НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos:
10372588_10155026780910277_5240027612210318481_n.jpg

Шо им е бе на чикаго , една купа топки изгубија безвеза и правење фаули без врска ...:jajce:

Чикаго има тим за финале сезонава. Феноменални се на сите позиции.
Уште Роуз да стегне само играта во одбрана.
Батлер е верзија на Каиви Леонард од минатата сезона со таа игра во одбрана и ефективноста во напад.

Смешки е Рондо со шутов ама ајде се искупи со асистенциите и скоковите.

Чикаго стегнаа на крај среќа па си тепаа иначе да продолжеа и они и Хјустон како тие 3-4 минути кога едвај кош дадоа ќе беше комедии до крај кизнајт како ќе завршеше.

Никола :zver::cool:

На крајот трејдот испадна вака:

Waiters во ОКЦ
JR Smith, Shumpert и пик од прва рунда од ОКЦ во Кливленд (топ 18 заштитен)
Амундсон и Кирк од Кливленд, Томас од ОКЦ (сите со негарантирани договори и ќе бидат отпуштени) и пик од втора рунда од Кливленд во Њујорк.

Њујорк се ослободи од договори со кои се приближува до нивото за данокот за луксуз. Плус го ослободија и Далемберт. До крајот на сезоната јасно е, ќе штедат и ќе танкаат. За очекување се уште трејдови од нив.

Кливленд според мене е убедлив победник во трејдот. За Waiters и Пик од втора рунда успеаа да добијат, пик од прва рунда, солиден играч за ротација во Shumpert и играч кој целосно ќе го замени Waiters во Smith. Не ми се верува дека ова успеаа да го добијат за Waiters кој е полунеспособен играч.

ОКЦ не можам да сфатам што прават. Waiters според мене апсолутно не вреди пик од прва рунда. Можеа да најдат подобар играч од него. Поарно Shumpert да го земеа, подобар играч е. Претпоставувам дека ќе служи како некој вид осигурување за Реџи Џексон ама доста чуден трејд во секој случај.[DOUBLEPOST=1420535864][/DOUBLEPOST]Инаку какви пациенти ни се екипитe не Леброн во последно време :)

Во ерата на танкање (последниве 2 сезони), Филаделфија е 3-1 против екипите на Леброн и 21-90 против сите останати :)

Тапа клупа имаат пред се, едино Колисон им е солиден за во одбрана и Џереми Лемб ако изигра една од 100 утакмици како што треба. И оној Пери Џонс исто ко Лемб...

оној Ентони Мороу е добар кога влага од клупа, барем на тие 2-3 утакмици што ги гледав

Како бе Веитерс е полунеспособен играч? :confused: И што добро гледаш во смешникот Џеј Ар Смит....

Како бе Веитерс е полунеспособен играч? :confused: И што добро гледаш во смешникот Џеј Ар Смит....

Тоа пошто Кајри стана таков ѕвер за брзо време, а и сезонава со ЛеБрон изгледа заборавија што играч е Дион. Сепак е млад, во наредниве 3-4 години итоа како ќе стане одличен играч. А за Џеј Ар и ја стварно не знам што гледаат. Ај Шамперт за од клупа е топ, не прави толку проблеми, си ја знае задачата, ама Џеј Ар ? Само уфрлаат уште еден нестабилен играч во и онака вештачки исфорсиран тим. Не гледам како Кливленд се победници со трејдов. Пре би рекол Никси станаа страшни, за 50мил им се намалу salary cap-от од следна сезона, а со Фил таму очекувам да состават страшен тим.

Контролата на топка е најдобра карактеристика на Кари во тој дел од играта е најдобар во лигата барем според мене. Сезонава Кари е сериознен кандидат за МВП и јас се надевам дека ќе ја земе зошто со до сега прикажаното тој најмногу ја заслужува.

wow ... Хокси играат феноменално и по мое мислење имаат шанса на истокот да дојдат и до финале

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom