Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Не пишува ли таму и на судии колку кеш имате фрлено:icon_lol:
Пишува. Вика: „...нешто помалку од вредноста на Емирати“.
Арно шо ти текна да прашаш, Емирати чинел £390 000 000, или малце повеќе од разликата погоре. Можиме и стадионот да ви го купиме со париве шо ни остануваат. :icon_lol:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.797
Пази ова:

Потрошени пари од страна на Челзи на нови играчи, почнувајќи од сезоната 2003/2004 кога Абрамовиќ го купи клубот - £899 159 000.

Потрошени пари од страна на Манчестер Јунајтед на нови играчи, почнувајќи од сезоната 2003/2004 - £519 950 000.

Ова се пари потрошени до моментов. Еве да речиме дека Ди Марија ќе се официјализира за скоро па да додадеме + £63 900 000 на контото на Јунајтед = £583 850 000.

Разлика: £315 309 000.

Во превод, за да ве стигниме во трошењево ќе треба да ги купиме: Герет Бејл - £85 300 000, Кристијано Роналдо - £80 000 000, Давид Луиз - £50 000 000, Царо Видал - £50 000 000, и со кусурот од ситни £50 000 000 да ви го купиме рекордот ваш Торесита.

Патем, освоени ПЛ титули во овај период: Јунајтед-5, Челзи-3.
Чим ви толку пари, што не си купите и место во Европа ? :)

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Чим ви толку пари, што не си купите и место во Европа ? :)
Не ни е уште тимот составен како што треба, да го составиме, ќе биде и тоа. Ни фалат уште двајца како Озил и Санчез и да бидеме спремни за освојување на ЛШ.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Не заборавајте...Ливерпул изгубија од шампионот и сеуште имаат два бода повеќе од Манчестер. Имаат добра игра, нов тим а Сити се стариот ист тим без големи измени.
Со Балотели, фит Чан се ќе биде подруго. иако изгубија 3-1 јас сум задоволен од Ливерпул, пак ке газиме годинава. Ние изгубивме од Сити на гости, Манчестер изгубија од Свонси дома и пази молим те Лузерпул...кое лицемерие човече:)))))))))))))))
ne zaboravame i deka vtoro kolo e. izgubile i imaat pak dva boda poveke ... jacina :vozbud::vozbud::drk::vozbud::vozbud::icon_lol:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ловрен беше крив за 2 и 3 гол, лошо т.е очајно позиционирање, поготово за 2от. Остана како од марс паднат.
Ау, не му го чачкај Ловрен. Јас не знам како успеа и за еден гол да признае дека е крив.
Иначе крив е делумно и за првиот зошто избива со глава во шеснаесетник. Тоа ти е исто голман кога ќе ми боксува а топка ќе падне во петерец.

Се на се, лоша утакмица за одраната. Одлично игравме во прво полувреме, до примениот гол. После тоа, се’ падна во вода.

@Cassaro @budaletinka_r ова рачунајте го како опомена. (не ми реплицирајте со „не знаев“).

П.С. Го посравте Морено, буквално за еден индивидуален кикс (првиот гол) и дека не вредел 12м а изигра одлична утакмица. Какви познавачи имаме на форумов, сфака част.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ау, не му го чачкај Ловрен. Јас не знам како успеа и за еден гол да признае дека е крив.
Иначе крив е делумно и за првиот зошто избива со глава во шеснаесетник. Тоа ти е исто голман кога ќе ми боксува а топка ќе падне во петерец.

Се на се, лоша утакмица за одраната. Одлично игравме во прво полувреме, до примениот гол. После тоа, се’ падна во вода.

@Cassaro @budaletinka_r ова рачунајте го како опомена. (не ми реплицирајте со „не знаев“).

П.С. Го посравте Морено, буквално за еден индивидуален кикс (првиот гол) и дека не вредел 12м а изигра одлична утакмица. Какви познавачи имаме на форумов, сфака част.
Мораше тука да проба да ја избие, пошто на 5 метри од голот ако го остаеше Џеко (мислам) да ја прими коа ќе му залепеше еден полуволеј на Мињоле мрежата ќе му ја искинеше. Морено требаше со сета сила да тргне на таа топка а не ладнокрвно да чека да ја рогне, ногата у небо му отиде на крај. :D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
То шо му го напрај Саутемптон на Ливерпул со Ловрен се викат грабеж.Ловрен ни од далеку не е толку квалитетен за тие пари дефанзивец кој го гледал во Лион знае.

Башка Ливерпул годинава во топ 4 нема да се зато шо лани не играа Европа а сеа со такво темпо има во октомври/ноември да губат и те како бодој и благодарение на ефикасниот напад беа толку високо пласирани.Е сеа го нема Суки а трансферот на Балотели не го коментирам или ке е погодок или најголем промашај
(y)
во француска лига имаше повеќе од 10 халфови што се подобри од него, му се погоди една сезона во Саутемптон, дали и играта што ја играше Покетино и дефинитивно не вреди ни пола од тие 25М.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
(y)
во француска лига имаше повеќе од 10 халфови што се подобри од него, му се погоди една сезона во Саутемптон, дали и играта што ја играше Покетино и дефинитивно не вреди ни пола од тие 25М.
20м[DOUBLEPOST=1409044864][/DOUBLEPOST]
Мораше тука да проба да ја избие, пошто на 5 метри од голот ако го остаеше Џеко (мислам) да ја прими коа ќе му залепеше еден полуволеј на Мињоле мрежата ќе му ја искинеше. Морено требаше со сета сила да тргне на таа топка а не ладнокрвно да чека да ја рогне, ногата у небо му отиде на крај. :D
Ако земеме акција по акција да анализираме цела одбрана со се Мињоле беше ужас вчера (освен Шкртел). Исто многу пати во дефанзива и средината разочара, поготово во второ полувреме.
Лоша утакмица, нема муабет.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
@Peja989

Такво лигушко понашање не доликува на студент.Сто посто некој да положи со препишување на факултет,а овој Рики да падне ќе отиде и ќе им ги каже сите можни начини на препишување.Ти се молам цело лето се пецкаме овој земал пријавува мислења мамина маза.На крај краева ако сакаш и банирај,јас моето си го кажав.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
:pos:

Со Ѕола и Појет би испаднале далеку под 182 милиони фунти.
:pos:

Поентата е целиот стартен состав на Челзи од првите две кола, а не рандом играчи ставени за цената да испадне пониска. Плус Рохо не е ставен :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Bv8gsHlCYAE15eN.jpg

Најлошо поставена дефанзивна линија во историјата на фудбалот, а и средина. Ловрен надвор од позиција, не ми е јасно Џерард кој магариња ги бараше до Кутињо горе, место да си седи на позицијата каде што треба да е т.е. пред Силва и ништо од ова немаше да се случи.
Друга работа е веројатно Ловрен довикнал да излезат дефанзвци повисоко што го направи Морено, но не и Шкртел и Џонсон. Хипотетички гледано, ако Шкртел и Џонсон беа во линија со Ловрен и Морено, Џеко и Јоветич ќе беа во офсајд. Катастрофална поставеност.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
20м[DOUBLEPOST=1409044864][/DOUBLEPOST]

Ако земеме акција по акција да анализираме цела одбрана со се Мињоле беше ужас вчера (освен Шкртел). Исто многу пати во дефанзива и средината разочара, поготово во второ полувреме.
Лоша утакмица, нема муабет.
20M ама фунти така?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Епа против Сити почнуваш со двајца нови дефанзивци, кои се разбира дека уште не се уиграни ко што треба, а потребна ти е дисциплина цели 90 минути.

Сити сакале ние тука или не, страв и трепет е. На Етихад неможеш жива глава да извлечеш :)
Што знам, ние баш убаво си пројдовме лани :свиркам:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom