Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Искoментирaв сaмo при крaј нa првo.Живци јoк
Лoшa пoстaвенoст oд Рoџo вooпштo.
И Сaкo и Лoврен,и Мaркoвиќ и Хендo и Кутињo...бледo сите.
Не мoжеa oдбрaнaтa дa им јa прoбијaт.Слaбa циркулaцијa нa тoпкa,среден ред немaше.
Астoн Вилa.АСТOН ВИЛА.

Не бре “срце“...твоите живци попуштија. Што е со живците на Маркович....деби...адреналин...итн итн...

Средината беше целиот проблем...односно...Каптанот и Хендо.

Знам дека Хендо беше насекаде...но сигурен сум дека не беше таму каде треба.
Не е проблемот во него колку што е проблемот во Каптанот....едноставно неможе да игра тој со партнер...мора да биде сам.

Роџерс ако сакаше да го одмара Стерлинг и да менува добитен систем...мораше новиот систем да биде пред се сигурен....а не добитен.

@Dimitar_84
моето миселње за џерард не дека е оформено оваа утакмица. само сеа спомнав.
џерард даваше голови од 50 метри, од шала. сеа едвај подава на таа далечина. од дамна, веќе неколку години со ред го има спуштено неговото ниво на игра, нема поента да биде гледан со исти очи. тоа е реална констатација, без никаква намера да се омаловажува се што дал за Ливерпул.

учинок во игра е тоа што се вреднува.
џерард веќе не трча. факт. земи и статискика, или едноставно гледај.
експлозивност и безкомпромисност, шут, лизгачките стартови (чисти) долгите топки и лидерски способности беа неговите најдобри особини.
моментално ги поседува само последните две. денес му играа фластер. толку. лимитиран е. и тоа трета утакмица по ред пол лабарт му игра фластер и роџерс сеуште не може тоа да го увиди. и мене ме боли, не дека не. сеуште има квалитет, пошто е светска класа, но само повремени блесоци. малку е тоа за амбициите на ливерпул. тоа е мое мислење.

главно: ако ти мислиш дека џерард има иднина во овој тим, јас не мислам така. почитувај различно мислење. тоа е се.

мурињо се ослободи од лампард, кол, чех, на ред е и тери. иконите на челзи. се мора. тешко е, ама се мора. поголемиот дел овде од нас не знае за ливерпул без џерард, кога-тогаш таа слика мора да се смени. тоа на сите ние е јасно. јас викам што побрзо тоа подобро.

далеку од тоа дека он е крив за денешниов пораз. тоа воошто не беше поентата на моето мислење околу џерард. пред се беше во генерална смисла.

Одамна не сум го обвинил Роџерс за пораз, али оваа ја утна скроз. Не утепаа тактички и тоа е тоа. 90 мин. без конкретна идеја како да се даде гол.

Ви го читам мрчењето за капитенот...излеа не сме ја глеале истата утакмица, може да си ја прегледате уште еднаш и да ги видите сите топки кои Џерард ги упати напред, сите пасови без грешка одиграни. Да се снаоѓаа напред малце подобро, голема е веројатноста сеа да стававме сите :drk::drk::drk: за некој пас од Џерард.

Иако примивме гол ради грешка у одбрана, мој заклучок е дека одбраната беше солидна, иако е тешко во пораз да се наоѓаат позитивни ствари, сепак не мислам дека до толку беа дупка сите ко шо ги праите. Гарант Ловрен и Сако се играчи со најмногу направени пасови. Не знам шо повеќе да дискутираме. Немавме среден ред цела утакмица, мое мислење е дека Џан или Ален ќе беа покорисни оваа утакмица на сметка на некој од офанзивците. 4-2-3-1 е формација што мене лично многу ми се свиѓа, но знаејќи ја играта на Вила и колку се имаме измачено претходните утакмици, требаше поинаку да се пристапи. Добро ми текнува лани на првата утакмица против АВ кога, со многу дефанзивна и затворена игра успеавме да победиме и ако не грешам баш тогаш Роџерс рече дека тоа било единствен начин да се победи таа утакмица.

Како заклучок, тактички промашена партија, нешто налик онаа ланската против Челзи, само очигледно не поработиле на случајот во тренерскиот тим на Ливерпул па повторно гледавме безидејна игра, кога едноставно никој не знаеше како да ја доближи топката поблиску до гол и повторно гледавме очајни удари од далечина кон крајот на утакмицата.

