NBA Фантази I сезона 2017/18

Која екипа ќе биде победник оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    12
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Море нека си ебе матер, јас пак во последното коло ќе го пропуштам плејофот

Sent from my iPhone using Tapatalk
И јас заради комбинацијата од противниците да збеснуваат баш во неделите против мене и едно чудо повреди нема да влезам во плејоф, а имам солидна екипа...[DOUBLEPOST=1424794692][/DOUBLEPOST]Во однос на тоа колку им "одело" на противниците...

Најголеми среќлии сезонава досега:

Bitola Glipters
OKC Thunder
Chicago Fire
Portland Trail Blazers
Wadiya Pistons

Најголеми малери досега:

Team Sazdov
Xsago Phantoms
Skopje Lawyers
New Orleans Germans
Bogotta Shutters

Другите 6 се златна средина.

П.С. Допрва ќе биди уште полошо за мене. Во последните две кола играм со Bitola Glipters И Bogotta Shutters.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас исто мислам дека имам солиден тим, ама повредите на клучни играчи ме унаказија ептен. Со оглед дека не играм во плејоф, не прифаќам никакви трејдови како не би појачал одреден тим. Мислам дека така е најфер.
Исто мислам дека Лилард + Метјус се подобри од Буги, ама пак субјективно е, јас ги одбив за Деандре, заради тоа што го кажав погоре.

G

grande-juve

Гостин
морав нешто да напраам, немам слободно место за секојдневно ротирање, плус и Лилард почна да забушава, а ми треба константен ѕвер... И да, откоа го даов Данкан мислам дека не пропушти меч, а до тогаш секоја трета се одмараше, ебате Поповичот ебате :D

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Јас обратно мислам дека во оваа фантази варијанта Лилард + Метјуз е смешна понуда за Казнс. Премалку е....

G

grande-juve

Гостин
Најголеми среќлии сезонава досега:

Bitola Glipters
OKC Thunder
Chicago Fire
Portland Trail Blazers
Wadiya Pistons

Најголеми малери досега:

Team Sazdov
Xsago Phantoms
Skopje Lawyers
New Orleans Germans
Bogotta Shutters

Другите 6 се златна средина.
Тоа е едната половина, другата е кој колку поени освоил:

најмногу:
Bitola Gilipters
Tampa Cannibals
Bogota Shutters
Wadiya Pistons
Portland Trail Blazers

најмалку:
Team Sazdov
Team Filipovik
New Orleans Germans
Skopje Lawyers
Seattle Supersonics

А трејдот не знам колку е смешен, само знам многу посмешни имаше.. плус и двајцата сме сеуште во трка за плејоф, мислам дека е тука некаде.

Последно уредено од модератор:
Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041

најмногу:
Bitola Gilipters
Tampa Cannibals
Bogota Shutters
Wadiya Pistons
Portland Trail Blazers

најмалку:
Team Sazdov
Team Filipovik
New Orleans Germans
Skopje Lawyers
Seattle Supersonics
Муабетот ми беше за тоа кој колку имал или немал среќа со противниците.

А инаку точно е дека со вкупниот број на поени најмногу може да се оцени кој всушност колку бил јак во текот на сезоната. Разликата е што за своите поени си самиот "виновен", за поените на противникот си "среќлија" или "малер".

Член од
26 август 2013
Мислења
172
Поени од реакции
178

најмногу:
Bitola Gilipters
Tampa Cannibals
Bogota Shutters
Wadiya Pistons
Portland Trail Blazers

најмалку:
Team Sazdov
Team Filipovik
New Orleans Germans
Skopje Lawyers
Seattle Supersonics

А трејдот не знам колку е смешен, само знам многу посмешни имаше.. плус и двајцата сме сеуште во трка за плејоф, мислам дека е тука некаде.
Да оваа е другата половина, ама па оваа зависи само од тебе, односно од твојот тим и како го менаџираш од недела до недела. Додека кај другата половина што? Моите играчи не играле добра фантази одбрана таа недела?

G

grande-juve

Гостин
Па затоа ја стално им се дерам на моите да стегнат у одбрана :D. Не, јасно е тоа, али Битола еве убедливо најмногу поени има на пример, а е на листата ко најголем среќлија, па сакав само да не се забораи и другово :)

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
@Xsago многу релативна работа среќен или несреќен тим. Ако мислиш на среќа во смисла ме одминале или не те одминале повреди, тогаш да, или пак некој што го имаш во тим одненадеж годинава ѕвер станал (Кајл Лаури па и до негде Клеј Томсон, овај ко го зедов очекував бааги од него ама не до толку и пријатно ме изненади) тогаш се сложувам ама за останатото статистиката поинаку кажва.
Јас за мене можам да ти кажам пред две кола, изгубив само 6 поени разлика, последниот ден неделата Лу Вилиамс кој шо просек ми носи 15+ поени имаше -5. Исто така еден од поразите што го имам негде на почетокот на сезоната, ми е втор или трет најдобар скор.
Од друга страна се почуствував среќен последново коло пошто изгубив дебело, ама па и богота изгуби па останав на врвот :icon_mrgr:

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
@Xsago многу релативна работа среќен или несреќен тим. Ако мислиш на среќа во смисла ме одминале или не те одминале повреди, тогаш да, или пак некој што го имаш во тим одненадеж годинава ѕвер станал (Кајл Лаури па и до негде Клеј Томсон, овај ко го зедов очекував бааги од него ама не до толку и пријатно ме изненади) тогаш се сложувам ама за останатото статистиката поинаку кажва.
Јас за мене можам да ти кажам пред две кола, изгубив само 6 поени разлика, последниот ден неделата Лу Вилиамс кој шо просек ми носи 15+ поени имаше -5. Исто така еден од поразите што го имам негде на почетокот на сезоната, ми е втор или трет најдобар скор.
Од друга страна се почуствував среќен последново коло пошто изгубив дебело, ама па и богота изгуби па останав на врвот :icon_mrgr:
Не мислам воопшто на повреди, на изненадувања или на изолирани случаи како тој со Лу Вилијамс. Нема никаква врска со тоа, тие работи се составен дел од играта и дел од умешноста на менаџерот.

