E
Али пред нејзе требит Томен да го погребат, а после тоа и немат да имат причина за живот пошо е стварно приврзана за децата, а Џејми факинг Ланистер не вервам дека ќе успејт нешто во Дорн..Според дејствијата што се случуваат околу серсеи и најавата во првата со Серсеи кога беше кај гатачката имам чуство дека оваа сезона ќе оди јабана..
Мене безвеза ми е како ја изгуби раката и се помири со тоа и не презеде ништо околу тоа. Иако него го снајде нешто полошо, но сепак..Али пред нејзе требит Томен да го погребат, а после тоа и немат да имат причина за живот пошо е стварно приврзана за децата, а Џејми факинг Ланистер не вервам дека ќе успејт нешто во Дорн..
Не верувам дека е коинциденција, ама па и Мелисандре му кажа на Џон Сноу "you know nothing".
А што може да превземе околу губењето на раката?
Sons of the Harpy беа побројни и ги навлекоа во заседа. Плус се борат на домашен терен во тесни/темни место што им дава дополнителна предност.seceni jajca i bradavici...za so da dojdat so maski od koza i da gi iskinat ko jagninja so ne videle broba smeski...stvarno...smeski
Во онаа околина по ефективно е да имаш нож него копје.seceni jajca i bradavici...za so da dojdat so maski od koza i da gi iskinat ko jagninja so ne videle broba smeski...stvarno...smeski
И јас сум пишал БаристОн погоре.И ја тоа го викам за овие што Баристан го викаат Баристон, Џофри го викаат Џефри, а Виктарион го викаат Викториан.
Едно ниво подалеку се тие кои мислат дека Данаерис се вика Калиси.
Малку потешко за ова. Едниот беше метро и жилет, два прста повисок од Арја пред 3 години, другиот е двометраш. Едниот ја користеше секоја прилика да се фали кој е и што е, другиот за себе вели дека е никој. Неспоиви ми се некако, ако излезе вака ќе биде најглупавиот момент во цела серија.
Па и црнецот не личи со Џакахан (како и да се викаше). Инаку тоа што кажуваше кој е може да значи дека може да биде кој сака. Тоа е поентата да си никој за да бидеш кој сакаш, неможе да си една личност, треба да се откажеш од себе си и да си бираш кога сакаш со кого сакаш.И јас сум пишал БаристОн погоре.
Малку потешко за ова. Едниот беше метро и жилет, два прста повисок од Арја пред 3 години, другиот е двометраш. Едниот ја користеше секоја прилика да се фали кој е и што е, другиот за себе вели дека е никој. Неспоиви ми се некако, ако излезе вака ќе биде најглупавиот момент во цела серија.
Да се стекнеш со титула Прв меч на Бравос сигурно е потребно многу труд и животна посветеност. Тешко тоа да го постигне еден човек само со едно од своите алтер-ега.Па и црнецот не личи со Џакахан (како и да се викаше). Инаку тоа што кажуваше кој е може да значи дека може да биде кој сака. Тоа е поентата да си никој за да бидеш кој сакаш, неможе да си една личност, треба да се откажеш од себе си и да си бираш кога сакаш со кого сакаш.
Све дур не мислиш дека Данаерис се вика Калиси, џабе ти е.И јас сум пишал БаристОн погоре.![]()
Мерин ќе биде Раф Срценцето.Иначе fun thing, нз некој дали запримети. Арја на таа „листата“ што си ја кажува секогаш пред спиење го има Сер Мерин, гадон оној од Kingsguard. И сега Серси го прати него како придружба на Мејс Тајрел, да идат до банката во Бравос. Нема шанси случајно да се погоди баш него да го прати, I sense a plot unraveling![]()
power play со Марџери. Прво братот и го сјеба, сега и дава до знаење дека можи и татко е. Али оваа и се јави на баба е.Иначе fun thing, нз некој дали запримети. Арја на таа „листата“ што си ја кажува секогаш пред спиење го има Сер Мерин, гадон оној од Kingsguard. И сега Серси го прати него како придружба на Мејс Тајрел, да идат до банката во Бравос. Нема шанси случајно да се погоди баш него да го прати, I sense a plot unraveling![]()
Бабата е женска верзија на Tywin. Најјако е Mace Tyrell што си мисли дека е некаков фактор у фамилијата па уште и среќен дека е Master of Coin, само да се биде дел од Small Council.power play со Марџери. Прво братот и го сјеба, сега и дава до знаење дека можи и татко е. Али оваа и се јави на баба е.![]()