За разлика од порано кога при порази многу често сум пцуел играчи заради нивната неспособност, сега верувам во квалитетот на играчите, само мора од утакмица во утакмица да се влага со подеднаква сериозност и со ладна глава и најбитно, со идеја како да се победи. Тимска и испланирана игра а не солирања и покажување на индивидуалниот талент.

Стариџ ќе ни фали, ама искрено не знам колку ќе ни помогнеше денес...

Oкеј(y)
Ќе гo видиме Мaркец пoнaтaкa ;)
И,пoштеди ме oд "срце" муaбетите. Пoшo изглеa никoј друг не се нервирaл oсвен мене,еве не знaм.
Имaвме тежoк ден, aли ќе биде пoдoбрo.

Не бре “срце“...твоите живци попуштија. Што е со живците на Маркович....деби...адреналин...итн итн...

Средината беше целиот проблем...односно...Каптанот и Хендо.

Знам дека Хендо беше насекаде...но сигурен сум дека не беше таму каде треба.
Не е проблемот во него колку што е проблемот во Каптанот....едноставно неможе да игра тој со партнер...мора да биде сам.

Роџерс ако сакаше да го одмара Стерлинг и да менува добитен систем...мораше новиот систем да биде пред се сигурен....а не добитен.

Одамна не сум го обвинил Роџерс за пораз, али оваа ја утна скроз. Не утепаа тактички и тоа е тоа. 90 мин. без конкретна идеја како да се даде гол.

Ви го читам мрчењето за капитенот...излеа не сме ја глеале истата утакмица, може да си ја прегледате уште еднаш и да ги видите сите топки кои Џерард ги упати напред, сите пасови без грешка одиграни. Да се снаоѓаа напред малце подобро, голема е веројатноста сеа да стававме сите :drk::drk::drk: за некој пас од Џерард.

Иако примивме гол ради грешка у одбрана, мој заклучок е дека одбраната беше солидна, иако е тешко во пораз да се наоѓаат позитивни ствари, сепак не мислам дека до толку беа дупка сите ко шо ги праите. Гарант Ловрен и Сако се играчи со најмногу направени пасови. Не знам шо повеќе да дискутираме. Немавме среден ред цела утакмица, мое мислење е дека Џан или Ален ќе беа покорисни оваа утакмица на сметка на некој од офанзивците. 4-2-3-1 е формација што мене лично многу ми се свиѓа, но знаејќи ја играта на Вила и колку се имаме измачено претходните утакмици, требаше поинаку да се пристапи. Добро ми текнува лани на првата утакмица против АВ кога, со многу дефанзивна и затворена игра успеавме да победиме и ако не грешам баш тогаш Роџерс рече дека тоа било единствен начин да се победи таа утакмица.

Како заклучок, тактички промашена партија, нешто налик онаа ланската против Челзи, само очигледно не поработиле на случајот во тренерскиот тим на Ливерпул па повторно гледавме безидејна игра, кога едноставно никој не знаеше како да ја доближи топката поблиску до гол и повторно гледавме очајни удари од далечина кон крајот на утакмицата.

За разлика од порано кога при порази многу често сум пцуел играчи заради нивната неспособност, сега верувам во квалитетот на играчите, само мора од утакмица во утакмица да се влага со подеднаква сериозност и со ладна глава и најбитно, со идеја како да се победи. Тимска и испланирана игра а не солирања и покажување на индивидуалниот талент.

Стариџ ќе ни фали, ама искрено не знам колку ќе ни помогнеше денес...

Изгледа не сме гледале иста утакмица!
Единствените пасови, на Капетанот беа во страна на Манкиљо..... И ништо друго.
Но не беше тоа слабоста...

ovoj rodzers istata greska od lani i na ista finta go faka vila, samo togas mislam nereseno uspeaa da izvadat posle brzi 0-2. abe identicna greska pravi od start i sega go kostase poraz...

on ne treba da otstapuva od formacijata sto ja igrase lani, klasicna 433 i toa e toa, sega ima mnogu ofanzivni igraci, i napagaci, i pak ko i lani se obide da izvede nekoj uber ofanziven tim i nekoja modificirana 4-4-2, 4-2-3-1 seedno ( isto bese i lani i pak istiot muabet go isteravme ), so 4ca igraci koi vrska si nemaat od odbrana a napred se ugusija, vo vakov format hendi i gerard ne postoea na teren. I nemojte da mislite deka ako eden tim ima 10 ofanzivci deka pod difolt napagacki ke igraat i ke se poturaat od golovi, sredinata e klucot tuka a denes sredina nemaa, najidealniot balans lani si go najde rodzers vo taa 4-3-3 formacija i toa bese toa, on pak eksperimentira, tie eksperimenti lani go kostaa titula, kasno pocnaa da gazat i se stavija vo situacija da ne smeat da kiksnat, da igraat bez joker i kako sto si e redot ete se liznaa na krajot za zal.
Ne mi e jasno, lani konecno uspea da si ja najde dobitnata formula i eve go pak sega eksperimentot za da na kraj pak da si se vrati na 433 sistemot, taka ke bide garant.

