Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Не е нешто комплицирано според мене.
Со Пајет и Ланзини имаат брз, убиствен контра напад и полесно им е да играат поповлечени и да чекаат контри отколку цел натпревар со посед и иницијатива. Сигурен сум дека Вест Хем сезонава ќе изборат излез во Европа.
И Челзи играат повлечено и чекаат на контри со брзите Азар и Вилиан па не можат да ги совладат Ливерпул и Сити.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
И Челзи играат повлечено и чекаат на контри со брзите Азар и Вилиан па не можат да ги совладат Ливерпул и Сити.
Е добро де, едниот е уигран, жеден тим во солидна форма, другиот е утепан тим со слаба клупа и нула самодоверба.
И повторно ќе напишам, Пајет е доктор по фудбал за било кој играч на Челзи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
Мене најинтересно ми е како тоа он никогаш не е крив. Како тоа играчите никогаш не се криви.. Каде е Хазард оваа сезона? Секогаш криви се судиите .. крива е Ева , крив е теренот

Ова јас коа ќе паднам испит , исти објаснувања :)
Финтата на овој муабет е тоа што порано екипите на Мурињо ретко киксаа, а кога ќе се случеше тоа тој изјавуваше вакви ствари за да го симне притисокот од играчите и да ја префрли дискусијата на сосема трета страна. Е арно ама сезонава направија 180 киксови и овие изјави веќе немаат смисла. Очаен е човекот, јаден, беден, не знае каде тера, на фацата му се приметува од 100 километри.[DOUBLEPOST=1446330743][/DOUBLEPOST]
Втора виолина покрај Суарез.
Меси и Нејмар во Барса се позади Суарез, не па Кутињо во Ливерпул. Неколку пати ова го имаш употребено како контра аргумент за дискусијава али не ти е на место. Плус, Стаџ таа сезона беше ненормален, заедно со Суарез го сочинуваа најдобриот напаѓачки тандем. Не знам кој играч од средина треба да си за да бидеш прва виолина покрај таков тандем.
Се мисли на тоа да биде лидер на делот од теренот каде што игра. Чави на пример беше лидер во Барселона во средниот ред, Јаја Туре исто во Сити, Видиќ беше лидер на одбраната во Јунајтед, а Кутињо може да биде лидер само на КУРОВ. Не знам што е толку болно и тешко да се сфати околу таа нископодвижна грмушка, добар играч е ама околу него не се гради екипа и не може да биде лидер. Психички е слаб, физички исто, иако е ојачан во однос на она што беше во Интер, али океј, нормално е тоа, себичи многу и пар други ствари.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Има некаде стрим на MOTD? Коди-во ми кења нешто на тој плагин...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
@RATM

Не те цитирав, пошо си прав. Испаѓам и Јас дволичен. Мислењето btw ми го избришаа, али беше чисто тролски и плус изритиран од фактот што сите се светци наеднаш во дискусиите. Иначе кога сме кај брат ми, за жал и он мора да преживее нешто, кое и јас рака на срце многу пати сум го. That's all. Да не навлагаме повеќе, мило ми е што има „џандар“ и мене да ме поправи :)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Е добро де, едниот е уигран, жеден тим во солидна форма, другиот е утепан тим со слаба клупа и нула самодоверба.
И повторно ќе напишам, Пајет е доктор по фудбал за било кој играч на Челзи.

Биди сериозен.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.618
Поени од реакции
6.421
Па од вкупно 20 бода што ги имаат, 12 ги добиле на гости против Арсенал, Ливерпул, Сити и Челзи. А на домашен терен имаат само 1 победа и тоа против Њукасл. Останатите изгубени поени им се од екипи како Бурнмут, Норич, Сандерленд, Вотфорд... :D
Па им се поклопија коцките + како што кажа @IgorChete им одговара играта на контри.
Арсенал беа во слаба форма првите кола, последните неколку кола фатија ритам.
А вакви Ливерпул и особено Челзи не е многу за чудење што ги победија. Нив секој може да ги победи. :D

Добра екипичка се, во Пајет добија вистински лидер на теренот а Билич покажува авторитет за сега.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Едно е да коментираш за судиски грешки против тебе коа си на врвот а друго е да ги коментираш вака кога си беда и немоеж два паса да сврзеш на терен.

У првата ситуација тоа ја јача екипата у втората ситуација ја праи поочајна отколку што е...И моментално Мурињо е влезен во тој зачаран круг кај што по навика префрла на судии со тоа што сега со оваа игра и перформанси на Челзи тоа изгледа патетично и полека му се смеат а тоа мислам му ствара огромна нервоза...

Денес им вика на новинарите ќе ви донесам нареден пат наочарите да глеате подобро...:pos: Цела екипа матирана на домашен терен а он им вика не е така не глеате убаво.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Aj тоа, ама ова дека играчите биле под толкав шок по примениот гол 30 секунди по дополнителното време, не му прави никаква услуга. и ливерпул беше оштетен денес со неисклучувањето на Коста, па луѓево не застанаа да играат фудбал.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Aj тоа, ама ова дека играчите биле под толкав шок по примениот гол 30 секунди по дополнителното време, не му прави никаква услуга. и ливерпул беше оштетен денес со неисклучувањето на Коста, па луѓево не застанаа да играат фудбал.
Он на пола минута пред истекот на додатното време беше пред тунелот веќе за соблекувална да иде...

Немора ништо да значи али збори за целата ситуација во Челзи сезона..Нетрпеливост и недостаток на желба емоција и верба.

Мислеше дека е готово,дека ќе оди со предност на полувреме ама не беше готово уствари.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
А играчите на сите други тимови при секоја одлука се вртат на другата страна и ни збор не му кажуваат на судијата.
Донев, сериозни сте со РАТМ кога ги правдате играчите на Челси дека не бил плачковци? Брзо очигледно заборавате како го обиколуваат судијата (најпресно денес со ситуацијата со Лукас), па нели пред некое време (да ме отепаш нема да се сетам со кој беше) кога во една слика 8 играчи од Челси беа сликани каде истовремено ја креваат раката барајќи црвен картон. Не заебавајте, Челси ги има најголемите глумци и плачковци во тимот. Кога набројувате немој да го заборавате и Рамирес. Едни од ретките играчи кои ги почитувам се Ивановиќ, Зума, Матиќ, Реми и Бегович.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Се мисли на тоа да биде лидер на делот од теренот каде што игра. Чави на пример беше лидер во Барселона во средниот ред, Јаја Туре исто во Сити, Видиќ беше лидер на одбраната во Јунајтед, а Кутињо може да биде лидер само на КУРОВ. Не знам што е толку болно и тешко да се сфати околу таа нископодвижна грмушка, добар играч е ама околу него не се гради екипа и не може да биде лидер. Психички е слаб, физички исто, иако е ојачан во однос на она што беше во Интер, али океј, нормално е тоа, себичи многу и пар други ствари.
Лоша е работата чим може таму да ти биде лидер. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom