Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.729
Поени од реакции
11.564
Rise of the planet of the Apes & Dawn of the planet of the apes..WOOOW..

На првиот му дадодв 9ка на вториот дел 10ка прва во 2015.Не очекував многу од филмовите ама ептен ме изненади какви класики излегоа и првиот и вториот дел.Туку ме интересира дали ќе има 3 дел односо продолжение на филмот?
Ќе има, 2017.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.505
Поени од реакции
33.664
хаха, wot, could you be more desperate? :pos:

И со шестката човекот е многу поблиску до нас отколку до тебе. You will die alone!
Ti da mi kazes so vide u Dracula?

Mylo go eav i Leviathan.. gadno filmce, mislam deka mi e i favorit od stranskive.. sonse winter sleep. Ida recimo mi bese los... ama slabo godinava, duri sporedena so lanskata godina... ne pak postarite.
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.358
Поени од реакции
25.053
Ti da mi kazes so vide u Dracula?

Mylo go eav i Leviathan.. gadno filmce, mislam deka mi e i favorit od stranskive.. sonse winter sleep. Ida recimo mi bese los... ama slabo godinava, duri sporedena so lanskata godina... ne pak postarite.
Има добар торент од Левијатан? И од Ида фрли навака.
 
W

wicked_1

Гостин
ае и јас
@HoT IcE да си знаеш дека у Werckmeister Harmoniеs има отприлика нула динамика, глумата е под унгарската школа и се измешани доста професионалци и аматери, статистите се доста стубови шо му е заштитен знак на Бела Тар и е различно од се шо изгледал у последно време, филмот е граден до една точка 20 минути пред крајот, и има добра музика. Ќе ти требат жифци
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.906
Поени од реакции
84.307
I Origins


Запамтете ги очиве. Ги запамтивте?
Добро, пошто од старт ти го ебаваат филмот со толкава посвета на нив и понатаму сите тензии и трилери засновани на понатамошното дејствие паѓаат во вода, пошто знаеш што ќе се деси.

Филмот според мене може да се подели на два дела, првиот класичен романтичен каде што две души се запознаваат кои по ниедна можна логика не си одговараат нити има некаква објаснива хемија меѓу нив, но сепак си се пронаоѓаат и се заљубуваат. Д-р Иан Греј е научник во класична смисла на зборот, не верува во спиритуални работи и поштува само факти, докази, и статистика, а Софи е спиритуална душа со примесии на вуду тенденции кои не ги видовме целосно. Мора да се напомене дека ликот на Софи беше далеку underwritten и конфузен во споредба со докторот, на моменти заљубена во себеси, заљубена во светот, заљубена во Иан, на моменти пресилна и независна, за следен момент да го побара дечкото да се вселат заедно. Шо знам, ми фалеше уште некоја минута посвета на нејзиниот живот и лик, но кога не се деси, помешано со 24 сати рокот за венчавање и лошото „чувство“ кое го имаше таа дента, се знаеше кон што води дејствието. И тоа не би било толку лошо кога филмот претендира и се заснова на mindfucks и изненадувања (судејќи според драматичните музички секвенци при „the revelations“). Аналогно на тоа никаква емоција не побуди кај мене дешавката со неа а тоа требаше да биде turning point во целата приказна.

Вториот дел од филмот, оној трилерскиот и квази-детективскиот беше малку подобар (но не значи и добар) каде се стави повеќе акцент на науката vs. верата, истрагата во Индија и остали ствари кои малку го забрзаа филмот и ти ствараа непријатно чувство во стомакот дека ќе се деси некое срање кое ќе го смени видикот како го гледаме светот, но ништо од тоа. Од толку обиди, најави и алудирања дека филмот ќе одговори прашања од универзален карактер, или ќе фејлне во обид да ги одговори, на крај филмот заврши со истата точка како што и почна, научно гледано. Тестот кој го правеа на скајп беше мега-глуп, на толку опрема и научни срања тие зедоја сликички да мерат, па нормално нема да погоди чупето, дури и да се работи за истата особа, само со јаготки рането очекувате да биди фокусирано. Очекував повеќе sci-fi, а во филмов не гледам што е sci-fi пошто не ни ни одговорија дека фактички докажаа дека таа е таа. Во случај да потврдија такво нешто, тогаш веќе влегуваме во доменот на sci-fi бидејќи такво нешто нема irl. Точката во која што заврши филмот (во која фактички и почна) беше дека не можеме да бидиме 100% сигурни во едната, ни во другата страна. А тоа го имаме и irl.

Не можам да сфатам зошто е филмов толку хајпнат кога според мене има обид да биде и драма и sci-fi бомбастичен трилер, а фејлна и во двете, или поточно успеа до пола во двете. Што не значи дека има едно цело. Малку хипстерски али да не беше толку напнат и форсиран филмов на социјалниве мрежи и форумов можда ќе даев просечна накај прелазна оценка, а сега има просечна накај негативна. Како работите тука со оценки, без децимали? Ајде 5/10.
Те цитирам да знаеш дека њот ти го хакнал акаунтот за да има подршка на форумов за филмот.... ма да и ти глуп Ilovewot69 ти е ептен предвидлив пасворд.
 
Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Дечки, ви текнува како беа фактите бр.3 и бр.4 во Memento? Или не ги прикажаа?

за ова зборам
 

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.619
Поени од реакции
12.431
Birdman ( or the secret life of Michael Keaton :icon_lol: ) филмов е толку добар шо треба да ги преименуваат Оскарите во Birdman. Неверојатна глума....искинаа...и Китон и Нортон....Едина работа што не ми се допадна
очекував клун да му стават на крајот :D

9/10 оди во мојте all time favorites
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.122
Поени од реакции
8.911
Birdman ( or the secret life of Michael Keaton :icon_lol: ) филмов е толку добар шо треба да ги преименуваат Оскарите во Birdman. 9/10 оди во мојте all time favorites
Што треба да се случи за да му дадеш 10ка на некој филм :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom