Game of Thrones

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Според дејствијата што се случуваат околу серсеи и најавата во првата со Серсеи кога беше кај гатачката имам чуство дека оваа сезона ќе оди јабана..
Али пред нејзе требит Томен да го погребат, а после тоа и немат да имат причина за живот пошо е стварно приврзана за децата, а Џејми факинг Ланистер не вервам дека ќе успејт нешто во Дорн..

E

Epsilon

Гостин
Али пред нејзе требит Томен да го погребат, а после тоа и немат да имат причина за живот пошо е стварно приврзана за децата, а Џејми факинг Ланистер не вервам дека ќе успејт нешто во Дорн..
Мене безвеза ми е како ја изгуби раката и се помири со тоа и не презеде ништо околу тоа. Иако него го снајде нешто полошо, но сепак..

Безвезно губење на раката и сеа ми е во ранкот на аматер, одвај се спаси во последната борба што ја имаше во Дорн...

Ама сепак мислам ќе се извлече.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
А што може да превземе околу губењето на раката?[DOUBLEPOST=1430853720][/DOUBLEPOST]
Не верувам дека е коинциденција, ама па и Мелисандре му кажа на Џон Сноу "you know nothing".

E

Epsilon

Гостин
А што може да превземе околу губењето на раката?

Да се вратеше и да го пронајдеше копилето, да му кини после прст по прст. :)

Не е исто раката на Џејми и раката на некојси...на кој му го заборавив името.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Иначе fun thing, нз некој дали запримети. Арја на таа „листата“ што си ја кажува секогаш пред спиење го има Сер Мерин, гадон оној од Kingsguard. И сега Серси го прати него како придружба на Мејс Тајрел, да идат до банката во Бравос. Нема шанси случајно да се погоди баш него да го прати, I sense a plot unraveling :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
seceni jajca i bradavici...za so da dojdat so maski od koza i da gi iskinat ko jagninja so ne videle broba smeski...stvarno...smeski
Sons of the Harpy беа побројни и ги навлекоа во заседа. Плус се борат на домашен терен во тесни/темни место што им дава дополнителна предност.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
seceni jajca i bradavici...za so da dojdat so maski od koza i da gi iskinat ko jagninja so ne videle broba smeski...stvarno...smeski
Во онаа околина по ефективно е да имаш нож него копје.

Народов во мериин е виетконг а синовите се NVA

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
И ја тоа го викам за овие што Баристан го викаат Баристон, Џофри го викаат Џефри, а Виктарион го викаат Викториан.
Едно ниво подалеку се тие кои мислат дека Данаерис се вика Калиси.
И јас сум пишал БаристОн погоре. :sramezliv:

Малку потешко за ова. Едниот беше метро и жилет, два прста повисок од Арја пред 3 години, другиот е двометраш. Едниот ја користеше секоја прилика да се фали кој е и што е, другиот за себе вели дека е никој. Неспоиви ми се некако, ако излезе вака ќе биде најглупавиот момент во цела серија.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846

Малку потешко за ова. Едниот беше метро и жилет, два прста повисок од Арја пред 3 години, другиот е двометраш. Едниот ја користеше секоја прилика да се фали кој е и што е, другиот за себе вели дека е никој. Неспоиви ми се некако, ако излезе вака ќе биде најглупавиот момент во цела серија.
Па и црнецот не личи со Џакахан (како и да се викаше). Инаку тоа што кажуваше кој е може да значи дека може да биде кој сака. Тоа е поентата да си никој за да бидеш кој сакаш, неможе да си една личност, треба да се откажеш од себе си и да си бираш кога сакаш со кого сакаш.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Па и црнецот не личи со Џакахан (како и да се викаше). Инаку тоа што кажуваше кој е може да значи дека може да биде кој сака. Тоа е поентата да си никој за да бидеш кој сакаш, неможе да си една личност, треба да се откажеш од себе си и да си бираш кога сакаш со кого сакаш.
Да се стекнеш со титула Прв меч на Бравос сигурно е потребно многу труд и животна посветеност. Тешко тоа да го постигне еден човек само со едно од своите алтер-ега.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Све дур не мислиш дека Данаерис се вика Калиси, џабе ти е. :)[DOUBLEPOST=1430920863][/DOUBLEPOST]
Иначе fun thing, нз некој дали запримети. Арја на таа „листата“ што си ја кажува секогаш пред спиење го има Сер Мерин, гадон оној од Kingsguard. И сега Серси го прати него како придружба на Мејс Тајрел, да идат до банката во Бравос. Нема шанси случајно да се погоди баш него да го прати, I sense a plot unraveling :)
Мерин ќе биде Раф Срценцето.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
power play со Марџери. Прво братот и го сјеба, сега и дава до знаење дека можи и татко е. Али оваа и се јави на баба е. :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
power play со Марџери. Прво братот и го сјеба, сега и дава до знаење дека можи и татко е. Али оваа и се јави на баба е. :D
Бабата е женска верзија на Tywin. Најјако е Mace Tyrell што си мисли дека е некаков фактор у фамилијата па уште и среќен дека е Master of Coin, само да се биде дел од Small Council. :D

Sand Snakes од тие 2 минути сцени со нив ми делуваат како промашен кастинг. Остај тоа, туку ептен беше cheesy она со главата и копјето. Лол!

Stannis покажува зашто има толку фанови, ова е вистинскиот Stannis а не оној од пред сезона-две, исто како и Jon Snow. Со добро сценарио и без shortcuts ликовите си доаѓаат до израз.

Оваа беше можеби најслабата од досегашните 4 епизоди, што вака кажано не значи дека беше слаба. Напротив.

Kajgana Shop

На врв Bottom