.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
vo pravo e stefan... znavi puknata e zickata pomegju murinjo i del od prvotimcite.
znaci ne zaboravajte deka toa pred se' se profesionalci i vrvni fudbaleri za koi ne e nitu tesko nitu cudno da igraat dobar fudbal... e sega sekoj ima crni serii no takvite serii ne traat dolgo vreme kaj vakvite igraci i treneri. vo slucajot e poinaku ;)

smrdi od glavata (murinjo) koj najnormalno kako sekogas i sekade tera svoj inaet i pravdini pa vaka mu vozvrakjaat.

definitiv.o deka timot e dobar iako eden matic jas nikako ne bi go igral vo.prvi 11 ili pak obi mikel ali toa e toa.

do kraj na sezona ne ocekuvam smena... ili do tolku ako se zaostrat rabotite do polusezona. sepak treba da se ima predvid deka smena na trener ne e zaebancija....

kok togas im garantira na prvotimcite deka ka igraat pak ili drka nema da bidat prodadeni. sepak, klub na multimilioner e ;)

Sent from my GT-I9003 using Tapatalk 2

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
I nie mislevme so Moyes deka del se ufilmani od nasite, proseci drn drn, ama najprvo padna vo oci nebo zemja razlikata vo igrata od LS I PL. Ne moze da gubis od WBA I Newcastle doma a da gi prevrtis Leverkusen, Sosiedad na gosti I da go macis Baern dva saata.

Posle po izjavite ispadna deka Ferdinand I Vidic ne mozele da go smislat Moyes zaso im kazal da go cuvaat Aguero podobro kako Jagielka, na nekoj mu go zabranil cipsot, na tret mu rekol striktno defanziva, ne go poslusal Giggs za nekoj sovet I tn I vo LS si igrale po svoe, kako vo maalski fudbal... Muabetot ne mi e gi sporedam Moyes I Mourinho, tuku deka fudbalerive imaat ega do nebesa I nisto cudo I Murinjo da se ima zakarano so nekoj od Niv I toa za nekoja glupost. Kolkavo moze da bide egoto ke vi ilustriram so najsvez primer - Valdes. Tipot se skara so Hoek a potoa neli I so Van Gaal zatoa sto Hoek mu kazal da izleguva na nafrleni bidejki ova e Anglija. Ovoj odbil I zatoa e vo rezervite. Ubavo kazavte, zatoa I postojat transferi, resenie na problem koe bese najlesno za Ferguson I zatoa bese uspesen 30 godini.

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
не можам линкот да го најдам , имаше веќе една статија во која беше дека играчите "намерно" губеле ради мурињо. ова намерно ми нема некоја логика , но сепак суштината е таа дека има несогласувања меѓу играчиве со мурињо. можеби се започнува од преценетиот хазард , можеби од тврдоглавиов што мисли дека он во никој случај не е крив , како и да е нешто смрди. се надевам дека нема да го избркаат мурињо , интересно е вака :D

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
Па он сам си ги има направено тие несогласувања со играчите, арогантен човек е, егото му е многу големо, не смее никој ѕвездата од чело да му ја симне.
На Оскар,Азар,Фабрегас им падна квалитетот под негово водство.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Во право си, во Реал го саботираа, и си замина од таму. Во Реал некако не кликна од почетокот, Реал никогаш не играл антифудбал и Мурињо во Реал беше огрома грешка за двете страни. Но во Челзи секако не го очекуваше тоа, тимот кој Мурињо веројатно го доживува како свој, и за во кој верува дека секогаш е добредојден.
Оууу, не, многу си грешка. :D

Мурињо во Реал беше најдоброто што му се случи на Реал во изминативе десетина години. Дојде у Реал и воспостави контрола, тоа што го немаше од времето на Дел Боске. Со него Реал конечно доби тренер кој беше на врвот на пирамидата а не само послушник и омекнувач.

Успеа конечно да го оттргне филмот на недопирливи светци кои го имаа некои.
Почна да кења против судиите, што никој немаше муда да го направи претходно.
Тимот гинеше - „сите за еден“.
Глупата шпанска публика се увери дека побитен е резултатот од стилот на игра. Иако Реал со Мурињо НЕ ИГРАШЕ АНТИФУДБАЛ, освен на десетина утакмици во кои мораше. Рекордот за најмногу голови во ЛаЛига и во група во ЛШ е баш на Мурињо.
Најважното, ги тргна двата комплекса кои го маѓепсуваа Реал. Првиот, осминафиналето во ЛШ кое шест години не се помина пред тоа. Вториот и најважниот, ја тргна доминацијата на Барселона во меѓусебните дуели, му ја обели косата на Пеп и го избрка.

Е сеа последната сезона почна домино ефектот. Да беше тоа во друга лига сигурен сум дека ќе се одвиваше подруго. Ама сеа „емотивната“ шпанска публика и членови на друштвото кои всушност решаваат за клубот го одбраа капитенот место него, па после ко што реков почна да се губи и други да му откажуваат послушнот. Со некои и непотребно се р’чна и го подели тимот на кланови.

На крај сепак остави идеална средина за наредниот тренер, фамозната Ла Децима е и делумно по негова заслуга, затоа што Карло само даде final touch на претходната работа на Мурињо.

Сега, тој само ги повтори грешките од првиот престој во Челзи и Реал и годинава, односно ова лето.

Он летово ја загуби титулата. Тоа беше јасно и се наговестуваше само фановите на Челзи не го гледаа, заслепени беа дури до толкав степен што мислеа дека Педро ќе им ја спаси сезоната. Сега е прашање само дали освен титулата ќе ја загуби и работата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom