NBA Фантази I сезона 2017/18

Која екипа ќе биде победник оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    12
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Руди Гоберт треба да земе најдобар играч земен од free agents, 20.1 има просек последниов месец.
Џабе ми е :( И слободни агенти добри фатив (Gobert, Middleton) и на драфтот ми се чини во последната рунда Draymond Green го зедови се за џабе... Повреди + најтежок распоред во лигата и нема ни до плејоф да дотерам. Се префорсирав изгледа со ризиците.

Тоа е оваа сезона лигата далеку појака од минатата и за до плејоф е колеж. Освен team Sazdov кој не ми изгледа дека вопшто беше активен сите други солидно се покажаа...

П.С. За идната сезона можеме малку посложена да варијанта да избереме да биде уште поинтересно. Оваа варијанта на фантази е наједноставна можна, има многу подобри, а веќе не има доволно кои сме уиграни така што нема да е проблем за никој ни посложени комбинации.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Руди Гоберт треба да земе најдобар играч земен од free agents, 20.1 има просек последниов месец.
Whiteside ми е фаворит од тие, кога стиснав ад, Вадија го собра :)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Whiteside ми е фаворит од тие, кога стиснав ад, Вадија го собра :)
Не знам како го заборавив него.

Џабе ми е :( И слободни агенти добри фатив (Gobert, Middleton) и на драфтот ми се чини во последната рунда Draymond Green го зедови се за џабе... Повреди + најтежок распоред во лигата и нема ни до плејоф да дотерам. Се префорсирав изгледа со ризиците.

Тоа е оваа сезона лигата далеку појака од минатата и за до плејоф е колеж. Освен team Sazdov кој не ми изгледа дека вопшто беше активен сите други солидно се покажаа...

П.С. За идната сезона можеме малку посложена да варијанта да избереме да биде уште поинтересно. Оваа варијанта на фантази е наједноставна можна, има многу подобри, а веќе не има доволно кои сме уиграни така што нема да е проблем за никој ни посложени комбинации.

Може да се проба друг формат, ама со 16 играчи да не се изгубиме, на лесниов формат тешко се наоѓа добар играч од free agents, не па на потешките формати.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.958
Поени од реакции
23.477
Тешко дека ќе влезем ја у плеј оф, наредно коло играм со Богота, мада еднаш го тепав годинава!!
Лоша серија ме фати у ПМ, све почна со повредата на Рендолф, месец дна не ми играше, после се наредија, Џру Холидеј еве неколку месеци не игра, у најважен момент ми се повреди Бош, драстично им падна формата на Монта и Кајл Корвер од ол стар брејкот наваму, све малер до малер....
Ајде догодина и ја сум за предлогот на Хсаго да удримо малце покомплицирана лига...

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Може да се проба друг формат, ама со 16 играчи да не се изгубиме, на лесниов формат тешко се наоѓа добар играч од free agents, не па на потешките формати.
Не е муабетот повеќе од 16 да бидеме, туку поинакви правила и поинаков концепт да земеме. Овој е наједноставен можен. Има поинтересни... А бројот на играчи кои ќе ги имаме ќе остане ист.

Има време ќе дискутираме идната сезона. Ќе ги презентираме сите опции...

П.С. Јас па воопшто не мислам дека тешко се наоѓа играч во free agents. Постојано наоѓам некои кои ми се допаѓаат, ама немам кого да отпуштам за да можам да ги земам... Така ми избегаа неколку т.е. свесно ги оставив бидејќи немав кој да исфрлам...

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Другата лига кај шо играм не се рачуна еден мечап една победа како тука туку по статистички категории се гледа. Не знам како се вика, H2H нешто. Дали е потешко не можам да кажам, ако си имаш добри скокачи, стално ќе победваш во таја категорија, ако имаш играчи шо земaт многу шутој, не барај FG%. Е таму играчите со гарбиџ тајм не играат толкава улога колку тука, ама можиме така догодина (здравје :D )

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ова коло налетав на одличните Кромиди на Драгонски
Фала и твоите кромиди не се лоши
, Портланд со Кромидите ќе се бори до крај, таа е неизвесна..
Како бе неизвесна ? :D

А инаку дај не заебавајте, форматов си е добар може вака да си останеме, тамам си е :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Kако бе неизвесна ? :D
По скор бевте блиску не отварав да видам колку играчи имате останато :D
Ако за некој избрзав тоа беше Xsago, таа ќе биде интересна кога ќе видам колку играчи се останати :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.958
Поени од реакции
23.477
Кј немам зар со повреди, кј имам полош распоред од Богота, и на крај она копилено Вајтсајд вчера прае глупости и ќе го казнат 2-3 меча не играње сигурно

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
@Xsago стај си постава за утре бе :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Срање .. ми се повредија двајца од најдобрите играчи Најт и Конели ... плус Хамфрис повреден се на се катастрофа ќе е за мене..

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Срање .. ми се повредија двајца од најдобрите играчи Најт и Конели ... плус Хамфрис повреден се на се катастрофа ќе е за мене..
Мене па прв пат сезонава да ми се склопи цела екипа без повреди ма да еве ги вечер Галинари и Фарид ке одмараат.Незнам колку се повредели Најт и Конли али ке биде занимливо ако се вратат во игра.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Со среќа на сите во плејоф :)
Мислам дека добри шанси за да освои имаат кромидите, бар по мене :D

Kajgana Shop

На врв Bottom