Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не зафркавај, главниов лик Мајкл Џордан врска немаше... апла под просек глума.
Ти зафркаваш, мојот глумечки радар за слаба глума никаков сигнал не прими, а многу е осетлив за таа работа... А тој за јака глума фати две точки.

What cloud?! What cloud?! :pos:

Последно уредено од модератор:
мојот глумечки радар за слаба глума никаков сигнал не прими
Се расипал нешто...

На what cloud се дупнав од смеење ама немаше ништо тука изглумено...

Не зафркавај, главниов лик Мајкл Џордан врска немаше... апла под просек глума.
Јас мислев до мене е нешто, никаде по нетов не видов некој да се жали, мене ми беше како машка Кристен Стјуарт во филмов.

Beasts of No Nation одличен! Приказната одлично ја доловува трансформација на детето низ филмот. Стварно добра нарација. Одлична режија од Фукунага што е патем он и кинематографија во филмов. Сите тие герила ситуации беа одлични. Добар депре филм.

Го гледам чат пат кроз фудбалов на ТВ филмов на Канал 5, македонски ако може таа да се наречи. Колку е очаен нека сиби мајката :D Две прашања ми се вратат: Дали онаа актерска екипа не знае да глуми во филм филм, или пак екипата за снимање абер нема од снимање филм освен приказни?

Ептен некако провидно, лесно и глупаво изведено......

Како е можно Бред Пит да нема Оскар, а сите се тепате за овај очајниов Леондаро?

Лео може вода да му носи на Бред.:P
Бред е една класа подобар актер во секој поглед.
Лео има подобри улоги како тинејџер отколку возрасен актер.

*lost my shit
Има Оскар Бред Пит, ама не во категорија: актер. 12 Years a Slave. ;) Лео нема никаков.

Шегата настрана: едни Алан Рикман, Ричард Гир, Џон Кјузак, Стив Бушеми, Џеф Даниелс, Хју Грант, Изабела Роселини, Мег Рајан, Доналд Сатерленд, Миа Фароу... никогаш не биле ни номинирани. (Па дури и Мерилин Монро - исто :P)

Била номинирана кај Кенеди. :kuracc:
Кај него може и го освоила „оскарот“, who knows?

Туку, што убави два филмски дена си имав јас: последните 5 филма - оскаровци (намерно избрани), сите до сега негледани и сите одлични. West Side Story (1961), Driving Miss Daisy (1989), Gladiator (2000), Casablanca (1942) и Annie Hall (1977). И месецов ми се погоди со филмовиве. Веројатно ќе си продолжам со истиот терк и до Оскарите годинава ќе изгледам барем уште десет освојувачи на Оскар за најдобар филм. За сега - скор од 29 од 87 (т.е. 30 од 88 сосе годинешниот, кој и да е :P), или 33%.

Добра глума на Cate Blanchett во The Gift (2000). Дефинитивно е најдобра.

Прв пат го гледам Keanu Reeves во улога на негативец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom