Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Прегледај го приврзокот 100665

Најлошо поставена дефанзивна линија во историјата на фудбалот, а и средина. Ловрен надвор од позиција, не ми е јасно Џерард кој магариња ги бараше до Кутињо горе, место да си седи на позицијата каде што треба да е т.е. пред Силва и ништо од ова немаше да се случи.
Друга работа е веројатно Ловрен довикнал да излезат дефанзвци повисоко што го направи Морено, но не и Шкртел и Џонсон. Хипотетички гледано, ако Шкртел и Џонсон беа во линија со Ловрен и Морено, Џеко и Јоветич ќе беа во офсајд. Катастрофална поставеност.
Можеби Ловрен испаднал да го покрие играчот кон кого иде топката а тој позади него да го земе Морено.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.964
Поени од реакции
9.594
(y)
во француска лига имаше повеќе од 10 халфови што се подобри од него, му се погоди една сезона во Саутемптон, дали и играта што ја играше Покетино и дефинитивно не вреди ни пола од тие 25М.
Затоа и ке патат Ливерпул сезонава исто како Даглиш коа беше и купија неколку играчи ко Керол,Хендерсон,Даунинг,Коатес,Адам итн играчи кои имаа една сезона добра во своите клубови и се покажаја како најголеми промашетоци до душа овој Хендерсон играт уште а Даунинг и непамтам дека некогаш бил во форма и сите овие беа очај во Ливерпул во првата сезона.
А и премногу играчи купија ке им се удрит од глава то исто како на Тотенхем лани и КПР пред нив
Да не заборавиме Ловрен играше со Вајнама и Шнедерлин пред него и Фонте(по мене поквалитетн од него) и Шо лево т.е. десно од него башка Ливерпул ни лани не беа дефанзивно нешто посебно како шо кажав и погоре благодарение на Суки то шо не играа Европа и то шо во напад беа доста ефикасни е сеа е друга приказна напорна сезона поке утакмици ке ги видиме јас не верувам дека ке издржат октомври/ноември ке ги видам баш како ке се снајдат

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Можеби Ловрен испаднал да го покрие играчот кон кого иде топката а тој позади него да го земе Морено.
Ловрен не беше ни до Силва ни до Џеко кога се случи пасот, така да она позиционирање го нема ни во маалски фудбал, а не дефанзивец кој е платен 20 милиони. Јас сепак мислам дека тој сакал да прават офсајд а Шкртел и Џонсон не го послушаа. Како и да е лоша комуникација во одбраната.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.900
Поени од реакции
11.646
Доволни се 2 кола да видиш кој до каде е.
Реално сити и челси се најаките екипи сезонава, така да очекувам плавите цигани од карши пак да освојат, бидејќи се за класа од челси, а за две од сите останати. Ливерпул се добри за трето/четврто место.
Ок, солидно. Арсенал очекувам да добие конкуренција од Јунајтед за 4то место, ако добие.
Се остало, серија а.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
@Peja989

Такво лигушко понашање не доликува на студент.Сто посто некој да положи со препишување на факултет,а овој Рики да падне ќе отиде и ќе им ги каже сите можни начини на препишување.Ти се молам цело лето се пецкаме овој земал пријавува мислења мамина маза.На крај краева ако сакаш и банирај,јас моето си го кажав.
И ова твоево е лигушко мислење и кој тебе ти дава за право да оценуваш каков ќе бил Рики на факултет или каков е всушност во приватен живот?

Знај, да сакав да те банирам, ќе те банирам. Многу ми е Ребелде Веј „ако сакаш банирај“. Пак ќе ти кажам, да сакав, ќе беше и нема потреба да ми го потенцираш тоа.

И ич не ми чуе како се однесува Рики на факултет. Ако не ти чуе ни тебе, не знам зошто спомнуваш.

„Опомената“ беше за лузерпул а не за муабетот после тоа.[DOUBLEPOST=1409049022][/DOUBLEPOST]
20M ама фунти така?
Да, да.

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
(y)
во француска лига имаше повеќе од 10 халфови што се подобри од него, му се погоди една сезона во Саутемптон, дали и играта што ја играше Покетино и дефинитивно не вреди ни пола од тие 25М.
Мхм играч неможе да напредува нели ;) Не викам дека вреди тие 25мил. али рано е уште да се коментира.
Прва утакмица им беше ова на Морено и Ловрен заедно, комуникација нула (0) што во дефанзива е клучно, Морено се кладам незнае збор англиски.

Најголем пробем според мене е Џерард, т.е. позицијата на која игра. Очајно им фали еден ball wining mid со фм жаргон да се изразам :) Џерард е благо речено ужасен во дефанзивно позиционирање.

И формата на Кутињо само во надолна линија иде, со повремени блесоци. Ми се кења коа ке прочитам мацедониан редс на фб како го величат

Џ

Џонтра Волта

Гостин
М
Најголем пробем според мене е Џерард, т.е. позицијата на која игра. Очајно им фали еден ball wining mid со фм жаргон да се изразам :) Џерард е благо речено ужасен во дефанзивно позиционирање.
Тоа е комплетно нов систем, Роѓо игра со 3ца во средина од кои Стиви е задњи везни во улога на deep lying playmaker а Хендерсон и Ален како негова подршка односно box-to-box midfielders, со фм жаргон да се изразам.

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Тоа е комплетно нов систем, Роѓо игра со 3ца во средина од кои Стиви е задњи везни во улога на deep lying playmaker а Хендерсон и Ален како негова подршка односно box-to-box midfielders, со фм жаргон да се изразам.
Da de ali fali destroyer, covek da sprecuva akcii osvojuva topki i sl. posle maskerano nikako da se oporavat.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
:pos:

Поентата е целиот стартен состав на Челзи од првите две кола, а не рандом играчи ставени за цената да испадне пониска. Плус Рохо не е ставен :)
Да пробам пак, зашто изгледа не ти допира до глава дека споредбава е дебилна.
Тери бе брат, играч кој е во Челси од 1998-ма година.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Да пробам пак, зашто изгледа не ти допира до глава дека споредбава е дебилна.
Тери бе брат, играч кој е во Челси од 1998-ма година.
Ок, стај го Зума.

Немав коментар за тоа каква е споредбата...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Доволни се 2 кола да видиш кој до каде е.
Реално сити и челси се најаките екипи сезонава, така да очекувам плавите цигани од карши пак да освојат, бидејќи се за класа од челси, а за две од сите останати. Ливерпул се добри за трето/четврто место.
Ок, солидно. Арсенал очекувам да добие конкуренција од Јунајтед за 4то место, ако добие.
Се остало, серија а.
Баш обратно мислам, дека 2 кола не се никаков показател околу тоа кој каде ќе заврши. Ако е така, тогаш Манчестер според двеве утакмици заслужува да испадни од лига, а Свонси да ја освои.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom