Game of Thrones

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Незнам дали само мене ми се чини, ама се мислам дека Сер Баристан нема да загини. Некако ептен беше "нагласено" дека Црвот го спаси од смрт, кога спречи да му го пресечат гркланот.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Незнам дали само мене ми се чини, ама се мислам дека Сер Баристан нема да загини. Некако ептен беше "нагласено" дека Црвот го спаси од смрт, кога спречи да му го пресечат гркланот.
ne veruvam koga se kreva kamerata i se menuva pogledot od pticja perspektiva okolu dvajcata ima po 1 m krv okolu niv taka da zalam za dvajcava ne bea losi tipovi

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Е да де, само еден безличен постои во светот на мразот и оганот.

Мене безвеза ми е како ја изгуби раката и се помири со тоа и не презеде ништо околу тоа. Иако него го снајде нешто полошо, но сепак..

Безвезно губење на раката и сеа ми е во ранкот на аматер, одвај се спаси во последната борба што ја имаше во Дорн...

Ама сепак мислам ќе се извлече.
Да се вратеше и да го пронајдеше копилето, да му кини после прст по прст. :)

Не е исто раката на Џејми и раката на некојси...на кој му го заборавив името.
Тој на кого си му го заборавил името го интересно умре, така што Џејми не можеше да се врати и да го делка дел по дел (некој друг тоа го направи за него).

Sons of the Harpy беа побројни и ги навлекоа во заседа. Плус се борат на домашен терен во тесни/темни место што им дава дополнителна предност.
Можеби би им дала предност да им фрлаа ќерамиди, цигли и саксии (полни) на главите, вака лице влице немаат теоретски шанси.
Предноста во бројките е предност само до одредена бројка, се над тоа таа предност се претвора во мана (прашајте некој полицаец кој работал ЈРМ да ви каже).

Во онаа околина по ефективно е да имаш нож него копје.

Народов во мериин е виетконг а синовите се NVA
Озбилно ?? Ај ја ќе ти дадам нож, па ти налетај на мене со копје и штит. Па макар ти имал во група уште дваесет души, а јас само петорица.

Исто ко да кажеш дека напаѓачи со автоматски пушки можат да победат во борба со тенк.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Е да де, само еден безличен постои во светот на мразот и оганот.

Тој на кого си му го заборавил името го интересно умре, така што Џејми не можеше да се врати и да го делка дел по дел (некој друг тоа го направи за него).

Можеби би им дала предност да им фрлаа ќерамиди, цигли и саксии (полни) на главите, вака лице влице немаат теоретски шанси.
Предноста во бројките е предност само до одредена бројка, се над тоа таа предност се претвора во мана (прашајте некој полицаец кој работал ЈРМ да ви каже).

Озбилно ?? Ај ја ќе ти дадам нож, па ти налетај на мене со копје и штит. Па макар ти имал во група уште дваесет души, а јас само петорица.

Исто ко да кажеш дека напаѓачи со автоматски пушки можат да победат во борба со тенк.
Дупло побрз ќе бидиш со нож наместо со копје во 3 метри квадратни. Копјето е идеално за фронтален напад затоа што така ќе ја искористиш должината, потешко е да се браниш со тројно повеќе непријатели што те обиколиле.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Уште да ми објасниш како би ги обиколиле во уличка два-три метри широка.

Тоа ми е мене проблемот со оваа сцена. Ако не се лажам беа седум или девет безгрешни. Истите би можеле да ја блокираат уличката (преминот, тунелот) од двете страни доволно добро за никој да не може да ги обиколи (со два и пол - три метри копја и штитови и оклоп, доволни се тројца да ја блокираат цела улица).

Нарочно поради тоа што противникот нема нити оклоп, нити штитови нити некое оружје кое ќе има домет поголем од копјата (стрели, праќки или слично).

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Уште да ми објасниш како би ги обиколиле во уличка два-три метри широка.

Тоа ми е мене проблемот со оваа сцена. Ако не се лажам беа седум или девет безгрешни. Истите би можеле да ја блокираат уличката (преминот, тунелот) од двете страни доволно добро за никој да не може да ги обиколи (со два и пол - три метри копја и штитови и оклоп, доволни се тројца да ја блокираат цела улица).

Нарочно поради тоа што противникот нема нити оклоп, нити штитови нити некое оружје кое ќе има домет поголем од копјата (стрели, праќки или слично).
Мислам дека имаше видео како ги заобиколија :vrtioci:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Мислам дека имаше видео како ги заобиколија :vrtioci:
Да, но како што ми текнува на почеток кога им влетаа од двете страни не им беа доволно блиску за да овие бидат онеспособени со копје.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Да, но како што ми текнува на почеток кога им влетаа од двете страни не им беа доволно блиску за да овие бидат онеспособени со копје.
Не беа во формација овие и затоа лесно дојде до неефективност на копјето. Нормално ако се утврдат во позиција како фаланга со формација дека нема лесно да ги пробијат, ама вака беа на трчање и ги обиколија пред да влезат во формација

LBJ

Член од
28 март 2012
Мислења
259
Поени од реакции
166
Нема да поживее Валда уште долго после оваа радосна вест :P
Iwan Rheon изјави дека ќе има сцена у оваа сезона шо ќе го напраи Ремзи уште похејтан лик , вајда убиството на Валда е тоа.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не беа во формација овие и затоа лесно дојде до неефективност на копјето. Нормално ако се утврдат во позиција како фаланга со формација дека нема лесно да ги пробијат, ама вака беа на трчање и ги обиколија пред да влезат во формација
Не беа во формација но Unsullied важат за војска која експресно брзо може да влезе во формација.
На сцената Sons of the Harpy кога им влагаат од двете страни првин има мало чекање па послем им се пуштаат.
Unsullied за тоа време комотно можеа да влезат во формација. Овие Sons of the Harpy не се ни 10% од воините какви што се Unsullied.

Последно уредено:

THE-Boss

The Winter is coming
Член од
5 јануари 2014
Мислења
713
Поени од реакции
1.029
Не го гледајте трајлерот за 5 епизода ако не сакате спојлер

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Не знаме какви луѓе се овие sons of harpy, можеби има обучени во нивните редови.
А и plot device беше сцената со цел да покажи дека тешко ќе биде да се справат со маскираниве

Kajgana Shop

На врв Bottom