Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Не беа во формација овие и затоа лесно дојде до неефективност на копјето. Нормално ако се утврдат во позиција како фаланга со формација дека нема лесно да ги пробијат, ама вака беа на трчање и ги обиколија пред да влезат во формација
Не беа во формација но Unsullied важат за војска која експресно брзо може да влезе во формација.
На сцената Sons of the Harpy кога им влагаат од двете страни првин има мало чекање па послем им се пуштаат.
Unsullied за тоа време комотно можеа да влезат во формација. Овие Sons of the Harpy не се ни 10% од воините какви што се Unsullied.

Последно уредено:
Не го гледајте трајлерот за 5 епизода ако не сакате спојлер

Не знаме какви луѓе се овие sons of harpy, можеби има обучени во нивните редови.
А и plot device беше сцената со цел да покажи дека тешко ќе биде да се справат со маскираниве

Море многу воени експерти имало на форумов. Пукаме од експерти во секоја област во државава. Што е битно како се формирале или не се формирале. Тоа се деси и тоа е. Вака требало да направат така требало, оваа формација онаа формација.

Littlefinger си се спрема да стане warden of the north паметно копиле е у пм , чим Санса ја направи у играч нема што неможе да смати затоа за него си навивам уште од прва сезона :icon_lol:.

Уште да ми објасниш како би ги обиколиле во уличка два-три метри широка.

Тоа ми е мене проблемот со оваа сцена. Ако не се лажам беа седум или девет безгрешни. Истите би можеле да ја блокираат уличката (преминот, тунелот) од двете страни доволно добро за никој да не може да ги обиколи (со два и пол - три метри копја и штитови и оклоп, доволни се тројца да ја блокираат цела улица).

Нарочно поради тоа што противникот нема нити оклоп, нити штитови нити некое оружје кое ќе има домет поголем од копјата (стрели, праќки или слично).
Да не спремаш "Сите грешки во Game of Thrones" видео? :D

Не беа во формација но Unsullied важат за војска која експресно брзо може да влезе во формација.
Мене ова ме збуни кога ја гледав сцената. Низ цела серија Unsullied беа прикажани како страв и трепет, сега ги фаќаат во тесно батиња со ножиња што се гледа дека не биле ни во теретана еден ден, а овие со се опрема, копја, се и пак покољ ги направија.
Ќе мора да ја гледам сцената пак, ама вака ми остана во сеќавање.

Unsullied (n)

not small enough :pos:

Ser Meryn оди во Бравос, а е на листата на Арја, should be fun

Ова со Дорн не ме бендисува, многу кратко беше, а се мислам дека Брон ќе го отепаат, оти нели баш кул лик е.
And what the fuck with Melissandre "You know nothing, Jon Snow" o_O

Кога го виде Џејми островот на Бриен :vozbud: Се надевам ќе се видат овие двајцата у иднина

Факинг Питр Бејлиш нема да помине лесно у Кингс Лендинг, таму и така е хаос, и уште ко ќе дознае Серсеи дека ја мажи Санса ќе го кољи

Кое дереџе дојде да неможиш тактика да дискутираш во тема за серија :toe:

nema kritika brat toa e hejt i bogohulie[DOUBLEPOST=1431117744][/DOUBLEPOST]
Мене ова ме збуни кога ја гледав сцената. Низ цела серија Unsullied беа прикажани како страв и трепет, сега ги фаќаат во тесно батиња со ножиња што се гледа дека не биле ни во теретана еден ден, а овие со се опрема, копја, се и пак покољ ги направија.
Ќе мора да ја гледам сцената пак, ама вака ми остана во сеќавање.

Unsullied (n)

nego i bez polovni organi za celosno da se posveteni....i ko ovcicki gi fatija ovie so maskive i fustani pa da mu eam mater da mu eam...

62085621.jpg

OC

Не издржав и ја изгледав на стрим, со солиден квалитет.

Ненормално добра епизода!

Не издржав и ја изгледав на стрим, со солиден квалитет.

Ненормално добра епизода!
Ах ме потсети на старите добри времиња кога можев да гледам Гот на стрим.

Инаку од трејлерот, фацата на Тирион кога го виде змејот беше priceless. Не знам зошто ама јас очекував оваа да биде најдобра епизода до сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom