Дали би седнале на кафе со некој/а бивш/а?

Dali treba da se ostane vo kontakt so bivsh/a

  • DA treba da se ostane vo kontakt

    Гласови: 209 37,0%
  • NE ne netreba (nikako) da se ostane vo kontakt

    Гласови: 82 14,5%
  • ZAVISI (od sto?)

    Гласови: 274 48,5%

  • Вкупно гласачи
    565

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
E ова прашање е малку тешко...... и зависи од многу фактори.Зависи од тоа како сме се разделиле дали имало кавги до бескрај дали се одело до тој степен дури и очи да си извадиме што би се рекло.Или едноставно се ставило крај бидејки не идело нешто како што треба и двајцата во тој момент сме решиле да се разделиме.Ама тука треба да се спазат и други околности како што се дали тој или јас имаме нови партнери, бидејки не би рекла дека е пријатно да се срекаваат бившите партнери на кафе.Во тие мигови кај тогашните партнери би се јавувало некој сомнеж иако многумина можеби и не би го признале тоа.Затоа според мене најдобро е едно здраво кога ке се сретнеме да не изгледаме ептен како тугинци.
 

DeepPurple

* Belly Fairy *
Член од
16 јануари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
10
Заш да не... Тој мене сега ми е ко најдобар другар
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Сум седнал еднаш на кафе со една бивша, но само еднаш и само зашто имав нешто да ѝ соопштам. Си имаме контакт на месинџери, ама ретко кога комуницираме.

Зависи со која од бившите и зависи зошто. Нема фиксни правила. Јас општо имам принцип да не контактирам со бившите, зашто може да влијаат на сегашните, па тоа влијание гледам да го отстранам. Јасно, ако се видиме во град, по некоја случајност, нема да ѝ завртам грб или нешто, ама нема ни да трчам да се видам со неа.
 
S

SSS-Stolica

Гостин
Ако во моментот сум во врска и да седнам со бившата насамо НЕ!А во присуство на девојка ми(во тој момент), другари итн би седнал зошто да не...:toe:
 

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Во друштво, зошто да не. А да седнам 1vs1, no way.
 

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
524
Па мислам дека тоа е еден чекор до обновување на старата врска, доколку не би имало некоја причина зошто би седнувале на кафе:smir:
 

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Vcera sedev so bivsata nakafe i se bese ok po 4ipol godini vrska raskinavme i sega pak e se ok ne sme zaedno ama toa ne mi smeta i na dvajcata
 

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
да
само зависи дали сегашната женска е љубоморна или не, па од тоа зависи дали ке знае или не
мислам дека многу повеќе мењава дали сте сами на кафе или сте (некогашно) друштво
 
Член од
12 мај 2009
Мислења
9
Поени од реакции
3
Ako vrskata bila "vistinska", togas kako moze da postoi prijatelstvo posle toa? Verojatno sum osamen "primerok", no...sto e toa "bivsha"?
 

vales

master beginner
Член од
29 април 2009
Мислења
53
Поени од реакции
3
Па да, ако врската била стварно врска , каде емоциите биле видно изразени за разлика од денешниве лесни пакет врски , каде правата љубов е задскриена и замаскирана со обострани намери и цели... затоа и повекето од вас можат без проблем да седнат на кафе со бивши . Не била права и вистинска љубов.
Во принцип разведените луѓе не можат да се поднесат , затоа што имало љубов. Па така и врските каде имало љубов таму е и омразата за на крај да се претвори во едноставна рамнодушност - крајна фаза од прекин .
П.С сакајте се искрено :back:
 

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
во име на тоа што сме го делеле додека сме биле во врска , да. сум за кафе со бившата.. мада најчесто тоа ќе се претвори во караница , или секс.
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
хмм па не би седнала на кафе со бивши имам толку пријатели за да муабетам а тука и ми е дечкото не дека бишиот нешо ау го мразам неќам у животот да го видам туку немаме више заедничко за муабетење а и се зависи со кој бивши и како се завршила врската
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Zavisi kako zavrsila vrskata. AKo zavrsila na miren nacin bev kavgi i raspravii onda nema pricina zosto da ne se izleze na kafe. No ako raskinuvanjeto bilo kavgi, razmena na 'nezni' zborovi i slicno togas ne bi ni pomislile na kafe so bivsiot/ta. Ali ako izlezat na kafe tesko deka ke ostanat samo na toa, obicno posle kafeto se zavrsuva so nesto mnogu poveke od kafe pienje.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom