Game of Thrones

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Скоро сум убеден дека Теон ќе биде егзекуторот овде. Само на чија страна ќе биде е прашањето. Претходната сезона видовме дека го достигнал она што Арја сега се обидува да го направи, а и Грците нам според Ристо Никовски, да го изгуби својот идентитет. Сигурен сум дека Ремзи ќе го употреби него ако планира некоја далавера со Санса. Ќе се надеваме дека ако не курот, барем својот идентитет и меморија би ги повратил па ќе му зарие нож в грб на Ремзи, али тешко изводливо.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Исто како што го разрешија Barristan Selmy а членовите на Kingsguard служат доживотно. Ги сменија обичаите како им одговараше.
Баристан Селми го разреши кралот кој (како функција( и го прогласил за кралев чувар.

Исто како што ги масакрираа Robb и Catelyn по конзумирањето на леб и сол што им гарантираше безбедност.
Лебот и солта е обичај, не е законска обврска, како во реалниот, така и во светот на Мартин. Исто како што убиството е казниво во реалниот и во светот на Мартин, а почнувањето на војна не е (нарочно ако тој што ја започнал е и победник во истата).

Littlefinger и Bolton не се преоптеретуваат многу со закони и формалности...
Затоа Болтон чекаше кралот да го прогласи Ремзи за негов законит син, а не го направи тоа самостојно.

Уште нешто, за да правиш интриги мораш да имаш граници во кои ќе се движиш, а тие граници ги обезбедуваат законите и (во помала мерка) обичаите. Ако имаш беззаконие, по дефиниција не можеш да правиш интриги.

Третава епизода понуди она по што е GoT највеќе препознатлив а тоа се тие интриги и сојузи.
Да се согласувам со ова.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Скоро сум убеден дека Теон ќе биде егзекуторот овде. Само на чија страна ќе биде е прашањето. Претходната сезона видовме дека го достигнал она што Арја сега се обидува да го направи, а и Грците нам според Ристо Никовски, да го изгуби својот идентитет. Сигурен сум дека Ремзи ќе го употреби него ако планира некоја далавера со Санса. Ќе се надеваме дека ако не курот, барем својот идентитет и меморија би ги повратил па ќе му зарие нож в грб на Ремзи, али тешко изводливо.
Ова би било интересно, али не верувам. На овој скроз му е испран мозокот, а и после онаква тортура, логично е што бетер од куче се однесува.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Лебот и солта е обичај, не е законска обврска, како во реалниот, така и во светот на Мартин. Исто како што убиството е казниво во реалниот и во светот на Мартин, а почнувањето на војна не е (нарочно ако тој што ја започнал е и победник во истата).
Обичај е. Меѓутоа, ова е еден од оние обичаи чие прекршување е табу. Гостопримството е обичај, но е и свето. Затоа е огорченоста на Северот е најмногу насочена кон Близначките и затоа Фреј ќе извлече најмалку ќар од таа работа. Убиства, предавства, силувања и сл. рекреативни активности немаа таков ефект каков што имаше црвената журка.
Затоа Мендерли многу елегантно решава одредени недоразбирања и не прави слични грешки

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Ремзи ќе го женат :pos: каков беше на дочекот ка прваче,муцка му ебем

ептен у друго светло го прикажаа ... ми фали оној психо од претходната сезона

али ипак стискам палци да го јаде најгадно од сите,малце варење па дерење на живо ...

Џон звер,од почеток навивам за него и се надевам дека ќе се предомисли и ќе тргне со Станис да им ебе све по список на копилињата

за Планината мислам дека овој екимов ќе експериментира со него и со таа главата од џуџе што и ја донесоа на Серси и ќе го прае нешто као тој џинот у Jack the Giant Slayer

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ремзи не, ама таа девојката негова мајка ќе и плачит на Санса осеќам.

Иначе единствен начит Џон да се осветит е да тргнит со Станис, и јас сакав да се десит то, пошо како председник на ноќнава стража не вервам дека ќе се дешават нешто многу со него па макар и шетачите кога ќе го нападнат ѕидот, ипак Џон е само обичен чоек, и со него и без него немат да имат голема разлика тука.. А за разлика од то да застанит на чело на Северот со Станис многу поќе мојт да излезит до израз неговава улога.. Шо ќе бидит само Мартин знајт.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Ремзи не, ама таа девојката негова мајка ќе и плачит на Санса осеќам.

Иначе единствен начит Џон да се осветит е да тргнит со Станис, и јас сакав да се десит то, пошо како председник на ноќнава стража не вервам дека ќе се дешават нешто многу со него па макар и шетачите кога ќе го нападнат ѕидот, ипак Џон е само обичен чоек, и со него и без него немат да имат голема разлика тука.. А за разлика од то да застанит на чело на Северот со Станис многу поќе мојт да излезит до израз неговава улога.. Шо ќе бидит само Мартин знајт.
Ohridski li e, valiriski li e?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај бе пребацете се во темата за книгите, стварно сте досадни со овие теории кои само некој што читал може да ги постави.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Ај бе пребацете се во темата за книгите, стварно сте досадни со овие теории кои само некој што читал може да ги постави.
Не мислев на книгите и ги немам читано.
Ако си ги гледал внимателно епизодите ќе си сфател што сакав да кажам ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не мислев на книгите и ги немам читано.
Ако си ги гледал внимателно епизодите ќе си сфател што сакав да кажам ;)
Нормално дека ги немаш, тие што ги читале книгите не гледаат да расипат на други. Сфаќам што сакаш да кажеш затоа што ги имам читано книгите. Ама дека на луѓево тука на кои им се гледани 4 епизоди би дошле до такво нешто со мислење, не ме заебавај. Па и уште акроним дека ќе смислат...

не бидете како мали деца, се дискутираат епизодите што прошле.

Kajgana Shop

На врв Bottom