daj nek se opravi, ima mesto za site vo timov, neka si tera 4-3-3, ima kupovi, ima LS, ke se iznaigraat site.

Незнам за вас али мене уште ме држи еуфорија што ги тепавме Швајцарија пред некој ден. Такада денешниов пораз и не го сфаќам сериозно. Битно на Европско и Светско да се пласираме,другото само ќе си дојде.[DOUBLEPOST=1410651857][/DOUBLEPOST]
ДА... мечов беше загубен со Роџерс и неговот тактизирање..

Поразов...целиот на Роџерс....но поединци помогнаа....И ТЕ КАКО ПОМОГНАА!

Пластичен си брат,Роџерс го плукаш.. ова сите граници ги преминува. :D[DOUBLEPOST=1410651997][/DOUBLEPOST]
Одамна не сум го обвинил Роџерс за пораз, али оваа ја утна скроз.

Зар и ти сине Бруте:D

Брат Ловрен е крив... и Џонсон.:):)

Последно уредено:
Немавме натпросечен играч, то је факт. Балотели исто како Стариџ не може сам напред. Изгубени кокошки ќе бидеме на сите утакмици кај што они двајца нема да играат. За жал тоа е реалноста.

Немавме натпросечен играч, то је факт. Балотели исто како Стариџ не може сам напред. Изгубени кокошки ќе бидеме на сите утакмици кај што они двајца нема да играат. За жал тоа е реалноста.

Рики ајде ти кажи да не кажувам јас пак. Сезоната е ... ? :):)

Ако некој очекува инстант успех од екипава, се заебал гадно. 9 нови играчи нема да се воиграат во 5 утакмица па мајка Јана нека е. Толку од мене, и само продолжете да ги критикувате сите, токму тие истите на кои ќе свршувате против Лудогорец и Вест Хем со разно-разни епитети покрај нивните имиња.

Епа уште Лудогорец да не ги тепаат и можат комотно да закажат припреми за наредната сезона:D[DOUBLEPOST=1410653309][/DOUBLEPOST]
Ако не пројдеме групи у ЛШ... ќе биде :D

Англија важно да тепа,друго све е пролазно :)

Не може бе. Не смееш да изгубиш од Астон Вила. Нема оправдување, нема муабет. Нема губење од вакви екипи. Заушки и клоци у соблекувална. Не смее да се дешава ова. Смее ако си manure или Саутемптон. Коа играш у Ливерпул не е дозволиво. Ако не ќе се облечеме сите у розево и ќе танцуваме под месечината дур се смешкаме и викаме се е супер. Тимов мора да се среди, а денеска видовме многу дупки. Роџерс сите си ги купи, денешниов состав освен двајца играчи (Хендо и Џерард) беше целосно негов, мора да ги подреди ко што треба. Баш од таа причина на негова глава паѓа поразов. До крај на месецов се треба да се победи, вклучувајќи го и Мерсисајд дербито.

Не може бе. Не смееш да изгубиш од Астон Вила. Нема оправдување, нема муабет. Нема губење од вакви екипи. Заушки и клоци у соблекувална. Не смее да се дешава ова. Смее ако си manure или Саутемптон. Коа играш у Ливерпул не е дозволиво. Ако не ќе се облечеме сите у розево и ќе танцуваме под месечината дур се смешкаме и викаме се е супер. Тимов мора да се среди, а денеска видовме многу дупки. Роџерс сите си ги купи, денешниов состав освен двајца играчи (Хендо и Џерард) беше целосно негов, мора да ги подреди ко што треба. Баш од таа причина на негова глава паѓа поразов. До крај на месецов се треба да се победи, вклучувајќи го и Мерсисајд дербито.

Да сум модератор има да ти налупам казнени, да не ти текни уште еднаш да ги спомниш. Искомплексиран. Во вака бледа утакмица најде пак нив да ги спомниш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom