UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не, уште ништо немам спакувано. Ќе ми треба некој навивач на МанУТД што беше у Бугарска, да навива за Роналдо, да ми даде совет.
Заеби навивач на Јунајтед, ова она, ја ќе ти советувам следното, земи си плус 100-тина евра и правец во некој еротик бар... :)

Добро ти беше ова као бордот му дава отказ. :pos:

Најјако беше кога се спопали Видал пред да го шутне пеналот, со реакцијата кон публиката демек ајде малку погласно, еве го 4-от :pos::pos::pos:

Венгер е добар тренер со лузерски менталитет. А и реално не ради вечерашниов кикс, мислам дека му е време да бега од клубов. Долго време е во истиот, постигнал доста добри резултати и освоил доста титули али нека даде шанса на некој друг, можеби ќе успее. Вака се гледа дека не иде, не може цел живот да се вади на повреди или на немање пари. И други тимови немаат пари па прават добри резултати.

Он за мене е во топ 5 тренери вака по фудбалско знаење и тактички замисли, ама има нешто лузерско во него што не ми дава да го ставам во ист кош со Мурињо, Ферги, Пеп...

NA DEN 4.11.2012 LETO GOSPODOVO, NASIOT LAF MAKEDONSKI FERNADO ALEKSANDAR MKEDONSKI LLORENTE DADE GOL PROTV GRCISTANA GNASNI, EVROGOL KOJ KEESE VRTI SO GODINNI NIZ SITEL I KANAL 5 KAJ LATAS I MILENKO, GOLEMAZASKUGA IMA I NASIOT NIKOLAKOJ IAKO E FAN NA MBILAN,,, SEPAK BEZREZERVNO MUJA DAVA PODDRZKATA NA NASIOT VOJSKOVODEC, KOJ DENES GO NAJJVI PORAZOT NA GRCISTATA POSTIGNUVJKI GO VTORIOT GOL ZA JUVENTUS!!! MAKEDONIJA NA MKEDONCITE, ZAEDNO SMEPOSILNI, SO GORGE, NIKOLA I FERNANDO ALEKSNDAR MAKEDONSKI LLORENTE ODIME NAPRED KON NOVI POBEDI!!!!!!!11

Great success. We'll put our heart and soul into this Champions. #vamoss #ForzaJuve #UCL

10805582_762419757128940_3344254667050071476_n.jpg

LAF MAKEDOSKI :cuc:

Лавот македонски е наш исто колку и голот денес што беше на Љоренте :D

Не сакам пред рука да зборам. Може утре Манчестер Јунајтед ќе извади партија снова па ќе треба да си ги погазам „форите“...

Слободно. Паметен дечко си ти, ке смислиш нешто до утре.

Chelsea manager Mourinho said: “I don’t speak about Liverpool. I speak about myself. If one day I go to a game and I don’t feel I can win, maybe I don’t go. So, normally, against the most difficult opponents, I will try to go with my best team but who knows.

#Дуписиго

Слободно. Паметен дечко си ти, ке смислиш нешто до утре.

Chelsea manager Mourinho said: “I don’t speak about Liverpool. I speak about myself. If one day I go to a game and I don’t feel I can win, maybe I don’t go. So, normally, against the most difficult opponents, I will try to go with my best team but who knows.

#Дуписиго

Ова е истиот тој менаџер кој рече дека тогаш кога ќе го доживее првиот пораз на Стемфорд, ќе оди да слави заради големиот успех кој го постигна, и кога го загуби првиот меч, место ова, плачеше како едно најобични пи*е.

Ова е истиот тој менаџер кој рече дека тогаш кога ќе го доживее првиот пораз на Стемфорд, ќе оди да слави заради големиот успех кој го постигна, и кога го загуби првиот меч, место ова, плачеше како едно најобични пи*е.

Да бе, видиш колку е самокритичен. :D

Иначе, бројки кои ја оправдуваат одлуката на роџерс да извади појак тим против Реал.

- Simon Mignolet has already made more saves in this game than in any other game so far this season.(6)
- Real Madrid had 13 shot attempts in the first half (6 on target), compared to 0 from Liverpool.
- Real Madrid had 13 shots (incl. blocks) in the first half. In Liverpool they had 14 in the whole game

#BestDefenceDisplayThisSeason

Последно уредено:
Венгер е добар тренер со лузерски менталитет. А и реално не ради вечерашниов кикс, мислам дека му е време да бега од клубов. Долго време е во истиот, постигнал доста добри резултати и освоил доста титули али нека даде шанса на некој друг, можеби ќе успее. Вака се гледа дека не иде, не може цел живот да се вади на повреди или на немање пари. И други тимови немаат пари па прават добри резултати.

Он за мене е во топ 5 тренери вака по фудбалско знаење и тактички замисли, ама има нешто лузерско во него што не ми дава да го ставам во ист кош со Мурињо, Ферги, Пеп...

Не брат, не ми текнува на таков што имал подобар успех. Океј, Симеоне со Атлетико и Мурињо со Порто, ама фактот дека Атлетико можеше да ги продаде сите свои играчи за по 30 милиони минимум значи дека Атлетико не беше наивен тим. Кој и како го состави не е битно, Симеоне не беше тој. :) Мурињо океј, си кажа за него. За други менаџери не знам. Тоа на Конте со Јуве не го гледам како поголем успех исто како што и на Алегри со Милан. На Клоп со Дортмунд исто затоа што и тоа беше една успешна генерација. Еве се гледа со друга генерација колку му иде. Али па за разлика од Симеоне он си го прави тимот. И Венгер имаше таква генерација, дури и поуспешна.

Кога сме кај овие тројцава што ги наброи, Пеп сеуште не би го ставил пред Венгер. Океј, Пеп има направено рекордна година, ама тоа беше ултра јака генерација, може најјаката во историјата на фудбалот. Речиси истата генерација и репрезентативно све освои. Во Баерн исто така наследи ултра силна генерација и може ќе го повтори истиот успех, ама пак не би го ставил пред Венгер и особено не пред Анчелоти додека тоа не го докаже на друг начин. Венгер е лимитиран тактички како тренер, он е повеќе за друга функција во еден клуб. На него најсличен е Ферги, другиве се баш тренери.

Пеп не би го ставил пред Венгер... смешки. Што треба, да освои ЛШ со Лудогорец за да конечно се признае дека е тренериште? Јес да е тврдоглав за што многу пати го имам пцуено, ама да не го ставаш пред Венгер е лудило.

Наследил ултра јаки генерации и ај немаат потреба тие тимови од тренер. Па тие тимови се потешки за менаџирање него Арсенал. Еден Робен игра како у најдобрите години, а извадија маабети дека под Пеп ќе си одел пошто не сакал себичњаци. Да не зборам и за Милер исто пошто збореа дека е скаран со топка, а Пеп нејќел такви, сакал тики-така. Лани личеа малку на тоа тупење, оваа година е далеку од тоа, скоро исто како под Јуп, само надградено со Лева, а БЕЗ Швајни, Мартинез и Тиаго. Ја не знам кој друг тим у светот ќе има ваков скор со толку повреди. Па еден Јуп има измислено фудбал за Венгер... Изедоа Баерн ќутек лани у полуфинале ЛШ, ама верувам дека ја има научено лекцијата веќе и се надевам дека ќе го видиме тоа понатака у ЛШ.

Последно уредено:
Не брат, не ми текнува на таков што имал подобар успех. Океј, Симеоне со Атлетико и Мурињо со Порто, ама фактот дека Атлетико можеше да ги продаде сите свои играчи за по 30 милиони минимум значи дека Атлетико не беше наивен тим. Кој и како го состави не е битно, Симеоне не беше тој. :) Мурињо океј, си кажа за него. За други менаџери не знам. Тоа на Конте со Јуве не го гледам како поголем успех исто како што и на Алегри со Милан. На Клоп со Дортмунд исто затоа што и тоа беше една успешна генерација. Еве се гледа со друга генерација колку му иде. Али па за разлика од Симеоне он си го прави тимот. И Венгер имаше таква генерација, дури и поуспешна.

Кога сме кај овие тројцава што ги наброи, Пеп сеуште не би го ставил пред Венгер. Океј, Пеп има направено рекордна година, ама тоа беше ултра јака генерација, може најјаката во историјата на фудбалот. Речиси истата генерација и репрезентативно све освои. Во Баерн исто така наследи ултра силна генерација и може ќе го повтори истиот успех, ама пак не би го ставил пред Венгер и особено не пред Анчелоти додека тоа не го докаже на друг начин. Венгер е лимитиран тактички како тренер, он е повеќе за друга функција во еден клуб. На него најсличен е Ферги, другиве се баш тренери.
Како бе не го гледаш тоа на Конте како поголем успех. Во што се толку подобри Клоп и Симеоне? Немаат ни повеќе титули, ако гледаме вака површно, а камоли па да навлагаме во каква ситуација бил клубот и слично.
Конте го направи истото што и твојот мил и драг Венгер, титула без пораз, и тоа во неговата прва сезона, со МНОГУ послаби играчи од тие што ги имаше Венгер.
Прилично сум сигурен дека таа генерација на Венгер што ја спомнуваш има помалку освоено од оваа на Конте.

За вториот дел,
И претходните тренери на Барса ја имаа сржта на тимот на Барса, Меси, Валдес, Чави, Иниеста, Пујол, па не направиле ништо посебно.
ГРЕВ е да се омаловажува успехот на Пеп, човекот со 18 играчи у прв тим успеа да освои се што може да се освои во првата сезона во клубот(втора негова во кариера како тренер).
И не е само таа сезона, во 4 години има 15 титули освоено, нешто што во денешни услови е вонземјанско.

И јас го сакам Венгер, посебно ради тоа што форсира убав фудбал(барем до пред 2-3 сезони), и се тоа го правеше со многу млад тим.
АМА, се бараат резултати.
Резултати што ги нема, дали е веќе застарен тип на тренер, што реално мотивацијата не му е некоја јака страна, дали тактички нема некои иновации, незнам, ама старчето моментално ништо не прави во Арсенал, тоа е факт.

Добро е што се менуваат натпреварите, еднаш се игра вторник а наредно коло во среда па еднаш Рома му покажува на Ливерпул како се игра, а сега Ливерпул на Рома. :D

Како бе не го гледаш тоа на Конте како поголем успех. Во што се толку подобри Клоп и Симеоне? Немаат ни повеќе титули, ако гледаме вака површно, а камоли па да навлагаме во каква ситуација бил клубот и слично.
Конте го направи истото што и твојот мил и драг Венгер, титула без пораз, и тоа во неговата прва сезона, со МНОГУ послаби играчи од тие што ги имаше Венгер.
Прилично сум сигурен дека таа генерација на Венгер што ја спомнуваш има помалку освоено од оваа на Конте.

За вториот дел,
И претходните тренери на Барса ја имаа сржта на тимот на Барса, Меси, Валдес, Чави, Иниеста, Пујол, па не направиле ништо посебно.
ГРЕВ е да се омаловажува успехот на Пеп, човекот со 18 играчи у прв тим успеа да освои се што може да се освои во првата сезона во клубот(втора негова во кариера како тренер).
И не е само таа сезона, во 4 години има 15 титули освоено, нешто што во денешни услови е вонземјанско.

И јас го сакам Венгер, посебно ради тоа што форсира убав фудбал(барем до пред 2-3 сезони), и се тоа го правеше со многу млад тим.
АМА, се бараат резултати.
Резултати што ги нема, дали е веќе застарен тип на тренер, што реално мотивацијата не му е некоја јака страна, дали тактички нема некои иновации, незнам, ама старчето моментално ништо не прави во Арсенал, тоа е факт.
Vo mnogu poslaba liga

Ќе биде интересно во осминафиналето пример Леверкузен да се паднат со Јуве или Ливерпул.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom