Game of Thrones

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
Од сега не отварам спојлери без претходен преглед од страна на @Ilumious :confused:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Која е бе таа девојка на Ремзи што ја спомнувате сите?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.445
Поени од реакции
30.953
Колку провидно. Чекаа Софи Тарнер да наполни 18 да ја наместат у некоја брутална секс сцена.
2edgy4me. 2intrigue5me.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Изгледа дека ќе треба да се формира нов тим тука.

За оние кои не ја препознаваат, ова е колешката на Мелисандре од Волантес. :) :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Абе не ја викајте другарката на Ремзи ебате, баш убаво име си има, Миранда :love: Ја следам на инстаграм :D

Томен ептен е пиунче еј. Али не, сигурно ќе се дешава нешто многу посериозно меѓу Серси и Марџери, нема да остане само на препукувања. Слутим обид за атентат на една од нив.

(следи history related пост, ако ви скурчи да ме читате за тоа, скокнете го следниов пасус) - Малце ја утињаат поентата на религијата. Пробуваат да го направат времето како fictional среден век, а ја форсираат религијата како некој вид врховен морал, неодвоив од владетелите. Реално, религиите имале таква улога во минатото само поради тоа што биле крупни земјопоседници. Никој од владетелите во тоа време навистина не верувал во нивната божествена моќ, тоа било само средство за манипулација на простата маса. Ми немаат никаква смисла new gods, old gods, high septons, high sparrows и слично, не се глупи луѓето да веруваат во некој кој нема фактичка моќ, никој никогаш не верувал во празни зборови, а и да верувал, не гинел и не се жртвувал освен ако нема некаков доказ или потреба. Единствената религија што има некаква смисла во серијава е верувањето у the red god, пошто видовме дека има нешто у тоа, се дешаваат срања. Такада све друго малце ми го крши филмот, али од друга страна баш затоа мислам дека кој и да ја добие играва на тронови, главна религија ќе стане богот на Мелисандре и на оваа од новата епизода што се појави од Бангкок. Што значи Мелисандре и нејзините фанови имаат bright future според мене :D

Ова што се дешава во Винтерфел е многу тешко да се пресуди како ќе заврши. Мислам дека најголемите сплетки таму ќе се дешаваат, можеби дури и ќе стане де факто центар на случувањето во серијата. Досега цело време тоа беше King's Landing, али ко што гледаме се помалку важни настани се случуваат таму. А Санса еј, човече. Од вториот најголем психопат во серијата, ќе се мажи за првиот најголем психопат. Ги потрефи двајцата :D

Минатата епизода реков дека Џон е моментално најдобриот лик, а оваа епизода стана дупло појак. Тешки одлуки му лежат на патот, стварно се надевам дека нема како тато да заврши. Ако успее све да направи како што треба, со малку среќа, има потенцијал да биде најголем победник во серијава, гледајќи од кај почна до тоа кај може да стигне и што све не искуси при патот кон истото.

Разочаран сум од досегашниот тек на приказната на Арја. И јас очекував таа да е една од поинтересните, ама засега слабо ептен. Хајлајт оф д деј, миење на мртовец. Се надевам ќе се сменат работите.

Се интензивира дејството у секој случај. Очекувам од следнава епизода да се убрзаат работите, ама пошто мислам дека доаѓа ред на приказната на Денерис, па би требало и повеќе време да се посвети на Дорн, можеби тек во петтата епизода ќе видиме некоја поконкретна кулминација на некое од дејствата.

Keep calm and make sure you suck a dwarf's cock :ROFLMAO:

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
(следи history related пост, ако ви скурчи да ме читате за тоа, скокнете го следниов пасус) - Малце ја утињаат поентата на религијата. Пробуваат да го направат времето како fictional среден век, а ја форсираат религијата како некој вид врховен морал, неодвоив од владетелите. Реално, религиите имале таква улога во минатото само поради тоа што биле крупни земјопоседници. Никој од владетелите во тоа време навистина не верувал во нивната божествена моќ, тоа било само средство за манипулација на простата маса. Ми немаат никаква смисла new gods, old gods, high septons, high sparrows и слично, не се глупи луѓето да веруваат во некој кој нема фактичка моќ, никој никогаш не верувал во празни зборови, а и да верувал, не гинел и не се жртвувал освен ако нема некаков доказ или потреба. Единствената религија што има некаква смисла во серијава е верувањето у the red god, пошто видовме дека има нешто у тоа, се дешаваат срања. Такада све друго малце ми го крши филмот, али од друга страна баш затоа мислам дека кој и да ја добие играва на тронови, главна религија ќе стане богот на Мелисандре и на оваа од новата епизода што се појави од Бангкок. Што значи Мелисандре и нејзините фанови имаат bright future според мене :D
Луѓево живеат во свет каде што годишните времиња траат со години, свет со змејови, со џинови, со суштества што фрлаат огнени топки, каде мртвите воскреснуваат по 6 пати, со суштества со моќ да мутираат бебиња, со огромен леден ѕид висок 400 метри, со луѓе со моќ да контролираат животни и свет каде што Марџери е секс-симбол и очекуваш да не веруваат во натприродното?!
Има луѓе што ден-денес не само што веруваат од А до Ш во светите книги туку имаат моќ да контролираат територија од стотици илјади квадратни километри и уништуваат историски споменици стари по 3000 години во нивно име. Во 2015-та. Замисли како било во 1415-та.
А и свештениците од верата на седумте имаат некои моќи, само оние што имаат алка од валириски челик, така мислам спомнаа во History & Lore.[DOUBLEPOST=1430351841][/DOUBLEPOST]Исправка: Кајбрн признава дека никој не направил вистинска магија со векови... веројатно освен него. Се надевам ќе ни го покажат Грегорче Планината. :D

Последно уредено:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Луѓево живеат во свет каде што годишните времиња траат со години, свет со змејови, со џинови, со суштества што фрлаат огнени топки, каде мртвите воскреснуваат по 6 пати, со суштества со моќ да мутираат бебиња, со огромен леден ѕид висок 400 метри, со луѓе со моќ да контролираат животни и свет каде што Марџери е секс-симбол и очекуваш да не веруваат во натприродното?!
Има луѓе што ден-денес не само што веруваат од А до Ш во светите книги туку имаат моќ да контролираат територија од стотици илјади квадратни километри и уништуваат историски споменици стари по 3000 години во нивно име. Во 2015-та. Замисли како било во 1415-та.
А и свештениците од верата на седумте имаат некои моќи, само оние што имаат алка од валириски челик, така мислам спомнаа во History & Lore.[DOUBLEPOST=1430351841][/DOUBLEPOST]Исправка: Кајбрн признава дека никој не направил вистинска магија со векови... веројатно освен него. Се надевам ќе ни го покажат Грегорче Планината. :D

Па баш пошто живеат во таков свет, у што уствари они веруваат? Во каква митологија и натприродна сила им преостанува да веруваат, кога за нив се е реалност? Освен за The Red God, ниедна друга религија нема никаква смисла во серијата.

А за болдираниот дел, токму тоа е тоа што го зборев. Тие што денеска ги прават тие работи, не ги прават пошто веруваат во божествена моќ, не се глупи. Го прават со некаква конкретна цел, а ја користат религијата како маска, манипулација на простата маса која ги извршува тие дела за нив. Мал број на паметни луѓе манипулираат голем број на глупи луѓе, ништа ново под капом небеском :)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
(следи history related пост, ако ви скурчи да ме читате за тоа, скокнете го следниов пасус) - Малце ја утињаат поентата на религијата. Пробуваат да го направат времето како fictional среден век, а ја форсираат религијата како некој вид врховен морал, неодвоив од владетелите. Реално, религиите имале таква улога во минатото само поради тоа што биле крупни земјопоседници. Никој од владетелите во тоа време навистина не верувал во нивната божествена моќ, тоа било само средство за манипулација на простата маса. Ми немаат никаква смисла new gods, old gods, high septons, high sparrows и слично, не се глупи луѓето да веруваат во некој кој нема фактичка моќ, никој никогаш не верувал во празни зборови, а и да верувал, не гинел и не се жртвувал освен ако нема некаков доказ или потреба
Па и религијата на седумте е средство за манипулација. Гледаш какви гревови прави High Septon-от :D Не е баш религиозен човек. Овие Sparrow's се друго. Водени од фанатик и не ја признаваат Септата. Исто така ретко кој што игра на врвот е нешто посебно религиозен.
Освен северњаците, они и имаат поента некоја зошто веруваат.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559

Не го очекував да е толку awkward во реалноста, деновиве се изнагледав интервјуа,премиери.. не знам еднставно што да прам со животот дури чекам нови епизоди, ме изненадија многу од актерите позитивно, се гледа дека се навистина внимателно одбрани и дефинитивно сите се достојни за една епска приказна како Гот.. Инаку за литлфингр конкретно, уште од почетокот ми е многу занимлив лик.. Еден од омилените дефинитивно, не го очекував во реалноста да е толку смирен и повлечен, чудно како ја добил улогата на еден толку самоуверен и комплексен лик.

И за Ремзи да искоментирам, можи е психопат али ми е ненормално згоден :love: За прв пат и љубоморам на Санса :cautious:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
За тие шо не знаеле, да потсетам дека пејач е братов во слободно време :D

Kajgana Shop

На врв Bottom