Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
I Origins - колку преубав филм.
I liked it very fucking much.
9/10

Филмови гледам со англиски превод. Последен пат кога пробував да гледам со македонски превод налетав на сличен проблем. Не работеше Cyrillic но работеше Russian. Јас гледам со MPC-HC. Кажи неколку филма што си ги пробал и линк до нивните преводи (прати ги по пп за секој случај едно време се дискутираше дали и преводите се пиратерија ама тоа беше кога јосоно беше модератор и глумеше лудило сега не е така да моеш и тука да ги стаиш не знам вот која страна ја имаше земено на тоа ама мислам дека веќе ова во заградава е предолго и требаше да ја подзатворам одамна али нема везе ок).
Изгледа до плеерот ќе да е. Пробав со Frozen сега, на КМ Player излегуваат хиероглифи ама на BS Player во ред е кога ќе наместам cyrilic. (y)[DOUBLEPOST=1419841997][/DOUBLEPOST]
I'm just gonna leave this here.
Your politics bore me.
Најјак :D
Изгледа како cool филмче а? А што треба да изгледам пред него за да ми биде познато отприлика што како...?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Изгледа до плеерот ќе да е. Пробав со Frozen сега, на КМ Player излегуваат хиероглифи ама на BS Player во ред е кога ќе наместам cyrilic. (y)[DOUBLEPOST=1419841997][/DOUBLEPOST]
Изгледа како cool филмче а? А што треба да изгледам пред него за да ми биде познато отприлика што како...?
Ај пробај со VLC Player, има добра подршка за кодеци и преводи.

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
[DOUBLEPOST=1419841997][/DOUBLEPOST]
Па баш за филмов не мора ништо да имаш изгледано пред.
Суперхероиве од Марвел во Avengers 3 ќе се борат со овој Танос.:)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
The Think Red Line ме разочара некако. Премногу хаотична структура. Премногу долги непотребни кадри и тупаџиска нарација.

W

wicked_1

Гостин
Само шо го изгледав Eastern Promises, го игнорирав некое време.
Со право сум го игнорирал. Рејтингот му е тотално незаслужен, Виго Мортенсен како добил номинација не ми е јасно.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Со право сум го игнорирал. Рејтингот му е тотално незаслужен, Виго Мортенсен како добил номинација не ми е јасно.
Леле не сум сам!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Еве ќе наведам пример сцената кога едниот детектив и рече на таа детективката демек ај да го уапсиме, врз база на што ќе го апсеа?! Немаа никакви докази, тоа е тоа шо не пали, шо остава впечаток дека приказната не чини.
Дека свежо ми е гледан Gone girl, а пратам детали.
Точно е дека ти можеш да си кажеш дека не ти се допаѓа филмот, нема во тоа да те чепкам, исто и дека Бен Афлек не знаел да глуми и не е нешто wow актер, иако јас мислам дека е добар просек, со оглед на улогите кои ги игра (во филмов не беше он врз кој се водеше целата прича), али ова да го пишеш и да кажеш дека приказната имала фалинки поради тоа, немој жити се. Или воопшто не си гледала криминални серии/филмови, па затоа мислиш вака, не знам.

Мене ми се допадна. Од актери, глума, приказна и се остало, нема да одам во детали. Актерката е бонбона, во секоја смисла, ова е нејзин филм. Крајот уште повеќе мава на психа, да завршеше некако поинаку, немаше да е тоа, тоа. Солидна 8ца има од мене.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Јас само 30 мин издржав, никако не ми беше јасно како има толкав рејтинг а имаше катастрофа почеток

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Gone girl ми е и на мене ми е тазе гледан...
Најискрено најпрво трејлерот го гледав и си го реков следново: какво филмиште, прејако, од мојот омилен жанр ама Бен Афлек во главна улога хммм, ич не ми штима тоа...
Откако го изгледав се демантирав самата себе- па ова е најдобрата улога досега на Афлек барем според мене, за разлика од претходните негови филмови..Некако ме изненади фактот дека баш тој би можел да одигра главна улога во ваков јак трилер...И не знам дали некој друг освен мене го замисли Брус Вилис на негово место во филмот...? :unsure:
Кога сме веќе кај главните ликови и Росамунд беше феноменална, но и споредните не изостануваат, а посебно не онаа на Нил Патрик...
На почетокот кога се случи исчезнувањето гарант многу помислиле дека ова ќе биде еден од оние клише трилер драми кои почнуваат со исчезнување, убиство и сл па цел филм после чекаме да видиме кој е виновникот....Според мене доста оригинално проткаено сценарио кое те држи напнат цели 149 мин, едноставно дејтвијата си поигруваат со психата на гледачот и тоа во неколку наврати и остануваш подзинат иако да бидам реална имаше по некоја мала празнина али занемарлива...
значи празнини според мене пронајдов во делот што се одвиваше во куќата на езерото со безбедносните камери и она со земањето урина од бремената сосетка и сл...
Затоа на филмов ќе му дадам една 8-ка...
И со ова да се надоврзам на "рецензиите" што ги напишала социопатка21 тука на темава..Значи нејзе поентата и е: ејј види сите го форсираат филмов и затоа јас за да се направам интересна и да привлечам внимание ќе идам контра, ама контра без да се наведуват аргументи туку ќе кажувам слаба беше приказна, лоша глума, ауу абе ич не ми се допадна...

Од филм кој жанровски е категоризиран како трилер се бара сериознот и во глума и во приказна, тоа е она што го прави филмот.
А демек овде во глума и приказна имаше НЕсериозност...Епа објасни ни ја...

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Јас само 30 мин издржав, никако не ми беше јасно како има толкав рејтинг а имаше катастрофа почеток
Хаос тежок, ако не ти е гледан A Dangerous Method од Кроненберг ич не го гледај, сака кариерата на Виго Мортенсен да му ја уништи изглеа

H

HoT IcE

Гостин
Дечки мора да се научите да користите спојлер. Пак се губите у простор.
Некој од модераториве нека брише мислењево на Блонди пред да паднат крвишта :D

Kajgana Shop

На врв Bottom