Game of Thrones

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Море многу воени експерти имало на форумов. Пукаме од експерти во секоја област во државава. Што е битно како се формирале или не се формирале. Тоа се деси и тоа е. Вака требало да направат така требало, оваа формација онаа формација.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.094
Поени од реакции
7.066
Littlefinger си се спрема да стане warden of the north паметно копиле е у пм , чим Санса ја направи у играч нема што неможе да смати затоа за него си навивам уште од прва сезона :icon_lol:.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Уште да ми објасниш како би ги обиколиле во уличка два-три метри широка.

Тоа ми е мене проблемот со оваа сцена. Ако не се лажам беа седум или девет безгрешни. Истите би можеле да ја блокираат уличката (преминот, тунелот) од двете страни доволно добро за никој да не може да ги обиколи (со два и пол - три метри копја и штитови и оклоп, доволни се тројца да ја блокираат цела улица).

Нарочно поради тоа што противникот нема нити оклоп, нити штитови нити некое оружје кое ќе има домет поголем од копјата (стрели, праќки или слично).
Да не спремаш "Сите грешки во Game of Thrones" видео? :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.419
Поени од реакции
25.311
Не беа во формација но Unsullied важат за војска која експресно брзо може да влезе во формација.
Мене ова ме збуни кога ја гледав сцената. Низ цела серија Unsullied беа прикажани како страв и трепет, сега ги фаќаат во тесно батиња со ножиња што се гледа дека не биле ни во теретана еден ден, а овие со се опрема, копја, се и пак покољ ги направија.
Ќе мора да ја гледам сцената пак, ама вака ми остана во сеќавање.

Unsullied (n)

LBJ

Член од
28 март 2012
Мислења
259
Поени од реакции
166

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001

not small enough :pos:

Ser Meryn оди во Бравос, а е на листата на Арја, should be fun

Ова со Дорн не ме бендисува, многу кратко беше, а се мислам дека Брон ќе го отепаат, оти нели баш кул лик е.
And what the fuck with Melissandre "You know nothing, Jon Snow" o_O

Кога го виде Џејми островот на Бриен :vozbud: Се надевам ќе се видат овие двајцата у иднина

Факинг Питр Бејлиш нема да помине лесно у Кингс Лендинг, таму и така е хаос, и уште ко ќе дознае Серсеи дека ја мажи Санса ќе го кољи

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Кое дереџе дојде да неможиш тактика да дискутираш во тема за серија :toe:
nema kritika brat toa e hejt i bogohulie[DOUBLEPOST=1431117744][/DOUBLEPOST]
Мене ова ме збуни кога ја гледав сцената. Низ цела серија Unsullied беа прикажани како страв и трепет, сега ги фаќаат во тесно батиња со ножиња што се гледа дека не биле ни во теретана еден ден, а овие со се опрема, копја, се и пак покољ ги направија.
Ќе мора да ја гледам сцената пак, ама вака ми остана во сеќавање.

Unsullied (n)
nego i bez polovni organi za celosno da se posveteni....i ko ovcicki gi fatija ovie so maskive i fustani pa da mu eam mater da mu eam...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не издржав и ја изгледав на стрим, со солиден квалитет.

Ненормално добра епизода!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Не издржав и ја изгледав на стрим, со солиден квалитет.

Ненормално добра епизода!
Ах ме потсети на старите добри времиња кога можев да гледам Гот на стрим.

Инаку од трејлерот, фацата на Тирион кога го виде змејот беше priceless. Не знам зошто ама јас очекував оваа да биде најдобра епизода до сега.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
" Страв ти е од Валирија? "
" Не. "

Десет метра после муабетот ги преплаши змеј и беа нападнати од скаменети луѓе. Последно време и тие паметни шо мислев дека се почнаа да прат глупи работи (на пример Бриен со стариот кај Винтерфел :facepalm:). Пиратите ако се плашат таму да одат, треба и вие да се плашите. И аман, пак онаков депресивен крај. Прво Селми, сега Џора. Ама самата сцена многу ми се допадна. Don't hate me, but оваа сезона ми е некако послаба во споредба со претходните, ама сцената во Валирија одма ми стана една од омилените.

И Болтонци ми беа многу јаки. Се гледа дека и на Рус му е некако скурчено со Ремзи, ама ај, го трпи некако. Истиот муабет го праеа како Станис со Ширин, само " you are my son " не ја предизвика истата реакција како " you are my daughter " . Шо знам, можи до мене е. Или пак имаше нешто врска со фрлање на бебиња в река, не знам.

Крајно: Мноооооооогу ја мразам жена му на Станис.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Немаше шанси да не биде одлична епизода кога имавме толку многу сцени со Болтони. Сум ви кажал дека сцените во Винтерфел ми се апсолутен фаворит оваа сезона.

Во првите сезони секогаш кога имаше сцени во Винтерфел, имав некое чувство на сигурност, на топлина и семејна атмосфера, каква спротивнпост од сега, Винтрфел е толку сив, мрачен и депресивен. Цело време додека беа сцените со Миранда и Санса, со Ремзи и Теон, на вечерата, бев на штрек дека може нешто страшно да се случи, а таа бабата што и помага на Санса многу ми е creepy.

Валирија и камените луѓе исто беа маестрално изведени, магливо место, руини на античка цивилизација. Епизодата успева да предизвика чувство на страв и неизвеснот подобро од еден куп хорор филмови, секоја чест за тоа.

Значи, самата епизода не ја мрдна толку приказната, но затоа амтосферата беше за десетка, а од промото за наредната епизода гледам се враќаме во King's Landing во сплекарењата и политиката, така што очекувам нареднат епиозда да биде многу посодржајна.

И мораше оној Црвот да преживее за да ги гледаме неговите досадни сцени со Мисанде, минус за тоа од мене. (n)

(y) за реакцијата на Денерис, така мори покажи малце заби, не биди толку кротка цело време. Мада многу брзо реши наместо агресивно пак да се понаша рационално, девојчево ептен абер нема, ни се воде, ни се тера.

Kajgana Shop

На врв Bottom