Едноставно е, само кажувам кој колку поени "примил" во текот на сезоната или не. Ти имаш најмногу постигнати поени во лигата и тоа покажува дека си бил се на се засега најдобар менаџер.

Ама од друга страна истовремено си имал и најмногу среќа затоа што од сите 16 тимови ти си примил најмалку поени. А во фантази тоа воопшто не зависи од тебе, туку едноставно си имал среќа во просек противниците баш во неделите кога играле против тебе да не им оди и да имаат послаби резултати од вообичаените.

Постигнатите поени не ми е целта да ги коментирам. Тие се јасен и единствен показател за колку се јаки тимовите и за тоа никој не може да се буни. Само кажувам дека влијание врз табелата (победите и поразите) имаат и примените поени и дека некои тимови ќе настрадаат заради тоа, а други ќе се усреќат. Најтипичен пример за ова што го зборувам е OKC Thunder. 10ти според вкупниот број на поени, а 6ти на табелата со 10-6 скор. Исто и Њујорк Никс, 3 на табелата а само 8ми по бројот на поени.

Како и да е нема тука никакво местење или сл. Таква е играта. Некој ќе има среќа друг нема да има. Тоа е. Наше е нашите поени да се што е можно повеќе. А за тоа колку противникот ќе има не можеме да знаеме.

П.С. Нека не се лутат газдте на ОКЦ Thunder и New York Knicks, немам ништо против нив само посочувам дека досега тие бил најсреќлии досега. Можеби имаат тешки противници во последните 3 недели и ќе се израмни ситуацијата.

П.П.С. Се ова е за малку да се размрда темата не скокајте :)

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
@Xsago кај јас најголем среќлија бе, од тебе губам со 5 разлика на 2 кола пред крај :D
Абе ѕвер беше буги, ама да му се мочам во 6/19, 9 изгубени и 6 лични. :D Лилард лом ќе прави сега. осеќам :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
После драфтот некој да ми кажеше дека ќе бидам втор по поени во одреден период до сезоната, ќе му се изнасмеев во фаца.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Не мислам воопшто на повреди, на изненадувања или на изолирани случаи како тој со Лу Вилијамс. Нема никаква врска со тоа, тие работи се составен дел од играта и дел од умешноста на менаџерот.

Едноставно е, само кажувам кој колку поени "примил" во текот на сезоната или не. Ти имаш најмногу постигнати поени во лигата и тоа покажува дека си бил се на се засега најдобар менаџер.

Ама од друга страна истовремено си имал и најмногу среќа затоа што од сите 16 тимови ти си примил најмалку поени. А во фантази тоа воопшто не зависи од тебе, туку едноставно си имал среќа во просек противниците баш во неделите кога играле против тебе да не им оди и да имаат послаби резултати од вообичаените.

Постигнатите поени не ми е целта да ги коментирам. Тие се јасен и единствен показател за колку се јаки тимовите и за тоа никој не може да се буни. Само кажувам дека влијание врз табелата (победите и поразите) имаат и примените поени и дека некои тимови ќе настрадаат заради тоа, а други ќе се усреќат. Најтипичен пример за ова што го зборувам е OKC Thunder. 10ти според вкупниот број на поени, а 6ти на табелата со 10-6 скор. Исто и Њујорк Никс, 3 на табелата а само 8ми по бројот на поени.

Како и да е нема тука никакво местење или сл. Таква е играта. Некој ќе има среќа друг нема да има. Тоа е. Наше е нашите поени да се што е можно повеќе. А за тоа колку противникот ќе има не можеме да знаеме.

П.С. Нека не се лутат газдте на ОКЦ Thunder и New York Knicks, немам ништо против нив само посочувам дека досега тие бил најсреќлии досега. Можеби имаат тешки противници во последните 3 недели и ќе се израмни ситуацијата.

П.П.С. Се ова е за малку да се размрда темата не скокајте :)
Италијанското колку ми треба толку :D..Али еднаш се заебав не додадов играч у последен ден и за еден поен мислам со шутерс беше уште ми е криво за тоа коло...
Иначе шала на страна грешка си 4 сум по постигнати поени а за табелата што другите постигнувале против тебе сум во средина така да си направил превид некој.

Инаку си го гледам тимот од лани и не ми се верува колку е подобар во споредба со годинешниов :facepalm: Како сум направил 1006 во една недела не ми е јасно,а годинава 681 ми е највеќе...

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Италијанското колку ми треба толку :D..Али еднаш се заебав не додадов играч у последен ден и за еден поен мислам со шутерс беше уште ми е криво за тоа коло...
Иначе шала на страна грешка си 4 сум по постигнати поени а за табелата што другите постигнувале против тебе сум во средина така да си направил превид некој.

Инаку си го гледам тимот од лани и не ми се верува колку е подобар во споредба со годинешниов :facepalm: Како сум направил 1006 во една недела не ми е јасно,а годинава 681 ми е највеќе...
Не сум воопшто грешка ти гледаш нешто друго изгледа. PF и PA графите од десната страна одвоени кои се се оние кои се битно. Се друго на левата страна е небитно...

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Не сум воопшто грешка ти гледаш нешто друго изгледа. PF и PA графите од десната страна одвоени кои се се оние кои се битно. Се друго на левата страна е небитно...
Aa у реду ја мислев за pts збориш...Во тие две категории сум 8.(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom